Neville: A Unitednek nincs szüksége nagy nevû edzõre

Most, hogy elkezdõdik David Moyes helyettesének a keresése, Gary Neville szerint a Manchester Unitednek nincs szüksége nagy nevû edzõre.


Ryan Giggs lett kinevezve ideiglenes menedzserré, de ez valószínûleg nem lesz teljes idejû szerepkör a számára, mivel olyan sztáredzõk szerepelnek esélyesként a fogadóirodák listáján mint Louis van Gaal, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho vagy éppen Jurgen Klopp.

 
A United egykori védõje, Neville úgy gondolja, hogy a klub valószínûleg egy ismertebb európai edzõt próbál majd megszerezni, de nem gondolja, hogy a klubnak mindenféleképpen egy "nagy név" kell ahhoz, hogy vonzóak legyenek a top játékosok számára.
 
"Õszintén szólva egy kicsit szomorúnak tartom, hogy úgy gondolják, egy híres menedzser kell nekik ahhoz, hogy jó játékosokat tudjanak szerezni" - mondta Neville a Sky Sports-nak.
 
"Véleményem szerint az az ötlet, hogy a Manchester Unitednek szüksége van egyfajta sztáredzõre ahhoz, hogy játékosokat tudjanak igazolni egyszerûen nonszensz."
 
"A Manchester Unitednek, mint futballklubnak, már magában is elegendõnek kell lennie ahhoz, hogy csábító legyen a játékosok számára, legalábbis ennek így kellene lennie."
 
"Ennek ellenére úgy néz ki, hogy ebbe az irányba tart a klub, ezért feltételezem, hogy ha okosan költik el azt az összeget ami a rendelkezésükre fog állni, és egy nagy nevû edzõ fog a padon ülni amikor elkezdõdik a szezon, akkor újra izgalmas idõknek leszünk a szemtanúi."
 
"A valóság az, hogy nem számít, hogy ki a menedzser. A Manchester United szurkolóinak az számít a legjobban, hogy futball meccseket nyerjenek és visszatérjnek oda, ahova tartoznak."
 
 
Moyes szerdán már nyilatkozott a kirúgását illetõen, ebben pedig köszönetet mondott az egykori menedzsernek, Sir Alex Fergusonnak, viszont nem említett meg egyetlen egy jelenlegi játékost sem, de az igazgatóság tagjait sem hozta szóba.
 
Ennek ellenére Neville úgy érzi, hogy Moyes jól kezelte a távozását, és helytelen lenne azon rágódni, hogy mik voltak azok amiket nem említett meg a nyilatkozatában.
 
"Amikor kirúgnak egy menedzsert akkor mindig van egy ilyen nyilatkozat amivel lezárják az egész sztorit, ha úgy tetszik, az egész fejezetet" - fûzte hozzá Neville.
 
"David Moyes is ezt tette. Köszönetet mondott egy pár embernek, leírta, hogy milyen volt a klubnál dolgozni és elmondta, hogy mennyire büszke volt."
 
"Én is olvastam a nyilatkozatát és nem gondolom, hogy ezt túl kellene reagálni. Nem sok olyan menedzsert tudok megemlíteni aki megköszönte volna a játékosoknak a munkájukat, amikor 10 hónap után kirúgták."
 
"Sõt, csak egyetlen személyt nevezett meg, ez pedig Sir Alex Ferguson volt. Szerintem nem fejezte ki a háláját az igazgatóságnak sem, de miért is mondana köszönetet minden egyes személynek a klubnál?"
 
"Ötszáz fõs személyzet dolgozik a Manchester Unitednél. Õszintén mondom, szerintem meglehetõsen tisztelettudó volt. Kiváltságosnak érezte magát amiért megkapta a lehetõséget, minden percét élvezte, és sajnálta, hogy nem jöttek össze a dolgok."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!