Mi lesz veled Manchester United?

Ole érkezésekor úgy tűnt minden rendbe fog jönni. A meccseket elkezdtük nyerni, zárkóztunk a tabellán, szép támadó játék jött vele, sok futással. "Megtizedelve" 0-2-ről fordítottunk Párizsban (a játék képét most hagyjuk), de egyből utána elment a mágia. Visszatért minden oda, ahol Fergie távozása óta álltunk. Szenvedés, eredménytelenség, reménytelenség.

Kezdjük felülről. Miért nincs továbbra se sportigazgató? Miért egy üzleti szakember intézi az igazolásokat, akiről van Gaal is elmondta, hogy fingja nincs a labdarúgásról? Nagyon sok "munkája" van abban, hogy hülyére vesznek minket a piacon és lehúzzák rólunk a bőrt. Ez a nyár is teljes csőd, amiben leginkább természetesen az ő keze van benne, illetve kérdéses persze az is, hogy vajon Glazerék mennyit is adtak valóban egy elvileg újjáépülő csapathoz. Nevetséges az is, ami napokban jelent meg cikk, hogy minimum 3 évig beleszólásunk sem lesz a bajnoki címbe. Én is látom milyen erős a City, Pool páros, de ne vicceljünk már. Ráadásul egyáltalán nem garantált, hogy 3 év múlva lesz itt bármi ilyesmiről szó, ismételten hülyének akarják nézni a szurkolókat. Ameddig tudnak kivesznek a csapatból, de ezeket nem érdekli mi lesz a klubbal.



 



Az edzőkérdés már nem ilyen egyértelmű. Ahogy a bevezetőben írtam, sokan gondolták/gondoltuk, hogy megjött a megváltás Oléval. Nála lehet látni végre valami irányt. Fontos lépéseket tett, illetve próbált tenni. A védelmet a nyáron nagyjából megerősítette, fontos játékosokkal hosszabbított és látszólag jobban küzd a csapat az irányítása alatt (bár nem eléggé). Azonban az eredmények meg sem közelítik azt az időt, amikor még nem nevezték ki véglegesen. Sajnos személy szerint úgy érzem, hogy a korai sikerek leginkább Mourinho távozása miatt voltak, a játékosoknak visszatért a játékkedve, de rövid ideig. Nem érzem Oléban, hogy kellően tökös lenne, hogy "ráverne az asztalra" az öltözőben. Emellett taktikailag sem érzem elég jónak. Ami nagyon zavar az az, hogy hiába ígérgetett, nem kapják meg a fiatalok a játéklehetőséget. 15-20 perc alatt nem fog tudni mit mutatni semelyikőjük.  Nem is feltétlen küldeném el, mint stábtag, mentor nagy hasznunkra lehetne, de vezetőedzőként nem látom, hogy visszavezetne minket az elitbe. Egy már bizonyított, de modern felfogású edzőt hoznék. Allegriről volt már pár helyen szó, de én őt nem tartom olyan nagy számnak. Ezzel a Juventussal nem volt nehéz dolga az olasz bajnokságban, kicsit számomra olyan, mint Zidane a Real Madriddal- nem az ő érdemük leginkább. Pochettino már más, nagyon élvezhető focit játszott az elmúlt években a Spurssel, de év végére tavaly a bajnokságban nagyon leeresztettek (igaz a BL-ben nagyot mentek, jó adag szerencsével is), illetve nem tudom mi történik a színfalak mögött most, hogy a játékosok nem hosszabbítanak a csapattal, Eriksen érdekes nyilatkozatokat tesz. Illetve őt is kicsit mintha hülyére venné a Spurs vezetősége. A másik problémám vele az az egysíkúság. Az elmúlt két évben nem sokat változtatott az alapkezdőn, igaz a keretük sem volt a legmélyebb. Azonban a játékstílus sem volt túl változatos, hátrányban jött ki leginkább, hogy nem annyira tud belenyúlni a meccsekbe.



 



Legjobban Tuchelnek tudnék örülni, más ötletem nem is nagyon van jelen pillanatban. A PSG-vel persze azt hiszem bárki behúzná a francia ligát, de a Dortmundnál is bizonyított már. Élvezetes, változatos taktikájú focit játszik a csapattal, emellett maximalistának is tűnik, játékosok szempontjából a neve is csalogató.



 



A játékosokra kitérve a helyzet bizonyos szempontból változott, bizonyos szempontból változatlan. Szerencsére Ole elküldött pár játékost a nem idevalók közül. Azonban rengeteg játékos el van szállva magától és megvannak úgy néz ki neki is a kis kedvencek. Rashford nagyon idegesít, irtózatosan nagy fizut kapott, holott egy szezonja sem volt még amikor 10 gól felett rúgott volna, és 110% hogy ez idén sem lesz meg, pedig fog rúgni még idén pár tizit. Lingard se gólt nem lő, se gólpasszt nem ad, mégis folyton ott van 10-es poszton. Pogban látszik, hogy csak azért van itt, mert ide lett láncolva, de nem lehet ráépíteni egy csapatot, és még bőven sorolhatnám a játékosokat. Nincs se jobb szél, se kreativitás, se gól, se középpálya (McTomin kívül, de ő is fiatal még, viszont ha nem is megy neki legalább akkor is megy, mint a gép), se balvédő (Shaw ennyi sérüléssel és ilyen erőbedobással számomra inkább egy B opció lenne csak). Nincsenek vezérek (Maguire talán a védelemben az lehet MAJD), olyan egyének, akik egy-egy mozdulattal eldöntenék a meccseket.  Attól tartok azonban, hogy eljutottunk bőven arra a szintre, hogy nem tudunk húzóembereket, profi mentalitású vezéreket hozni, mert egyszerűen nem vagyunk elég vonzóak.



 



A remény mindig megmarad, de hosszú lesz az út úgy érzem mire helyére jönnek a dolgok az Old Trafford-on.


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!