Giggs nem sajnálja a visszavonulást

Ryan Giggs nem sajnálja, hogy befejezõdött 24 évig tartó játékospályafutása és imádja új szerepkörét, a Manchester United menedzserasszisztensi posztját Louis van Gaal mellett.


Miután májusban szögre akasztotta a cipõjét, 25 év után idén volt elõször olyan, hogy a walesi nem szerepelt játékosként a felkészülési szezon edzésein, ehelyett az új edzõi stáb tagjaként vett részt a 2014/15-ös szezon elõtt.

 

Az MUTV-nek adott exkluzív interjúban Giggs elmesélte, miért is volt helyes döntés, hogy befejezi karrierjét: "Nagyszerû lehetõség volt számomra, hogy elkezdjem edzõi pályafutásomat és egy nagyszerû menedzsertõl tanulhassak, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Nagy lehetõség volt ez számomra és imádom."

 

Mostani szerepérõl a United legendája így nyilatkozott: "Ez más volt, hiszen a menedzser másként dolgozik, mint amit talán elõtte láttam. Nyilvánvalóan egy edzõnek edzés elõtt, alatt és után is van dolga, ez különbözik a játékosokétól, akik csak az edzésre koncentrálnak és akkor teszik a dolgukat."

 

"Ez jó volt. Kielemeztem meccseket, amiket bemutattam a játékosoknak. Ez jó tanulási folyamat volt. A kurzusok sokasága megtanít arra, hogy kilépj a komfortzónádból, mert így fejlõdsz majd. Néhány dolgot, amit tettem, a komfortzónámon kívül tettem, de nagyon élveztem."

 

"Furcsább és nehezebb lett volna mindez, ha nem lett volna mögöttem az a pár meccs, amiken én irányítottam az utolsó szezon végén. Kissé megízleltem mindezt az elõzõ szezon végén, amely - mint mondom többször - hihetetlen volt számomra és ami jó lesz nekem hosszú távon. De abban a rövid idõben, amikor edzõ voltam, abban is segített."

 

 

Bár többé nem játszik, a 40 éves Giggs fitten tartja magát rendszeres edzõtermi foglalkozásokkal és bevallja, gyakran nagy a kísértés, hogy csatlakozzon korábbi csapattársaihoz edzéseken.

 

"Remek volt ez a túra. Korán felkeltem, hogy lemenjek az edzõterembe. Megpróbáltam formában tartani magam, de furcsa volt. Hosszú idõn át, amikor véget ért a nyaralásod, már bizsergés volt benned, hogy visszatérj és dolgozz egy kicsit edzésen, de ebben az évben természetesen nagyon más ez már számomra. Rengeteg dologhoz kellett alkalmazkodni, de megbirkóztam vele."

 

"Õszintén szólva, majd meghaltam, hogy valaki kiessen az edzésbõl és be tudjak kapcsolódni helyette. A minap volt is ilyen eset, de elég boldog vagyok azzal is, hogy a pálya szélén állok, megfigyelek és nézem azt, ahogy dolgoznak a játékosok."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!