Hollandia drámai gyõzelme

Louis van Gaal holland válogatottja a 94. percben értékesített büntetõvel gyõzte le 2-1-re Mexikót és jutott a világbajnokság negyeddöntõjébe.


Klaas Jan Huntelaar - aki a 76. percben Robin van Persie-t váltotta - megtartotta nyugodságát és bevágta a mindent eldöntõ tizenegyest, amit Arjen Robben harcolt ki.

 

Kegyetlen végjáték volt ez Mexikó számára, amely a 48. percben megszerezte a vezetést és egészen a 88. percig meg is tudta tartani. Giovani Dos Santos távoli góljára a meccs végéhez közeledve Wesley Sneijder válaszolt, majd Huntelaar hidegvérrel értékesítette a pontrúgást, amivel Hollandia kezébe került a vezetés, amit meg is tartott az Oranje.

 

Mexikó nyerhetett volna, hiszen Sneijder egyenlítõ találatáig õk dolgoztak ki komolyabb lehetõségeket.

 

 

Van Persie - aki visszakerült a kezdõbe azután, hogy két sárga lap miatt ki kellett hagynia az utolsó csoportkört - frusztráló délutánt tudhatott magáénak és egészen a 25. percig kellett várnia elsõ helyzetére, ekkor egy hosszan felívelt labdát szelídített meg, majd kissé kisodródott pozícióból, jobbal lõtt, ám a játékszer elkerülte a kaput.

 

A holland válogatott egészen a végjátékig keveset tett annak érdekében, hogy felvidítsa szurkolóit Fortalenzában, ahol hatalmas volt a hõség, így érthetõ volt, hogy mindkét csapat félgõzzel teljesített.

 

Ám három perc sem telt el a második félidõbõl, amikor a Barcelona egykori játékosa, Giovani Dos Santos majd 25 méterrõl az alsó sarokba vágta a labdát. A bekapott gól támadásra kényszerítette az európaiakat és Stefan de Vrij fejesét a mexikói kapus és a kapufa közösen hárította, majd Guillermo Ochoa Arjen Robben helyzeténél is hõsiesen mentett.

 

Javier Hernandez a 75. percben állt be, míg egy perccel késõbb van Persie hagyta el a játékteret, akit Huntelaar váltott, aki jó cserének bizonyult van Gaal részérõl, hiszen a csatártól került a labda sneijder elé az egyenlítés elõtt, majd õ lõtte be a mindent eldöntõ büntetõt a ráadás perceiben.

 

Hollandia július 5-én Costa Rica ellen lép pályára a negyeddöntõben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!