Három éves terv a csúcsra való visszajutáshoz?

Az ESPN hírforrásai révén úgy értesült, hogy a Manchester Unitedet tulajdonló Glazer család három éves tervet fogadott el a klub pályán való teljesítményét illetően, amely egyben annak a tudomásulvételét is jelenti, hogy a klub legkorábban csak a 2021/22-es szezonban lesz esélyes a bajnoki cím megszerzésére a Premier League-ben.


Miután a Manchester City és a Liverpool hazai és nemzetközi szinten is dominál az elmúlt időszakban, a United vezetőségében felismerték, hogy különösen az Anfield Roadon milyen módon támogatták azt, hogy Jürgen Klopp a színfalak mögött újraépítse a klubot és mennyire kitartóak voltak a német menedzser első, viharosan sikerült másfél évében.

 

A 20 bajnoki címévével a legsikeresebb angol klubnak számító Manchester United Sir Alex Ferguson visszavonulása óta, azaz a 2012/13-as szezon óta nem tudott bajnoki címet szerezni. Az azóta eltelt hat szezon során megbukott a klub kispadján David Moyes, Louis van Gaal és José Mourinho is, a portugál utódjaként a most a Vörös Ördögöket vezető Ole Gunnar Solskjaer teljesítményével együtt pedig átlagosan 21.5 ponttal maradt el a csapat teljesítménye szezononként az aktuális bajnokéhoz képest.

 

Solskjaer első teljes, manchesteri szezonja nem indult éppen meggyőzően, ugyanis csak nyolcadik helyen állnak a bajnoki tabellán, hat forduló után már 10 pontos hátrányt összeszedve a listavezető Liverpoolhoz képest.

 

Ed Woodward, a klub ügyvezető igazgatója a klub befektetőinek tartott konferencia hívás keretében kedden azt mondta, Solskjaer felé "türelemmel" kell lenniük ahhoz, hogy át tudja alakítani a keretet és a United újra versenyképes legyen a Premier League legmagasabb szintjén is.

 

 

A klub terveit ismerő források pedig most az ESPN-nek elárulták, a United vezetőségének "türelme" kiterjed arra a Woodward által már az előző szezonban is említett "kulturális újjáépítésre" is, amely az ezekkel együtt járó átigazolási időszakokat is beleértve három teljes szezonon keresztül fog majd tartani, hogy teljesen eltüntessék a Ferguson utáni időszak hibáit.

 

A játékoskeretbe való befektetés mellett a Unitednél eltökéltek a klub személyi struktúrájának átalakításában is, amely jelenleg a megfelelő technikai igazgató megtalálásában manifesztálódik.

 

Míg a United nyári átigazolási piacon való tevékenykedését pozitív jelként vehetjük, csak a kezdetnek tűnik azt figyelembe véve, hogy Solskjaer keretéhez képest milyen fényévnyi távolságra vannak a Liverpool és a Manchester City lehetőségei a mélység és a minőség tekintetében.

 

Bár a három éves periódus nem jelent garanciát arra, hogy Solskjaer az újjáépítési időszak egészében a klubnál lesz, a norvég tisztában van vele, hogy a klubnál a hosszú távú építkezés mellett tették le a voksukat a rövid távú megoldások keresése helyett.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!