Manchester United 1-2 Swansea City

A Manchester United még soha nem szenvedett vereséget hazai pályán a Premier League-ben bajnoki nyitányon...eddig.


Louis van Gaal és Ander Herrera elsõ manchesteri tétmeccsén van túl, akárcsak Tyler Blackett és Jesse Lingard, akik a tartalékokból kerültek fel és remélhetõleg idén több lehetõséget is kapnak majd.

 

Az elsõ 10 perc fölényes hazai labdabirtoklása a kapu elõtt semmit nem jelentett, a walesi gárda tökéletesen zárt és ahogy telt az idõ, egyre biztosabban is játszott és a 11. percben egy labdaeladást követõen Routledge beadását Ashley Young vágta ki a kapu elõl, majd ordította le a védelmet teljesen jogosan. 

 

Egy perccel késõbb Sigurdsson lõhetett 20 méterrõl, David de Gea azonban magabiztosan hárított.

Van Gaal csapata csupán beívelésekkel, hosszan felívelt labdákkal próbált operálni, de ezek nagyon nem sikerültek, így csak szenvedést lehetett látni a pályán a Unitedtõl. Ráadásul Lingard megsérült, le is kellett cserélni a félidõ felénél, helyére Adnan Januzaj érkezett.

 

 

A 25. percben volt az elsõ olyan pillanat, amit meg lehetett tapsolni manchesteri részrõl. Phil Jones és Juan Mata remek összjátéka után a védõ akart a tizenhatos mellõl beadni, ami kicsit lecsúszott és Fabianski védett, ám Mike Dean a sípjába fújt, mivel Jones ellen szabálytalankodtak. A pontrúgást Mata lõtte keményen kapura, de Fabianski ki tudta öklözni.

 

Nem sokkal késõbb Ander Herrera hosszú passzát Young még éppen elérte és beadta, Wayne Rooney fejese azonban csemege volt a vendégek kapusának.

 

A döbbenet a 28. percben vált igazán súlyossá, amikor a védõk csak asszisztáltak a Swansea játékosoknak, akik könnyedén passzolgattak a tizenhatos elõtt, végül Ki került lövõhelyzetbe és nem is hibázott, 16-ról kilõtte a bal alsót, 1-0 a walesieknek.

 

A walesiek elsõ gólját 28 passz elõzte meg

 

A bekapott gól semmi lendületet nem adott a United játékának, a csapat továbbra is szenvedett és helyzeteket sem tudott kialakítani a szünetig.

 

Fordulás után van Gaal cserélt, Chicharito helyett Nanit küldte be a pályára és úgy tûnt, felállásban is változtatott, Jones a védelem szélére került, Young visszalépett bal bekknek, a két szélen Nani és Januzaj próbált alkotni, míg Mata Rooney mögött szerepelt.

 

Úgy tûnt, hogy a változtatás be is jön, mert 8 perc sem kellett, máris gólt ünnepelhetett a hazai közönség. Mata szögletét Jones csúsztatta meg, a labda Rooney-hoz került, aki nagyszerû mozdulattal húzta be a labdát a kapuba, 1-1.

 

A gól után remélhettük, hogy a csapat magára talál, de sajnos nem így lett, továbbra is csak beadásokból, szabadrúgásokból került az ellenfél tizenhatosán belülre a manchesteri egyesület. Van Gaal ismét cserélt, Herrera helyett Marouane Fellaini állt be, de ez a lépés sem volt hatással a United támadójátékára. Sõt, ismét a vendégek lõttek gólt, ezúttal Sigurdsson révén, akivel senki nem jött vissza, így könnyedén lõhetett 7 méterrõl.

 

 

Az évek, évtizedek óta manchesteri drukkerek azt gondolhatták: 'na majd most megindul a csapat'. Tévedtek. A bekapott gól után nem, hogy gólt, de még helyzetet sem sikerült összehozni 10 perc alatt.

 

Az utolsó 5 percben valami megmozdult a csapatban, ekkor már minden mindegy alapon mentek elõre a játékosok, de csak egy lövésre tellett, de azt is hárította Rooney, így az egyenlítés már nem jött össze.

 

Rendkívül vérszegény produkció után teljesen megérdemelt vereséget könyvelhetett el a United, amely bár messze nem a legjobb felállásával játszott, ennél azért többet vártak a szurkolók. Persze ebbõl még sokat nem kell következtetni, hiszen láttuk, hogy tavaly jól indult a szezon, aztán mi lett belõle. Ha most rosszul rajtoltunk, de aztán remek szezonunk lesz, akkor inkább kapjunk ki most.

 

Ám ettõl még a vereség az vereség marad, amit igen nehéz megemészteni, fõleg a látott teljesítmény után.

 

 

Premier League, 1.forduló

Manchester United 1-2 Swansea City

Old Trafford, 75339 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Jones, Smalling, Blackett - Lingard(Januzaj 24.), Fletcher, Herrera(Fellaini 67.), Young - Mata - Rooney, Hernandez(Nani 46.)

Nem használt cserék: Amos, James, M.Keane, Kagawa

 

Swansea: Fabianski - Rangel, Amat, Williams, Taylor(Tiendalli 53.) - Ki, Shelvey - Dyer(Montero 67.), Sigurdsson, Routledge - Bony(Gomis 77.)

Nem használt cserék: Tremmel, Bartley, Richards, Sheehan

 

Gólszerzõ: Rooney 53' illetve Ki 28', Sigurdsson 72'

 

Sárga lap: Blackett, Young illetve Dyer, Taylor, Shelvey, Ki

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!