Evráék átléptek Hondurason

A Patrice Evrával felálló francia válogatott gyõzelemmel kezdte világbajnoki szereplését, vasárnap este 3-0-ra nyert Honduras ellen.


A gallok már a találkozó korai szakaszában majdnem megtörték a gólcsendet, ám Blaise Matuidi lövését Noel Valladares a felsõlécre tolta, majd Antoine Griezmann erõs fejese is a lécen csattant.

 

Didier Deschamps csapata megérdemelten szerzett vezetést még éppen a szünet elõtt. Korábban a Unitedben nevelkedett Paul Pogba ellen szabálytalankodott Wilson Palacios, a megítélt büntetõt Karim Benzema értékesítette. Palacios korábban már kapott egy sárga lapot és mivel a tizenegyes elõtti megmozdulásáért is kijárt neki, tíz emberre fogyatkozott Honduras.

 

Nem sokkal a szünet után drámai körülmények között megduplázta elõnyét Franciaország. Benzema lövése a kapufáról visszapattant, ám Valladares kapusról a gólvonal mögé pattant a játékszer. Bár a hondurasiak 1-ese tiltakozott, a gólvonal technológia alapján kiderült, a labda teljes terjedelmével átjutott a vonalon.

 

 

A 72. percben Mathieu Debuchy megpattanó lövését Benzema kiszorított helyzetbõl vágta a hálóba, beállítva a végeredményt. Az ünneplés során Evra bokáját ápolni kellett, de szerencsére visszatért utána a pályára a védõ.

 

A franciák legközelebb pénteken lépnek pályára, akkor Svájc lesz az ellenfelük.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!