Burnley 0-0 Manchester United

A csapatjáték legapróbb jeleit sem tudta felmutatni a United, így nem csoda, hogy nem tudott nyerni.


Louis van Gaal a kezdõcsapatba nevezte Angel Di Mariát, így az argentin játékos már be is mutatkozhatott.

 

Sajnos nem indult jól a mérkõzés, a védõink mindegyike óriási bakival kezdett. Tyler Blackett senkitõl sem zavartatva szórta el a labdákat, Phil Jones a 3. percben összehozott saját tizenhatosunk elõterében egy szabadrúgást, amibõl David Jones majdnem gólt szerzett, végül a labda a felsõ lécen csattant.

 

A következõ percben Jonny Evans rúgott földbe, így a labdája rövid lett, David de Gea nem érte el, Jutkiewicz csapott le, de a csatár lövését hárította a spanyol kapus.

 

Az elsõ tíz perc után kezdett megnyugodni van Gaal csapata és egyre többet birtokolta a labdát, de 15 percet várni kellett az elsõ helyzetre. Ekkor Di Maria a saját térfelérõl zseniális passzt adott Robin van Persie-nek, aki ballal lõtt, de Heaton védett.

 

Percekkel késõbb szép támadást vezettek a vendégek, fõleg Di Maria jeleskedett ekkor is, majd balról, laposan centerezett, Juan Mata jól érkezett, de görcsöt kötött a lábaira és elesett lövés helyett.

 

 

A 26. percben Antonio Valencia adta el a labdát saját tizenhatosánál, a Burnley balról középre ívelt, Blackett elszámította a labda útját, Arfield így fejelni tudott, de nem talált kaput. Egy perccel késõbb Di Maria vette át hosszan a labdát, David Jones lecsapott rá és egybõl tüzelt, de Gea csak öklözni tudott.

 

Arfield újra akcióba lendült, megbõrözte Blackettet, majd lõtt, Phil Jones azonban blokkolni tudott.

 

A félidõ nagy részében az történt, amit a hazaiak akartak, bár a Vörös Ördögöknél volt többet a labda, a párharcok többségét képtelenek voltak megnyerni és a "dead ball"-ok javát is a kiscsapat játékosai szedték össze.

 

A szünetben reménykedhettünk, hogy talán emelkedik a találkozó színvonala, ez azonban nem történt meg. A Burnley leginkább kontrákban bízott, a United pedig bár birtokolta a labdát, az arra volt jó csak, hogy az ellenfél lehetõségeit lecsökkentsék, mert saját maguknak nem sok lehetõséget tudtak kialakítani.

 

Majd 10 perc telt el, amikor Evans szerzett labdát, továbbított Valenciához, majd Rooney kapta meg a játékszert, aki Di Mariát játszotta meg. Az argentin lõtt, de lövését blokkolták. Egy órányi játék után Di Maria futott el a balon, passzolt Rooney-hoz, aki kapura emelt, a védõk kifejelték, de van Persie lõni tudott még, próbálkozását azonban a gólvonal elõtt kivágták a hátvédek.

 

A United csak szenvedett, a Burnley meg kezdett fáradni és egyre inkább az volt a céljuk, hogy sikerüljön megszerezniük elsõ pontjukat. 

 

Van Gaal cseréket eszközölt, de ezek sem lendítettek a gárdán, amely leginkább csak Valencia beadásaira, és az ezekbõl kialakult szögletekre hagyatkozott. 

 

 

A 77. percben érdekes esemény tanúi lehettünk. Marney kapott sárga lapot, ami még nem is lenne annyira érdekes, de pár perccel az esetet megelõzõen bõven a sípszó után, dühösen elrúgta a labdát, amiért szintén lapot kellett volna kapnia. Hogy miért nem kapott, azt csak az egyébként gyengén vezetõ Chris Foy tudja.

 

A találkozó végén még egy büntetõt kértek számon a manchesteriek, Young lövése után ugyanis kapura tartó labdát állított meg egy védõ, ám ezt is csak Foy tudhatja, miért is engedte tovább.

 

Persze, ahogyan van Gaal is elmondta, nem hagyatkozhat a csapat a büntetõkre és nem is ezek elmaradását kell felhozniuk a játékosoknak, sokkal inkább teljesítményükön kellene javítaniuk, mert amit a felkészülési szezon után mutatnak a srácok, az egyelõre még a tavalyinál is gyengébb produkció.

 

 

Premier League, 3.forduló

Burnley 0-0 Manchester United

Turf Moor

 

Vezette: Chris Foy

 

Burnley: Heaton - Trippier, Duff, Shackell, Mee - Arfield, Jones, Marney, Taylor(Reid 88.) - Ings(Barnes 78.), Jutkiewicz

Pad: Gilks, Ward, Long, Wallace, Sordell

 

United: De Gea - Evans, Jones, Blackett - Valencia, Fletcher, Di Maria(Anderson 70.), Mata(Januzaj 87.), Young - Rooney, van Persie(Welbeck 73.)

Pad: Amos, Hernandez, James, M. Keane

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Marney, Reid illetve Fletcher, Blackett


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!