Fellaini góllal segítette Belgiumot

A Manchester United középpályása, Marouane Fellaini lényeges különbséget jelentett a belga csapat számára, melyben csereként beállva gólt szerzett, a Vörös Ördögök pedig 0-1-rõl megfordították a H csoport nyitómeccsét.


A belgák még Sofiane Feghouli elsõ félidei büntetõje révén hátrányban játszottak, amikor Fellaini beállt a 65. percben. Marc Wilmots azért küldte be játékosát, hogy növelje csapata támadóerejét, ami sikerült is. Csak öt perc telt el azután, hogy Moussa Dembele helyett beállt, a hórihorgas középpályás Kevin De Bruyne csodás beadását nagyszerûen csúsztatta Algéria kapujába.

 

Fellaini második gólja egy nagy védés miatt nem jött, miközben a belgák rákapcsoltak, éles ellentétben a kiábrándító elsõ félidõvel, mely során Feghouli ellen szabálytalankodott a tottenham védõje, Jan Vertonghen a büntetõterületen belül, a sértett pedig a tizenegyes értékesítésével meglepõ vezetéshez juttatta Algériát a 25. percben.

 

A második játékrészben Wilmots kihasználta mindhárom cserelehetõségét, a fordulás után azonnal érkezett Dries Mertens, aki Nacer Chadlit váltotta, majd Romelu Lukaku helyére Divock Origi állt be még mielõtt érkezett volna a United középpályása. Mindez azt jelentette, Adnan Januzaj csak a kispadon ülte végig a találkozót.

 

 

Belgium gyõzelme tíz perccel a találkozó vége elõtt jött, De Bruyne jól idõzített szerelése révén védekezésbõl azonnal villámgyors kontrára váltott az európai csapat, Eden Hazard átadása Mertens-t találta meg, aki a lendületes támadás végén lövésre szánta el magát, a labda pedig a léc alatt vágódott a hálóba.

 

A csoportban legközelebb vasárnap lépnek pályára Fellainiék, akkor is kemény próba vár rájuk, hiszen Fabio Capello Oroszországa ellen játszanak majd.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!