Robinék átgázoltak Spanyolországon

Robin van Persie a világbajnokság egyik legszebb gólját szerezte, majd a második félidõben ismét betalált, Louis van Gaal csapata pedig 5-1-re nyert a címvédõ ellen.


A hollandok szétszedték a spanyolokat, megbosszulva ezzel a négy évvel ezelõtti döntõben történteket és megzavarva Vicente del Bosque embereit. Xabi Alonso büntetõjére van Persie csodálatos góllal válaszolt. A meccs 44. percében szerzett találat volt Robin 44. gólja a válogatottban. Daley Blind által kiválóan felívelt labdát a hollandok csapatkapitánya elõre ugorva, csukafejessel küldte kapura, Iker Casillas pedig földbe gyökerezett lábakkal nézte, ahogy a labda a kapuban köt ki.

 

A felvillanyozottan játszó Arjen Robben gólja már a vezetést jelentette Hollandiának, majd van Persie bõdületes lövése a lécen csattant. Wesley Sneijder szabadrúgására van Persie és Casillas is ugrott, egyikük sem érte el az, Stefan De Vrij azonban közelrõl bekotorta a kapuba, megszerezve a hollandok harmadik gólját, majd Robin csente el a spanyolok kapusától a játékszert és még mielõtt Gerard Pique odaért volna, bepöckölte az üres kapuba az Oranje negyedik találatát.

 

 

Van Persie 79 percet játszott, utána hatalmas ováció közepette hagyta el a pályát és adta át a kapitányi karszalagot Robbennek, aki szinte azonnal lefutotta a védelmet és újabb, különleges gólt szerzett, beállítva a végeredményt. Juan Mata és David de Gea csak a kispadon ülhetett ezen a spanyolok számára sokkoló mérkõzésen.

 

A nap korábbi meccsén Javier Hernandez a padról állt be Mexikó csapatába, mely végül 1-0-ra legyõzte Kamerunt az A-csoportban. A United csatára a gólszerzõt, Oribe Peraltát váltotta az összecsapás utolsó 16 percére, és keményen dolgozott a szakadó esõben.

 

Egy hosszúnak tûnõ labdát még elért Chicharito, amit az alapvonalról centerezni próbált, de a kameruni védelem az utolsó pillanatban menteni tudott saját kapuja elõterébõl. A csatár azonban csalódott lehet, mert Miguel Layun remek egyéni megoldáa után tiszta helyzetbõl kapu fölé lõtt a meccs végén, így nem sikerült feliratkoznia a gólszerzõk közé.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!