Beharangozó: Sunderland - Manchester United

Már el is telt egy hét a szezonkezdet óta és kedvenceinkre újabb kihívás vár vasárnap délután, ugyanis északra utaznak a Sunderland otthonába.


Amikor júniusban kiderült a bajnokság sorsolásának eredénye mindenki azt gondolta, hogy "na végre, a futball istenei kegyesek voltak hozzánk!". Az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy az angol bajnokságban nincsenek könnyû mérkõzések. És lám, az elõszezonban remeklõ United bele is szalad egy 1-2-es pofonba, hazai pályán a Swansea ellen.

 

Természetesen ez csak egy mérkõzés és mindenki elõre tekint és mi bizakodva várjuk a szezon elsõ idegenbeli mérkõzõsét. Ugyanezt mondhatják a hazai csapat szurkolói is, ugyanis az õ erejükbõl pedig egy 2-2-es döntetlen futott idegenben a West Brommal szemben.

 

Gus Poyet azonban optimista, ugyanis odahaza az elõzõ szezonban is képesek voltak megkeseríteni nagy csapatok dolgát. Többek közt a Chelsea-ét és a kis híján bajnokságot nyerõ Liverpoolét is, akiknek az itt elvesztett pár pont a végén igencsak jól jött volna.

 

 

A felálláson valószínûleg nem változtat van Gaal, bár a középpályáról lesznek hiányzók, többek közt az új szerzemény Ander Herrera, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de nem játszhat Fellaini sem. Viszont remek lehetõség Kagawa számára, hogy ismét bizonyítson. De valószínûleg a mester Cleverleyt fogja kezdõként pályára küldeni. Középen még szerephez juthat a túrán szárnyaló Fletcher, Young/James és Rafael is.

 

Remek hír viszont, hogy a holland gólgyáros Robin van Persie kiváló egészségnek örvend és immáron bevethetõ és a holland mester számít is rá a vasárnapi találkozón. Ahol is végre összeáll a Mata - Rooney - van Persie trio.

 

A hátvédsorban nem lesz nagy meglepetés, ugyanis a frissen igazolt Rojo még a munkavállalási engedélyére vár, így nem játszhat. Van Gaal így valószínûleg ismét bizalmat szavaz Blackettnek a hátvédsorban, aki mellett még Jones és Smalling kaphat kezdõként szerepet.

 

 

A mérkõzés magyar idõ szerint 24-én 17 órakor kezdõdik.

 

Nézzünk egy kis statisztikát is a végére!

 

Egymás elleni mérkõzések:

- 2014 május: United 0 - 1 Sunderland (Larsson) Premier League

- 2014 január: United 2 - 1 Sunderland (Evans, Chicharito - Bradsley); Ligakupa

- 2014 január: Sunderland 2 - 1 United (Giggs öngól, Borini - Vidic); Ligakupa

- 2013 október: Sunderland 1 - 2 United (Gardner - Januzaj (2)) Premier League

 

A statisztikák elég vegyesek és arról árulkodnak, hogy a Vörös Ördögöknek nem lesz könnyû dolga, ha idegenben szeretnék megszerezni elsõ idei Premier League gyõzelmüket.

 

Érdekesség még, hogy a májusi 0 1-es Sunderland siker egy hosszú szériát is megszakított, miszerint a Sunderland csapata 1968 óta nem tudott az Old Traffordon diadalmaskodni.

 

A találkozót a FanaticsTV-n és a DigiSport 1-en ÉLÕben nézhetitek meg!

 

A Foosio játékában számos manchesteri játékost is betehetsz saját csapatodba, amellyel mások ellen küzdhetsz az értékes nyereményekért.

 


www.oldtraffordreds.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!