Herrera: Kész az új feladatra

Ander Herrera szerint sosem hagyta volna ott az Athletic Bilbao-t, ha nem látott volna lehetõséget a Manchester United-hez való csatlakozásra, és nem lehetne meghatározó szerepe abban, hogy segítsen visszajuttatni a klubot az európai porondra.


A United újonnan kinevezett menedzsere, Louis van Gaal és a friss nyári igazolások is, mint amilyen például Herrera, figyelemmel követték a klub tavalyi teljesítményét, mely csak a siralmas hetedik helyre volt elég.
 
Herrera közel került ahhoz, hogy tavaly az Old Traffordra érkezzen, de az üzlet meghiúsult, mivel a Bilbao elutasította az ajánlatot, de a United egy újabb ajánlattal érkezett júniusban és a 25 éves spanyol élvezi a kihívást, hogy abban a klubban játszhat, mely 'talán a világ legnagyobb klubja'. 
 
Herrera nyilatkozott a Guardian nevû lapnak: "Elmész Amerikába és ezren várnak a hotel elõtt. Játszol a Real Madriddal, ahol csaknem 109.000 United mezes követ figyelemmel, 80.000 az LA Galaxy ellen és 60.000 a Roma ellen."

 

 

"Mindennap van Carrington-ban egy ismerõs arc, akivel viszont még nem találkoztam. Érzékelhetõ a klub nagysága. Elindulsz az öltözõbe és látod Fletcher-t, Carrick-et, Rooney-t, Van Persie-t, a srácokat, akik mindent megnyertek már és több mint 10 éve a legnagyobb szinten játszanak, nem kettõ vagy három."
 
Ez az elsõ olyan eset, hogy a United nem harcol az európai porondon, az elmúlt évben ilyen nem fordult elõ, és Herrera elszánt, hogy ez ne is történjen meg többször.
 
Ander Hozzátette: "Soha nem hagytam volna el az Athletic-et, ha nem létezik egy olyan klub, mint a United. Otthagytam egy másik, egyedülálló klubot, különleges filozófiával és hihetetlen emberekkel, de ez a klub tele van kiváltságos játékosokkal és ki tudja, de a Unitedben talán én is naggyá nõhetek az elkövetkezendõ tíz évben."
 
"Ez a legnagyobb klub Angliában, új feladattal, új játékosokkal, új edzõvel és új vágyakkal. Hosszú éveken keresztül a csúcson voltak és eltökéltek, hogy vissza is kerüljenek oda. Huszonöt éves vagyok és tudom, hogy ez a legjobb idõszakom. Nem hiszem hogy: 'A vonat elment...' és a United egy olyan lehetõség, amit nem lehet visszautasítani."
 
Herrera 2013-ban állítólag majdnem csatlakozott a Unitedhez és voltak olyan pletykák melyek szerint a szerzõdés is létrejött.
 
"Sokan mondták, hogy tényleg megtörtént. Valójában voltak is tárgyalások, és a United sok pénzt ajánlott értem, de nem elegendõt a kivásárlási árhoz. Az Athletic pedig nemet mondott és ennyi."

 

 

Herrera hozzátette: "Spanyolországban a játékosoknak kivásárlási ára van, mintha egy póló lógna a bolt kirakatában, de most kifizette a klub a kért összeget, én pedig itt vagyok. Nem csodálkoztam, de nem is aggódtam volna amiatt, ha nem térnek vissza értem. Elhagytam a 'nagyon, nagyon jót' a 'kiválóért'. Semmiképpen sem lettem volna rossz helyzetben."
 
"Boldog voltam a Bilbao-ban, úgy gondolom élvezetes volt az Athletic-ben játszani, odaértünk a Bajnokok Ligáját érõ helyre, szóval biztosan mondhatom, hogy élvezetes volt és mindent megkaptam tõlük. Megértem, hogy néhányan nem örültek a távozásomnak, de meg kell érteniük, hogy ez a Manchester United."


Skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!