Válogatottak: Manchester debütánsok

Emlékezetes estét élt meg Adnan Januzaj és David de Gea szombaton, hiszen mindketten bemutatkoztak hazájuk felnõtt válogatottjában.


Januzaj - ismételten - elsõ szereplése Tunézia ellen történt, amikor a második játékrészben csereként állt be a belga válogatottba, mely az utolsó pillanatokban tudta legyõzni a tíz emberre fogyatkozó ellenfeleket. De Gea pedig Iker Casillas helyett állt be az El Salvador elleni siker utolsó pár percére.

 

A fiatal szélsõ 74 perc után váltotta Eden Hazard-t elsõ válogatottsága alkalmával, miután a FIFA törölte a Luxemburg elleni, 5-1-es sikerrel végzõdõ találkozó hivatalos státuszát Marc Wilmots hibája miatt, aki többet cserélt a megengedettnél. Marouane Fellaini a mérkõzés elsõ félidejében játszott Brüsszelben. A találkozót kis idõre félbe kellett szakítani egy heves jégesõ miatt, ám késõbb folytatni tudták és Dries Mertens 89. percben szerzett okos találatával nyertek a Vörös Ördögök.

 

A rossz idõjárás Anglia meccsét sem kímélte és nagy hatással volt a Honduras elleni, gólnélküli döntetlenre. A mérkõzés több, mint 30 perccel késõbb kezdõdött egy erõs zivatar miatt. Wayne Rooney és Danny Welbeck a kezdõben kapott helyet, Phil Jones és Chris Smalling azonban csak a kispadon ült végig. Rooney az elsõ játékrészt játszhatta le, míg Welbz 79 percet tölthetett a pályán. A mérkõzést az ellenfél tíz emberrel fejezte be.

 

 

Washingtonban Spanyolország 2-0-ra legyõzte El Salvadort David Villa duplájának köszönhetõen. Különleges alkalom volt ez de Gea számára, hiszen bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, hét percet kapott ezen a találkozón, míg manchesteri csapattársa, Juan Mata ezúttal csak padról nézhette az eseményeket. Miután a szünet elõtt Cesc Fabregas kihagyott egy büntetõt, fordulás után a csereként pályára lépõ David Villa két góljával Spanyolország nyert utolsó felkészülési mérkõzésén.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!