Sunderland 1-1 Manchester United

A Manchester Unitednek a Sunderland ellen 1-1-es döntetlennel csak egy pontot sikerült szereznie a Premier League második fordulójában.


A Manchester United csapata bizakodhatott a mérkõzés elõtt hiszen ebben a stadionban még soha nem szenvedtek vereséget. Ennek ellenére a találkozó nem indult jól a Vörös Ördögök számára. Rögtön az elsõ percben egy Young hiba után alakulhatott volna ki veszélyes Sunderland helyzet, de Jones-nak sikerült menteni. Az elsõ lövés is a hazaiak nevéhez fûzõdik, Wickham gyenge lövését azonban De Gea megfogta.

 

Miután a United játékosainak sikerült felveniük a ritmust, felírhattuk a vendég csapat neve mellé is az elsõ lövést, Cleverley vágta a kapu fölé a labdát a 8. percben. Az elsõ tíz percben jóval többet birtokolta a labdát a Sunderland és veszélyesebbnek is tûntek. A 13. percben Larsson egymást követõen két szabadrúgást is elvégezhetett ugyanarról a helyrõl, de veszélyeztetni nem sikerült a kaput.

 

A 16. percben ismét a Sunderland elõtt adódott lehetõség, ám nem sikerült gólt szerezniük. A Vörös Ördögök jól hozták fel a labdát, Valencia futott el jobb szélen és két védõt megverve szinte lehetetlen helyzetbõl sikerült középre juttatnia a labdát, ami a védõk lábán is megpattant és Juan Mata elé került, aki közvetlen közelrõl belõtte a hálóba a játékszert, 0-1 a 17. percben.

 

Mata gólja 0-1

 

A United érezhetõen magabiztosabb lett a gól után és a labdabirtoklás is javult, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek. A 30. percben következhetett az elsõ Sunderland szöglet, amit Larsson végzett el, Rodwell pedig teljesen szabadon fejelhetett közvetlen közelrõl a kapuba, a spanyol hálóõrnek esélye sem volt hárítani, 1-1.

 

Az elsõ félidõ már nem hozott gólt, Juan Mata és Wayne Rooney is szabadrúgást végezhetett el a 35. perc környékén, Steven Fletcher pedig akrobatikus mozdulattal veszélyeztetett a United kapuja elõtt a 42. percben.

 

Louis van Gaal kényszerû cserét hajtott végre a 43. percben, ugyanis Smalling nem tudta folytatni a mérkõzést, a fiatal Micheal Keane jött a helyére. Ez bizonyult az utolsó említésre méltó eseménynek, Sunderland-United félidõben 1-1, kiegyenlített és nem túl látványos játékot lehetett látni mindkét csapattól.

 

Rodwell fejesével 1-1

 

A United szurkolói csalódottan várhatták a második félidõt, ugyanis világosan lehetet látni, hogy egy hét alatt nem fordult meg a világ és nem volt átüterõ a Vörös Ördögökben.

 

A második játékrész elején sem változott sokat a játék képe. Az 51. percben Keane hibázott nagyot, így Wickham elé került a labda, de szerencsére Blackettnek sikerült mentenie, szöglet következhetett. A kaput nem sikerült veszélyeztetni, a United pedig kontrázhatott, a sípszó azonban félbeszakította a játékot: Rooney szabálytalankodott a védõjével szemben.

 

A labdabírtoklás ekkor már azt tükrözte, hogy a United nincs annyira megelégedve az eredménnyel, mint ellenfele. Az 59. percben Mata végezhetett el szögletet, de ez sem hozott nagy helyzetet. Három perccel késõbb Van Persie jutott be labdával együtt a tizenhatoson belülre, ahol elesett, de szabályos volt a szerelés. A labda ezután Younghoz került, aki szintén a földön kötött ki, de a játékvezetõ nem ítélt büntetõt. Young színészkedésért sárga lapot kapott.

 

Ezután hármas csere következett. A manchesteriek közül Welbeck és Januzaj állt be Robin van Persie és Fletcher helyére, míg a hazaiaknál a gólszerzõ Rodwellt váltotta Gomez.

 

 

Látszott, hogy a United szeretne nyerni, de sajnos a labdabirtoklási fölényt nem tudták helyzetek kialaktására fordítani. Sunderland szabadrúgás, majd szöglet következhetett és közben Cleverley is sárga lapot kapott. A 74. percben Keane rántotta a földre Gomezt, így a Sunderland jó helyrõl lõhetett szabrúgást, de Larsson eltekerte a kapu mellett. Két perccel késõbb a túloldalon Mata végezhetett el szögletet, de Mannone magabiztosan szedte le a levegõbõl a labdát.

 

A Sunderland kapusa valószínûleg élete meccsét játszotta. A 78. percben Welbeck fantasztikus átadását láthattuk Youngnak, viszont Mannone tökéletesen jött ki a kapujából és megmentette csapatát a góltól. A 89. perben még egy lehetõség adódott Young elõtt, de ilyen gyenge lövéssel nem lehett becsapni a kapust. A lövés után Young a földön maradt, egy kis ideig állt a mérkõzés ápolása miatt.

 

Négy perc hosszabbítás következett, ám ez sem segített a Vörös Ördögöknek. A 91. percben Altidore indult meg, de Jones szerelni tudott, így a végeredmény maradt 1-1.

 

 

Összességében a játék képe alapján igazságosnak mondható a végeredmény, a Unitednek a második félidõben sem sikerült lendületesebb játékot nyújtania. A felkészülési szezonban érezhetõ lelkesedés és energia nem látszott és sajnos ismét a tavalyi szezon meccseire emlékeztetõ játékot láthattunk. Az elsõ két fordulóban egy pontot szerezni mindenképpen gyenge teljesítmény, még a sok sérült ellenére is. Hogy Louis van Gaalnak - és stábjának - hogyan sikerül majd ezen változtatniuk, még a jövõ zenéje...

 

 

 

Premier League, 2. forduló

Sunderland 1-1 Manchester United
Stadium of Light, 43217 nézõ
 
Vezette: Martin Atkinson
 
Sunderland: Mannone, Vergini, van Aanholt, Brown, O'Shea (c), Cattermole, Larsson, Rodwell(Gomez 63'), Buckley(Bridcutt 79'), Wickham, Fletcher(Altidore 77')
Nem használt cserék: Pantilimon, Jones, Mavrias, Roberge
 
United: De Gea; Jones, Smalling(M. Keane 43'), Blackett; Valencia, Cleverley, Fletcher(Januzaj 63'), Mata, Young; Rooney, van Persie(Welbeck 63')
Nem használt cserék: Amos, James, Kagawa, Hernandez
 
Gólszerzõ: Mata 17' illetve Rodwell 30'
 
Sárga lap: Young, Cleverley
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!