Sir Alex felfedte titkát

Sir Alex Ferguson elismerte, könyörtelen volt a Manchester United menedzsereként - de ez tette õt annyira sikeressé.


A Vörös Ördögök legsikeresebb menedzserévé váló skót szakember többek között 13 bajnoki címet, öt FA-kupát és két Bajnokok Ligája trófeát nyert a klub számára az Old Traffordon eltöltött majd 27 éve alatt.

 

A hírhedtté vált félidei monológja, a 'hajszárító' a Ferguson-mitológia fontos részét képezte, akárcsak több játékosával - többek között David Beckhammel és Jaap Stammal - történt vitái. 

 

Fergusonnal a klub mindig elõrébb állt, mint az egyén és nem tûrte az olyan játékosokat, akik a pályán elért karrierjüket kiekészítették celeb élettel is.

 

"Azért fizettek, hogy fenntartsam a gyõzelmeket, ez volt a dolgom, úgyhogy könyörtelen voltam, ezt nem fogom tagadni" - mesélte Ferguson szombaton egy díjátadón.

 

 

"Amikor mások vezetõje vagy, erõs személyiséggel bírsz. Nekem pedig nagyon erõs személyiségem van. Soha nem kételkedtem önmagamban. Amikor a Manchester Unitedhez csatlakoztam és sötét napok jöttek, akkor is tudtam, mit csinálok és az a megfelelõ, amit teszek."

 

Sokan érezték, hogy Ferguson kegyetlen volt, amikor a csapatot érintõ döntéseket meghozta és olyanokat is eltávolított az Old Traffordról összezördülések után, mint David Beckham, Jaap Stam vagy Ruud van Nistelrooy.

 

Ez a mentalitás nyilvánvalóan döntõ tényezõ volt a fegyelem fenntartásában.


Givemesport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!