Kölcsönlesen: Összetört Powell szíve

Címvédõként tizenegyespárbaj után volt kénytelen búcsúzni a Wigan Athletic és Nick Powell az FA kupából, amikor az elõdöntõben az Arsenal jobbnak bizonyult náluk a Wembleyben.


A 63. percben Jordi Gomez tizenegyese révén még a Latics jutott vezetéshez Londonban, és sokáig úgy tûnt, hogy 2013 után ismételten visszatérhetnek a Wembleybe a döntõ résztvevõjeként, ám a tavalyi emlékezetes, Manchester City ellen megnyert finálé után nem tudta újra csodát tenni.

 

Nick Powell öt perccel csapata vezetõgólját követõen állhatott be csereként, így már õ is a pályán szemlélhette, amint Per Mertesacker nem sokkal a lefújás elõtt kiegyenlített. Ezt követõen az Ágyúsok a hosszabbítás utáni tizenegyespárbajban 4-2-re gyõzedelmeskedve bejutottak a döntõbe.

 

A Championshipben Jesse Lingard sorozatban másodszor tudott eredményes lenni a Brighton Howe & Albion színeiben, amikor 3-0 arányban gyõzedelmeskedni tudtak a Charlton Athletic felett.

 

 

Lingard a 11. percben csapattársa labdaszerzését követõen eszmélt a leggyorsabban, majd egy hidegvérû cselt követõen higgadtan a bal alsóba varázsolta a labdát, megszerezve ezzel csapatának a vezetést. Ezt követõen Leonardo Ulloa és Jake Forster is szomorította a londoniakat, ahol Davide Petrucci nem lett nevezve a mérkõzésre.

 

Feliratkozott a gólszerzõk közé Michael Keane is, amikor fejesgóljával az elsõ félidõben 3-1-es vezetéshez juttatta a Blackburn Roverset a Sheffield Wednesday ellen. A Baglyok azonban feltámadtak, és Atdhe Nuhiu két késõi góljával sikerült pontot menteniük.

 

 

Közel állt a pontszerzéshez Sam Johnstone és a Doncaster Rovers idegenben az Ipswich Town vendégeként, de öt perccel a lefújás elõtt Luke Chambers góljával 2-1-re kikaptak.

 

Tom Lawrence mindvégig a pályán volt, amint a Yeowil Town 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Bournemouth ellen. Csak a kispadról nézhette viszont végig Will Keane, amint a QPR meggyõzõ 5-2-es sikert arat a Nottingham Forest ellen.

 

Az utolsó félórában állhatott be csereként Wilfried Zaha, amikor a Cardiff City a bennmaradásért vívott harcban kulcsfontosságú gyõzelmet idegenben a Southampton ellen a Premier League legutóbbi fordulójában. A szélsõ pár perccel azelõtt szállt be, hogy Juan Cala megszerezte volna csapatának a gyõztesgólt, amely ezzel a három ponttal is csak 19. a bajnokságban, de most már csak három pontra van Ole Gunnar Solskjaer legénysége a bennmaradást jelentõ 17. helytõl.

 

Jack Barmby készítette elõ Luke James számára a Hartlepool United vezetõgólját a Chesterfield ellen, de ez sem volt elég a pontszerzéshez, ugyanis végül 2-1-re kikaptak, amellyel a Hartlepoolt továbbra is a negyedosztályból való kiesés réme fenyegetheti. Sam Byrne még a kispadra se ülhetett le, amint a Carlisle United súlyos, 6-1-es verésbe szalad bele egy osztállyal feljebb a Preston North End ellen.

 

Spanyolországban Angelo Henriquez február óta elõször léphetett pályára a Zaragozaban sérülését követõen, és 15 percig lehetett részese a Numancia elleni 2-2-es pontosztozkodásnak.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!