Neville: Rizikós Vidic és Ferdinand távozása

Gary Neville, a Manchester United egykor legendája, az angol válogatott edzõje szerint keményen érintheti a Manchester Unitedet a Nemanja Vidic-Rio Ferdinand védõpáros együttes távozása, annak ellenére, hogy Louis van Gaal várhatóan erõsít a posztjukon.


Nemanja Vidic már hónapokkal korábban bejelentette, hogy szerzõdése lejártával a szezon végén távozik a Vörös Ördögöktõl, és következõ csapata az Internazionale lesz, míg Rio Ferdinand a bajnokság utolsó fordulóját követõen jelentette be, hogy több, mint 10 év után távozik az Old Traffordról, szintén ingyen.

 

A páros tagjai összesen 11 bajnoki címet nyertek a Premier League-ben, és kulcsszerepet vállaltak abban, hogy a Bajnokok Ligája megnyerésével a klub felülhetett Európa trónjára is 2008-ban. Pontosan ezek miatt érzi úgy egykori csapattársuk, Gary Neville, hogy a klubot keményen érintheti kettejük együttes távozása - annak ellenére, hogy a fiatal trió, Phil Jones, Jonny Evans és Chris Smalling az elmúlt évek során bizonyítottak, hogy lehet rájuk számítani.

 

"Szerintem nagy rizikót rejt magában, hogy egy idõben távozik Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is a klubtól" - idézi az egykori jobboldali védõt a Manchester Evening News.

 

"Vannak fiatal védõk, akik az elmúlt években elõrébb léptek, úgy mint Jonny Evans, Phil Jones vagy Chris Smalling. De azt is gondolom, hogy ha a csapat egy új középhátvédet szerzõdtet, aki külföldrõl érkezik és még nem játszott az országban, akkor egy tapasztalt játékos jelenléte sokat segíthetne neki a beilleszkedésben."

 

"Ez egy rizikós helyzet, de majd meglátjuk, hogy mi sül ki belõle."

 

 

A Manchester United nemrég kinevezett új menedzsere, Louis van Gaal számos középhátvéddel került már szóba, úgy mint Mats Hummels a Borussia Dortmundból, vagy a Benfica-s Ezequiel Garay, de Neville nem hiszi, hogy az egész keretet teljesen át kellene szabni a nyár folyamán.

 

"A klub elég nagy mértékû pénzösszeget áldozott Juan Mata és Marouane Fellaini megvételére, és nem igazán vagyok biztos benne, hogy ezekkel az [új] igazolásokkal ebben a pillanatban elõrébb lennénk" - tette hozzá.

 

"Van néhány nagyszerû játékosunk. Nem szabadna kisöpörnünk 10 játékost a keretünkbõl. Ezt sokkal simábban kell véghez vinni."

 

És Louis van Gaal szerzõdtetése ellenére Neville úgy hiszi, a hollandnak még várnia kell majd elsõ trófeájára a Premier League-ben.

 

"Jelen pillanatban a klub instabil periódusát éli. Nem mondanám azt, hogy bajnokok leszünk a következõ szezonban, mert szerintem ez túlzottan nagy elvárás lenne."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!