Neville: A pénz nem lesz mindenre megoldás

Gary Neville szerint egy nagyobb nyári költekezés nem biztos, hogy megoldás lesz David Moyes problémáira a Manchester Unitednél.


A bajnokok demoralizáló szezonja újabb mélypontot ért el kedd este az Old Traffordon, ahol a Manchester City könnyedén verte õket 3-0-ra, ezzel az eredménnyel pedig 15 ponttal vannak lemaradva a városi riválistól, ráadásul úgy, hogy õk két mérkõzéssel kevesebbet játszottak.

 
Ez arra késztette a United egykori jobb hátvédjét, Gary Neville-t, hogy megkérdõjelezze azt az igazolási rendszert, ami alapján leszerzõdtették Wilfried Zahát (15 m. font), Marouane Fellainit (27.5 m. font) és Juan Matát (37 m. font) az elmúlt 15 hónapban - annak ellenére, hogy olyan világklasszis játékosokkal volt szóba hozva a klub mint Cesc Fabregas, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo.
 
A Sky Sports szakértõje szerint egyértelmû gyengeségei vannak Moyes csapatának, különösen a védelemben és a középpályán, de a menedzsernek óvatosnak kell lennie, hogy a megfelelõ igazolásokat üsse nyélbe amikor ismét kinyílik az átigazolási piac.
 
"Aggasztó, hogy az emberek azt hiszik, az a megfelelõ válasz, hogy csak úgy kidobunk 150 millió fontot az ablakon" - mondta Neville.
 
"Ez hasonló ahhoz, hogy elöbb meg kell kóstolni a levest mielött új hozzávalókat tennél bele, hogy finomabb legyen - és jelenleg nem vagyok benne biztos, hogy hol kellene kezdeni."
 
"A védelem nem megy feljebb, nem tolják fel a csapatot, amíg a középpályán nyomást kéne helyezni az ellenre és lendülettel kéne játszani, de ez is hiányzik."
 
 
"Nem vállal kockázatot a középpálya, ezért a passzolgatás néha lassú. Ryan Giggs az elsõ középpályás akitõl azt láttam - múlt héten, az Olympiakos ellen - hogy elõre passzolja a labdát."
 
"Elöl jó játékosaik vannak, de sok függ attól, hogy hogyan vannak együtt elhelyezve. Moyes-nak ezt még csiszolnia kell a következõ pár hónapban."
 
"Az az ötlet, hogy a Unitednek egy rakás pénzt kell majd költeni, helytálló, de máris elköltöttek 80 millió fontot Zahára, Fellainire, és Matára az elmúlt nyolc-kilenc hónapban."
 
"A City 100 millió fontot költött, és az emberek azt mondják, hogy egy csomó pénzt eltapsoltak, nos, a United szintén eltapsolt egy csomó pénzt."
 
"Ezért nem csak pénzzel kell dobálózni. A megfelelõ embereket kell leigazolniuk vagy felhozni az elsõ csapatba."
 
"Nyáron olyan kvalitású játékosokat akartak mint Fabregas, Bale, Leighton Baines és Ronaldo. Az ilyen típusú játékosok fantasztikusak lettek volna és midenkinek nagy lökést adtak volna."
 
"Nem tudták õket megszerezni és ez volt a probléma."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!