Pereira egyre magasabbra tör

Andreas Pereira a PSV Eindhoventõl érkezett a Unitedhez, ahol egyre feljebb lépked a ranglétrán és már Warren Joyce U21-es csapatának rendszeres tagja.


A középpályás az Inside Unitednek adott interjújában mesélt a Manchesterbe vezetõ útjáról és ambícióiról is.

 

Hogyan alakult ki az átigazolásod?

Carringtonban volt egy Nike Premier Cup versenysorozat, minden azzal kezdõdött. Utána már tudtam, hogy a United érdeklõdik irántam, de bevallom, nem tudtam elhinni. Aztán egy idõ után eljöttünk, hogy megnézzük az edzõpályát és minden létesítményt. Különleges pillanat volt az számomra.

 

Mindig ugyanazon a poszton játszottál és ilyen eredményesen végezted el a pontrúgásokat?

Támadó középpályásként jöttem ide - gyakran a 10-es szerepet játszom, de 8-asban is tudok szerepelni. A pontrúgásaimon minden nap dolgozom. Már szereztem néhány gólt szabadrúgásból, úgyhogy ez kifizetõdhet.

 

Sikerült találkoznod Sir Alex Fergusonnal az átigazolásod elõtt?

Csak néhány szó erejéig, mikor beléptem. Akkor azt mondta, 'Szia, üdvözöllek', ami nagyszerû volt olyan valakitõl, mint õ.

 

Sajnos a papírok miatt várnod kellett, mire játszhattál, majd az elsõ leendõ mérkõzésedet, ami a Sheffield Wednesday ellen lett volna, félbeszaktották...

Igen, három vagy négy hónapot kellett várnom az engedélyre. Éppen edzettem, mikor elmondták, hogy végre játszhatok, így a Sheffieldbe tartó buszra kerültem. Ott azonban annyira erõsen ömlött az esõ, hogy kb. fél óra múlva be kellett fejeznünk a mérkõzést.

 

 

Milyennek találtad az akadémián eltöltött elsõ évedet?

Összességében jól ment. Volt néhány meccsem és jól játszottam. A csapat is rendben tette a dolgát, bár nem tudtam játszani az Ifjúsági FA-kupában, mert sajnos már a harmadik körben kiestünk a Burnley ellenében.

 

Tavaly nyáron te voltál az északír Milk Cup-on játszó és nyerõ csapat kapitánya - milyen tapasztalatokat gyûjtöttél azon a tornán?

Jó volt, mert nyertünk akkor és engem választottak a legjobb játékosnak. Talán jobb, hogy úgy nyetük meg a trófeát, hogy az utolsó percben szereztünk egy gólt, mintha könnyed gyõzelmet arattunk volna a döntõben. Én voltam a legidõsebb játékos, így én lettem a csapatkapitány is. Elõzõ szezonban már együtt edzettem a tartalékokkal a Liverpool elleni U21-es mérkõzés elõtt, így kicsit több tapasztalatom volt már, mint a többieknek, így én kaptam a vezér szerepet és mindent, ami ezzel járt. Azt is jó volt megtudni, milyen trófeát nyerni.

 

Ebben a szezonban az UEFA Ifjúsági Ligában is kulcsjátékosunk voltál. Mennyire volt csalódás, hogy kiestetek a csoportkör végén?

Jó tapasztalatot jelentett az egész, de nem volt szerencsénk, hogy kiestünk. A Shakhtar elleni, utolsó mérkõzésünket meg kellett volna nyerni a továbbjutásért, de 1-1 lett, azonban nem volt szerencsénk a gyõztes gól megszerzésében. Remélhetõleg jövõre ismét játszhatunk ott.

 

Szégyenkezés volt az Ifjúsági FA-kupában is, a Huddersfield elleni kieséskor...

Kissé szerencsétlenek voltunk, de el kell fogadni, hogy olykor meccseket buksz. Nagyon kiábrándító volt, még úgy is, hogy közben minden játékos számára remek tapasztalattal szolgált.

 

Mennyire volt élvezetes az elsõ mérkõzésed az Old Traffordon? (U21-esek gyõzelme a West Ham ellen)

Különleges volt számomra, mert elõször játszottam ott, és gólt is szereztem.

 

 

Warren Joyce elmondta, elégedett a fejlõdéseddel. Ehhez minden erõfeszítést muszáj beleadni...

Természetesen igen. Változtatnod kell azon, ahogyan edzésen dolgozol és minden nap keményebben kell dolgoznod. Úgy érzem, minden egyes nap  meg kell próbálni fejlõdni, ha az elsõ csapatban akarsz játszani és rájöttem, nagyon keményen kell dolgozni. Úgy gondolom, sokan azt hiszik, labdarúgónak lenni könnyû - ha bele tudsz rúgni a labdába, már minden rendben. De ez egy nagyon nehéz munka - nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Ha haza mész, pihenned kell és ehhez hasonló kötelességek várnak.

 

Egyetértesz azzal, hogy Adnan Januzaj tökéletes példa számodra?

Motiváló dolog látni, hogy mindent megtesz, mindent megfelelõen tesz, mert tudod, mit kell tenned. Adnan élt a lehetõséggel, nagyon jól teszi a dolgát és az elsõ csapat rendszeres tagja immár. Mindig együtt ruccanunk ki, Charnival [Ekangamene] egyetemben.

 

Nagy elõrelépés az Akadémiáról Warren U21-eseiben játszani?

Nos, az U18 is jó szint, de az U21-ben fizikálisabban erõsebb, és kicsit gyorsabb a játék. Ez az u18 felett van, de ezt várhatod is.

 

Tehát a hangsúly most az U21-eseken és a jó szezonvégen van...

A lehetõ legtöbb mérkõzésen akarok játszani az U21-esekkel és remélem, jól is játszom majd. Meglátjuk majd, de ha elég jól megy, meg kell próbálni az elsõ csapatba kerülni. Még csak 18 éves vagyok, ez még a jövõ zenéje. De elsõsorban az a lényeg, hogy Warren csapatában minél több meccsen szerepeljek és hozzászokjak ehhez a szinthez.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!