Van Persie ismét betalált

Robin van Persie legutóbbi tíz válogatott szereplésén a 11. gólját szerezte az ausztrálok elleni mérkõzésen, amit Porto Alegrében Hollandia nyert meg 3-2-re.


Louis van Gaal csapata ezúttal nem jeleskedett úgy, mint elõzõ pénteken, amikor 5-1-re átgázoltak Spanyolországon, de újabb három ponttal gazdagodott annak ellenére is, hogy a második játékrészben hátrányba került. Gólja mellett Robin egy sárga lapot is összeszedett a találkozón (és mivel már a spanyolok ellen is beszedett egyet), így az utolsó csoportkört ki kell hagynia.

 

A végig remekül játszó ausztrálok között van Persie nem igazán élt, egy szögletre mentett fejesén kívül kevés veszélyt jelentett ellenfelére nézve, s azt láthatta, hogy Arjen Robben megelõzi õt a góllövõlistán.

 

A Bayern München bal szélsõje átszáguldott az ellenfél védelmén és megszerezte a vezetést van Gaaléknak. Az ünneplés alig halt el, 69 másodperccel késõbb Tim Cahill megmutatta , mit tud a bal lábával és hatalmas gólt ragasztott Jasper Cillesson hálójába.

 

Ausztrália továbbra is problémát jelentett az Oranje számára és õk alakítottak ki tisztább helyzeteket a félidõben, míg a másik oldalon van Persie egy hosszan elõreívelt labdát akart levenni mellel, de a kezére pattant a labda, így elhalt a támadás.

 

Fordulás után sem volt sokkal jobb a helyzet a holland csapatkapitány számára, ugyanis a Matthew Spiranovic elleni szabálytalanságáért sárga lapot kapott.

 

 

Sõt, a helyzet még rosszabbra fordult holland szempontból, amikor Daryl Janmaat kezezése után büntetõhöz jutottak az auszik, amit Mile Jedinak biztosan értékesített, elküldve a kapust a rossz irányba. A Socceroos vezetése csak 4 percig tartott, ekkor Memphis Depay átadását van Persie gyûjtötte be a lest elkerülve, majd a léc alá bombázott, kiegyenlítve az állást.

 

Van Persie megúszta, hogy kiállítsa õt a játékvezetõ, miután Jedinak ellen szabálytalankodott, majd az eset után nem sokkal óriási helyzet adódott a kengurúk földjérõl érkezõk elõtt. Leckie maradt üresen a kaputól 7 méterre, az érkezõ labdát mellkassal próbálta a hálóba juttatni, de Cillesson összeszedte a játékszert. Kimaradt egy helyzet az egyik oldalon, azonnal gól született a másikon. Depay távoli próbálkozását Maty Ryan kapus csak ujjheggyel ért a labdába, ami az alsõ sarokban kötött ki, megszerezve a vezetést van Gaal csapatának. A szövetségi kapitány három perccel a találkozó vége elõtt lehozta van Persie-t abban a biztos tudatban, hogy a United csillaga Arjen Robbennel és Thomas Müllerrel együtt a góllövõlista élén áll.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!