A legjobb 16 között. Manchester United vs Marseille

A sorsolás lezajlott, a legjobb 16 között a francia Marseille csapatával kerültünk össze. Lássuk mire lehetnek képesek Didier Deschamps tanítványai Sir Alex Ferguson góliátjaival szemben.
 

Dávid és Góliát!
 
Így lehetne jellemezni a két csapat találkozóját, mert valljuk be kedvenc csapatunk az egyik legkönnyebb csapatot kapta a sorsoláson és minden túlzás nélkül állítható, hogy Alex Ferguson fiai toronymagas esélyesei a találkozónak.
Mindettõl függetlenül azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ex-Chelsea-s francia szakember rendkívül jól felkészítette a csapatát és rendelkezik néhány olyan játékossal is, akik gondot okozhatnak csapatunk védelmében. Épp ezért botorság lenne lebecsülni a francia egyesületet már csak azért sem, mert ebben a párosításban nekik nincs veszteni valójuk és valószínûleg felszabadultabban játszhatnak mint mi.
 
 
A Marseille kapusa és hátvédsora:
 
A francia bajnokság címvédõjének védelme idén bizonytalanabb, mint tavaly volt, és nemhogy meccsrõl meccsre, de meccsek alatt is komoly forma javulást vagy éppen hanyatlást tudnak elérni, ami szinte kiszámíthatatlanná teszi a francia védelmet. 
 
A kapuban a 25 sztendõs Steve Mandanda állhat, aki csak úgy, mint a védelem, képes hatalmas bravúrokra, de óriási potyákra is.
 
A védelemben várhatóan Diawara, Heinze, Taiwo, Bonnart kvartett lép majd pályára.Az argentin Gabriel Heinzét mindannyian ismerhetjük, hiszen több éven át szolgálta a Vörös Ördögöket.
 
Tipp a meccsekre:
 
Akár az odavágót, akár a visszavágót vesszük figyelembe ez a védelem nem jelenthet gondot Manchester gigászainak. A francia négyes egyetlen dolgot nem engedhet meg magának. Nem roppanhatnak össze. Márpedig Taiwo és Bonnart akármilyen jó játékosok, nem versenyezhetnek Dimitar Berbatov fölényes eleganciájával és Hernandez esetleges cikázásával. Gabriel Heinze biztos ég majd a bizonyítástól, hogy megmutassa, kár volt eladni. Nani majd jól lehûti. Persze csak akkor ha ecuadori csillagunk Antonio Valencia nem kap lehetõséget, mert abban az esetben nem lesz túl sokáig a pályán, hiszen rendre lekési majd az ecuadori expresszt. Diawara jó kötésû játékos, esze is van és nem mondható rossz védõnek.A Chelsea elleni csoportmeccsen többször ítélhettek volna ellene büntetõt ám ez nem történt meg. Elég vitatható volt.......Na õ próbálja meg tartani Rooneyt.
 
 
A Marseille középpályája:
 
A francia csapat középpályája a védelemhez hasonlóan lutri. Mindazzal együtt, hogy technikás játékosok alkotják. A tavalyi esztendõben rendkívüli szerepe volt az alakzatnak abban, hogy a csapat bajnokságot nyert, de idén egyértelmûen haloványabbak a Vélodrome csillagai.
 
A középpályán várhatóan 3 ember szerepel majd. Ide a Ben Arfa,Cissé,Kabore,Luchó Gonzalez,Cheyrou,Valbuena hatosból szinte bárki bekerülhet. Mind technikás, jó játékosok.
 
Tipp a meccsekre:
 
A fantasztikus technikai háttér mellett, küzdeni akarás is megjelenik. Ez mind szép és jó, de ha õk nem szívják fel magukat, akkor esélyük sem lesz a továbbjutásra. Márpedig Sir Alex Ferguson elit középpályás vadászbrigádja nem fogja hagyni élni a francia játékosokat. Lesz mikor kibújnak a szorításból, de valószínûsíthetõ, hogy az elsõ adandó alkalommal úgy veszik el tõlük a labdát, mint kis gyerektõl a nyalókát. Akárki lép pályára az angol együttesben, biztosak lehetünk benne, hogy meg fogja oldani e három ember semlegesítését.
 
 
A Marseille csatársora:
 
Hát igen, az a bizonyos hármas fogat. A francia együttes legjobb része annak ellenére is, hogy idén nem szerepelnek olyan jól mint tavaly. Gyorsak, érzik egymást és gólveszélyesek bárhol bármikor.
 
Itt valószínûleg szintén három hely lesz kiadó és ezen a három helyen Koné,Morientes,Niang,Brandao,Rémy és Gignac osztozhatnak.
 
Tipp a meccsekre:
 
A francia csapat legerõsebbjei.A marseillesi rémek. Rio Ferdinand és Nemanja Vidic mellett maximum a szurkolóikat ijesztgethetik, mert legfeljebb három-négy gólt nézhetõ ki belõlük. Rendkívüli játékosok de a két kõszikla ellen õk is meghajolnak.A meccsen valószínûleg többet lesznek ülve mint állva és ha ez nem lenne elég Evra és Rafael majd még körbe is szaladják õket.Kiváló játékosok, de ahogy a középpályát sem hagyjuk élni, úgy a csatársor sem rúghat labdába.vNem várható el tõlük a jó szereplés hiszen valószínûsíthetõ, hogy labdát is jóval ritkábban látnak majd mint eddig.
 
 
Összességében:
 
Összességében elmondható, hogy minden alázatunkra szükség lesz a meccsen, de nem egy fajsúlyos csapatról van szó, így ha nem becsüljük le õket, nem okozhatnak gondot. Sima manchesteri továbbjutást várok.
 
Tippem:
 
elsõ mérkõzés: 1-3
második mérkõzés: 2-0
 
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!