Nyitónapi emlékek

Az Old Trafford ad otthont a Premier League nyitómérkõzésének, amikor is a United, a Swansea City együttesével találkozik, ennek apropóján a ManUtd.com stábja mesél kedvenc hazai nyitómeccseirõl.


Steve Bartram: A 2006-os Fulham elleni 5-1-re megnyert találkozó. Roy Keane és Ruud van Nistelrooy elvesztését nem pótoltuk nagy nevekkel, és ekkor történt a Rooney és Cristiano Ronaldo közti vita a világbajnokságon, így az elvárások alacsonyak voltak. Négy gólt szereztünk 20 perc után, és ennek okán egy csodálatos szezont várhattunk.

 

Ian McLeish: Jó volt látni Ronaldót 2003 augusztusában debütálni a Bolton ellen, ez egy remek nyitómeccs élmény volt. A nap hétágra sütött az Old Trafford felett, a címvédõk pedig otthon játszottak, az új 7-esünk a padon ült, reménykedve, hogy szerephez jut. Fél órát kapva 1-0-ás manchesteri vezetésnél szabadon engedte Sir Alex - hogy elkezdõdjön a szórakozás. A meccs 4-0-ra végzõdött, és a ledöbbent Wanderers védõsora csak annyira tudott gondolni, hogy: "Ki ez a Srác?" De a Stretford End tudta - "Csak egy Ronaldo van." És ezt még sokszor hallhattuk a következõ években.

 

Sean Mullan: Emlékszem egy nagy nyitómeccsre az Old Traffordon még 2001-bõl, amikor az újonnan feljutó Fulham  kétszer is vezetett, a késõbbi Vörös Ördög Louis Saha találatával, de David Beckham fantasztikus szabadrúgása is betalált. Akkor is, csakúgy mint most volt egy holland, aki tovább akarta lõni a csapatot a siker felé. Akkor ez Ruud van Nistelrooy volt, aki 19 millió fontért érkezett, és megmutatta, mit várhatunk tõle, amikor 3-2-es gyõzelem után lesétáltak a pályáról.

 

Mark Frogatt: Egyike a legizgalmasabb dolgoknak az, amikor egy nyitómeccsen bemutatkozhatnak az új arcok, csakúgy, mint Cristiano Ronaldo 2003-ban. Csak 30 percet kapott, de mindenkit elkápráztatott fantasztikus cseleivel, és hogy ezzel segítse hozzá a csapatot egy 4-0-ás Bolton elleni sikerhez. "Úgy tûnik, új hõse van a szurkolóknak" - mondta Sir Alex. Fantasztikus, hogy mindez 11 éve történt. Hová tûnt az az idõ?

 

Ben Hibbs: Még mindig David Beckham késõi egyenlítésén gondolkodom a Leicester City ellen, abban a párharcban, mely 2-2-re végzõdött, mindez az 1998/99-es idényben. A késõi gólok jellemezték azt a szezont, de Becks lenyûgözõ szabadrúgásgóljait is ünnepelték a United szurkolói, annak ellenére, hogy a drukkerek füttyszava kísérte az angolokat haza az 1998-as világbajnokságról. Nem gyõztünk, de szépen játszottunk, és a szezont a kitartás, és a "nincs-feladás" jellemezte.

 

Adam Marshall: 1989-ben nagy meglepetés érte a Stretford End közönségét, amikor a nyitó meccs elõtt egy imeretlen, United mezbe öltözött valaki varázsolta a pályán a játékszert, majd bebombázta az üres kapuba. Elõször azt hittem az új igazolás Neil Webb, - de fura szerzet gondoltam magamban - aztán mikor közelebb ért csak akkor jöttem rá, hogy Michael Knighton volt, az új vezérigazgató, aki ezt a különös módját választotta a bemutatkozásnak. A címvédõ Arsenalt kalapáltuk el akkor 4-1-re, ráadásul úgy, hogy még egy büntetõt ki is hagytunk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!