Németország letarolta Portugáliát

A Manchester United szélsõjének, Naninak egy olyan hétfõ délutánja volt, amit jobb lesz, ha elfelejt, ugyanis Portugáliát 4-0-ra verte meg Németország Salvadorban.


Mindkét csapat rúghatott volna gólt a nyitó percekben, miután Hugo Almeida és Cristiano Ronaldo is munkát adott Manuel Neuernek, mielõtt Sami Khedira ziccert hagyott ki a portugál hálóõr, Rui Patricio eladott passza után.

 

A Bayern München játékosával, Mario Götzével a 16-oson belül szabálytalankodtak a 11. percben, és ez megadta a lehetõséget Thomas Müllernek, hogy elsõként találjon be a mérkõzésen egy büntetõvel, hogy emlékezetessé tegye a német válogatottban való 50. pályára lépését. A portugálok próbáltak visszatámadni és majdnem sikerült döntetlenre visszaállítani az eredményt, mikor a Vörös Ördögök szélsõje, Nani tüzelt erõsen kapura jobb lábbal, de a lövés éppenhogy a felsõléc fölé szállt.

 

 

Fél óra után Németország megduplázta elõnyét, miután Toni Kroos szöglete Mats Hummels fejét találta meg, aki egy erõteljes fejessel fejezte be az akciót. A portugáloknak ekkor a dolgok rosszból még rosszabra fordultak. Pepét erõszakos viselkedése miatt küldték le a pályáról, ezután Müller bezsebelte második gólját a félidõ végén.

 

Hogy biztosítsák az állást, a második félidõben sokkal lassabb játékot ûzött a német csapat, Joachim Löw csak kis változtatásokat tett a gárdában, a B csoport jövõjét fontolgatva. A portugálok Nanin keresztül fenyegették ellenfelüket, kinek távoli lövése megdolgoztatta Neuert.

 

Müller a 78. percben szerezte meg mesterhármasát, amivel a góllövõlista élére állt, miután André Schürrle beadását Patricio nem tudta begyûjteni. Ezután következett Ronaldo kései szabadrúgása, amit Neuer védett, megõrizve kapuját a góloktól. Paulo Bento csapatának meg kell újulnia a vasárnapi, USA elleni mérkõzés elõtt.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!