Beharangozó: MK Dons - Manchester United

Nem mostanában fordult elõ az, hogy a United már a Ligakupa 2. fordulójában pályára lép, ám mivel nincs európai porond, ebben az évben kénytelen már augusztusban megkezdeni ezt a sorozatot Louis Van Gaal csapata.


Az ellenfél az az MK Dons lesz, mely az angol harmadik vonalban vitézkedik. Sokan egybõl országos kettest mondanának erre a találkozóra, ám mint mindig, várhatóan idén is igen felforgatott Unitedet láthatunk majd holnap este.

 

Fõleg mivel van Gaal keretét sérüléshullám tizedeli, valamint Marcos Rojo, a klub legújabb szerzeménye sem léphet pályára munkavállalási engedélyének hiányában.

 

A Vörös Ördögöknél Michael Carrick, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Anderson, Jesse Lingard, Luke Shaw és Chris Smalling kihagyja a találkozót, ám Jonny Evans akár pályára léphet, miután pénteken már edzett a csapattal.

 

A két csapat még soha nem találkozott egymással semmilyen sorozatban, legalábbis azóta, hogy a klubot Milton Keynes Dons-nak hívják, hiszen jogelõdjével a Wimledonnal 32 alkalommal is összecsaptak a Vörös Ördögök. A Unitednek pozitív a mérlege a jogelõddel szemben, hiszen 17 gyõzelem mellett csak 7 vereség áll az angol rekordbajnok neve mellett.

 

A Dons nem várja jó elõjelekkel ezt a találkozót, hiszen a Ligakupában csak kétszer tudott Premier League csapatot legyõzni, pedig hatszor is összefutott már elsõ osztályú klubbal.

 

A manchesteriek 1995 októberében játszottak utoljára 2. fordulós meccset a Ligakupában, akkor a York City összesítésben 4-3-mal ment tovább úgy, hogy az Old Traffordon 3-0-ra átgázolt Sir Alex Ferguson csapatán. Pedig még csak azt sem lehetett mondani arra a gárdára, hogy tapasztalatlanokkal lett volna tele, hiszen a kezdõcsapatban volt McClair, Pallister, Sharpe, Phil Neville, Beckham, Irwin és Giggs is.

 

A United háza táján most leginkább az van napirenden, ki vagy kik érkezhetnek az átigazolási idõszak utolsó hetében. A keret erõsítésérõl szóló hangok azután erõsödtek meg méginkább, hogy a holland szakember együttese csupán egyetlen pontot gyûjtött két bajnoki forduló alatt úgy, hogy nem is a legkomolyabb ellenfelekkel találkozott.

 

A felkészülés során minden jól alakult, ám a tétmeccsekre az Amerikában mutatott játék eltûnt, így néhányan már a vészharangokat kezdik kongatni. Ám egy mostani siker talán kissé lecsendesítené a türelmetleneket.

 

 

Capital One Cup, 2.forduló

MK Dons - Manchester United

Stadium MK, 2014.08.26. 21:00

 

Játékvezetõ: Stuart Attwell

 

A United lehetséges kezdõcsapata:

 

Lindegaard - M.Keane, Jones, Thorpe - Rafael, Powell, Fletcher, James - Kagawa - Hernandez, Wilson

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2


A találkozót a FanaticsTV-n valamint a Digisport 2-n ÉLÕben nézhetitek!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!