Decemberi õrület

Nézegettem a PL decemberi versenynaptárát, és arra jutottam, hogy egy kis esélylatolgatásba kezdek, teljesen szubjektív vélemény alapján, mert az elõttünk álló decemberi hónap igazán izgalmakban gazdagnak ígérkezik. Szeretném leszögezni, h az általam, 3 bajnokesélyes csapatot vettem csak figyelembe, akik jelenleg is a bajnokság elsõ három helyén helyezkednek el.

2010.12.04-12.06.
Blackpool vs Manchester United
Ebben a fordulóban a nevek alapján a United-nek van talán a legkönnyebb meccse (igaz ha a táblázatban elfoglalt helyeket nézzük akkor a legnehezebb), DE a Blackpool-t szerintem nem szabad leírni, megmutatták már õk idén többször is, hogy tudnak meglepetést okozni. Az MU-nak mindenképpen gyõznie kell, hogy magabiztosan vágjon bele az utána következõ rendkívül nehéz fordulókba, emellett már ideje lenne elkezdeni idegenben is gyûjtögetni a gyõzelmeket, mert a folyamatos döntetlenekkel nem sokra megyünk. Remélhetõleg a múlt heti 7-1 után a csapat, nagy önbizalommal és magabiztos játékkal rukkol majd elõ.
Tipp: 0-2

Arsenal vs Fulham
Az Arsenal igen erõs és meggyõzõ játékot mutat annak ellenére, h már 4 vereség van a nevük mögött, ebbõl is a legtöbbet otthon szedték össze. Ennek ellenére egy elég sima meccset várok.
Tipp: 3-1

Chelsea vs Everton
A Chelsea elég erõs mélyrepülést mutat az utóbbi idõben, de ezt a meccset, be fogják húzni, mivel Ancelotti „fiai” nem engedhetnek meg több botlást maguknak az igazán nagy rangadók elõtt, emellett az Everton is elég gyenge formát mutat idén.
Tipp: 2-1


2010.12.11-12.13.
Manchester United vs Arsenal
Nagyon nehéz mérkõzés lesz, nagy feszültséggel, de remélhetõleg látványos játékkal nem úgy, mint a City ellen. Ami szerintem a United mellett szól, hogy az ilyen párharcokra, mindig nagyon fel tudjuk szívni magunkat, még akkor is, ha esetleg nem a legjobb oldalát mutatja a csapat, és ami még mellettünk szól, az a hazai pálya! Emellett, az Arsenalnak az utóbbi idõben pont az ilyen nagy kaliberû meccseken, mikor igazán bizonyíthatnának, remeg meg a lábuk.
Tipp: 2-1

Tottenham vs Chelsea
A Tottenham számomra egy szimpatikus csapat, tetszik, ahogy az elmúlt években építkeztek, és ez egyre inkább kezd beérni. Ha elkapják a fonalat, bárkit elkaphatnak fõleg hazai környezetben.
Tipp: 3-1


2010.12.18-12.20.
Chelsea vs Manchester United
Úgy érzem, illetve úgy gondolom, hogy a csapat itt fogja elveszíteni a bajnokságban veretlenségét. Igaz a Chelsea sok gonddal küzd mostanság, és nagyon nincs rendben valami a csapat háza táján, és ha a tippjeim bejönnek, akkor ebben az idõpontban sem lesznek épp top formában. Viszont valahogy a Stamford Bridge-n lévõ meccsek nem igazán szoktak sikerülni, valami hasonló mérkõzést várok, mint a City ellen, küzdelmes, nem túl látványos taktikai harc, amiben egy bírói hiba vagy valami hasonló fog dönteni.
Tipp: 1-0

Arsenal vs Stoke City
Sima Arsenal siker, nem hiszem, hogy túl nagy ellenállásba ütköznek hazai pályán az ágyúsok, annak ellenére, hogy a Stoke elég masszív csapat benyomását kelti idén.
Tipp: 2-0


2010.12.26-12.26.
Manchester United vs Sunderland
Küzdelmes kemény meccs lesz, idén a Sunderland magához képest igen jó formát mutat, viszont nem lesz ott az egyik húzó emberük, Welbeck. Az utóbbi idõben többször okozott nehézséget a manchesteri fiúknak a Sunderland legyõzése, de hazai pályán nem szabad ellenük botlani, és javítani kell az esetleges stamfordi botlást.
Tipp: 1-0

Arsenal vs Chelsea
Igazából reményeimet tudom kifejezni a meccsel kapcsolatban, mert erre a meccsre is áll, hogy az Arsenal az utóbbi idõben a nagy rangadóin botlani szokott, a teher súlya alatt, viszont hazai pályán reménykedhetnek a jó teljesítményben, egy igen feltüzelt Chelsea ellen.
Tipp: 1-1


2010.12.28-12.29
Ehhez a fordulóhoz túl sok hozzáfûzni valóm nincs, vélhetõen sima, meglepetés mentes év végi forduló lesz, ahol a Vörös Ördögök fontos idegenbeli gyõzelemmel búcsúznak az óévtõl.

Birmingham City vs Manchester United
Tipp: 1-3

Chelsea vs Bolton
Tipp: 2-0

Wigan vs Arsenal
Tipp: 0-2

Személy szerint ezekkel az eredményekkel rendkívül elégedett lennék, és igazán jó decembert és évet zárnánánk a 15 megszerezhetõ pontból 12-vel a zsebünkben, és újabb 2 pont elõny tudatában.
Mielõtt bárki a nekem ugrana, hozzátenném, ez nem egy szakértõi esélylatolgatás volt, hanem csak egy átlagos Manchester United szurkoló véleménye, megérzése illetve vágya a december hónapra nézve, „papírra” vetett formában!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!