Beharangozó: Manchester United - Swansea City

Hosszú hetek, hónapok után végre ismét tétmérkõzésen szurkolhatunk a Manchester Unitednek, ugyanis szombaton, kora délután a Swansea City ellen a csapat megkezdi bajnok menetelését.


Mindkét gárdánál komoly változások történtek. A Vörös Ördögök új menedzserrel kezdik a szezont, ráadásul a védelembõl óriáis tapasztalat távozott a nyáron Patrice Evra, Nemanja Vidic és Rio Ferdinand eligazolásával, de a csapat Ryan Giggs tapasztalatát és zsenialitását is elveszítette, aki szögre akasztotta cipõjét. Bár az mindenképp pozitívum, hogy a walesi legenda maradt a klubnál és Louis van Gaal segítõje lett. A távozók mellett két érkezõt is üdvözölhetünk, akik közül egy - Ander Herrera - holnap tétmérkõzésen is bemutatkozhat új csapatában. Minden bizonnyal Luke Shaw is a kezdõcsapat tagja lenne, ha nem sérült volna meg a felkészülés alatt. A változások sorában lehet említeni azt is, hogy a holland szakember felhagyott a korábbi évek manchesteri felállásával és az Oranjénél is alkalmazott 3-5-2-t gyakorolta új csapatával, mely minden bizonnyal holnap is ezzel a felállással próbál operálni.

 

A Swansea-nál bár edzõváltás nem történt, játékosmozgás annál inkább és ez a mozgás egyelõre egyáltalán nem biztos, hogy pozitív irányba mozdítja el a Hattyúkat. Ugyanis minden sorból meghatározó játékosok távoztak. A kapuból Michel Vorm távozott a Tottenhamhez, míg a védõk közül az egyébként a liga egyik legnagyobb védõ ígérete, Ben Davies szintén a Spurs-höz, Chicho pedig Katarba igazolt. A középpályáról a holland de Guzman hiányozhat, akinek lejárt kölcsönszerzõdése és visszatért a Villarealhoz, de Pablo Hernandez távozása is érzékeny veszteség lehet. A támadósorból a keveset játszó Leroy Lita mellett a két szezonnal ezelõtt berobban Michu sem lesz ott a United ellen, utóbbi a Napolihoz került kölcsönbe. Az érkezõk közül a Tottenhamtõl igazolt Gylfi Sigurdsson lehet talán a legkomolyabb nyári erõsítésük, de Lukasz Fabianski rutinja is jól jöhet a csapatnak, míg lehet, hogy a Lyonból érkezõ Bafetimbi Gomis hasonló bemutatkozó szezont futhat, mint Michu, vagy Wilfried Bony.

 

Louis van Gaalnak fájhat a feje kissé, hiszen máris sérüléshullám tizedeli (sõt, ez annál is több) a védelmét, de állítása szerint csapata készen áll a rajtra és tudja pótolni a kiesõket.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: van Persie(erõnlét), Shaw(térdhajlító izom), Welbeck(térd), Valencia(láb), Anderson(vádli), Carrick(boka), Evans(láb)

 

Swansea: Emnes(térd), Fulton(térd), Routledge(boka - talán bevethetõ), Britton(térd)

 

 

Érdekességek:

 

Tavaly szintén egymás ellen kezdett a két csapat, akkor Wales-ben a United 4-1-re elpáholta a City-t. Van Persie és Welbeck is duplázni tudott.

 

A United még soha nem szenvedett vereséget a PL nyitófordulójában, amikor otthon játszott. 11 ilyen meccsébõl 8-at megnyert.

 

A Swansea a legutóbbi 8 nyitómeccsébõl hetet elbukott.

 

A tavalyi szezonban háromszor találkozott egymással ez a két gárda, Wilfried Bony ezalatt kétszer is megzörgette a manchesteriek hálóját.

 

A United tavaly hét bajnokit is elbukott hazai pályán, ez az 1973/74-es szezon óta a legrosszabb ilyen mutató volt.

 

Rafael 100. Premier League meccsén léphet pályára manchesteri színekben.

 

Ashley Young 50. bajnokiján lehet a United kezdõcsapatának tagja.

 

 

Egymás elleni mérleg:

 

Örökmérleg: 23 meccs, 11 United siker, 5 döntetlen, 7 Swansea gyõzelem, 37-25-ös gólarány a United javára.

 

Premier League mérleg: 6 mérkõzés, 5 manchesteri gyõzelem, 1 döntetlen, 12-3-as gólarány a United javára.

 

 

Legutóbbi öt bajnoki ebben a felállásban:

 

1981-82 United-Swansea 1-0

1982-83 United-Swansea 2-1

2011-12 United-Swansea 2-0

2012-13 United-Swansea 2-1

2013-14 United-Swansea 2-0

 

 

Premier League, 1.forduló

Manchester United - Swansea City

Old Trafford, 2014.08.16. 13:45

 

Játékvezetõ: Mike Dean

 

Lehetséges kezdõcsapatok:

 

United: De Gea - Jones, Smalling, Blackett - Rafael, Fletcher, Herrera, Mata, Young - Rooney, Chicharito

 

Swansea: Fabianski - Rangel, Williams, Amat, Taylor - Shelvey, Canas - Dyer, Sigurdsson, Montero - Bony

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0


A találkozót a FanaticsTV-n és a DigiSport 1-en ÉLÕben nézhetitek meg! Várunk szeretettel minden Fanatikust a pécsi, budapesti és szegedi KÖZÖS MECCSNÉZÉSÜNKÖN!


A Foosio játékában számos manchesteri játékost is betehetsz saját csapatodba, amellyel mások ellen küzdhetsz az értékes nyereményekért.

 



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!