Pénzügyek: Ismét rekordbevétel

A Manchester United bejelentette, rekordbevételt ért el a klub a legutóbbi üzleti év során, ami meghaladta a 430 millió fontot is.


A 2013-14-re szóló pénzügyi adatok alapján a Unitednek 433,2 millió fontos bevétele volt, ám a nyeresége 84%-kal, 146 millióról 23,8 millióra csökkent.

 

A klubnál arra számítanak, a Bajnokok Ligája hiánya miatt a következõ évre körülbelül 40 millió fonttal csökken a bevétel. David Moyes-nak - aki 10 hónap után áprilisban távozott a Vörös Ördögöktõl - és stábjának a klub 5,2 millió font kompenzációt fizetett.

 

A manchesteriek bíznak a reneszánszban az új menedzserrel, Louis van Gaallal, ám igen rosszul kezdte a csapat az idei szezont, figyelembe véve, hogy a megszerezhetõ kilenc bajnoki pontból csak kettõt zsebelt be a gárda, míg az MK Dons ellen kihullott a Ligakupából is.

 

 

A United ügyvezetõ alelnöke, Ed Woodward büszke az elmúlt 12 hónap üzleti eredményeire és pozitívan látja a klub jövõjét.

 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, amilyen eredményt elértünk a 2014-es üzleti évben, ami során ismét rekorbevételt könyveltünk el" - mondta Woodward. "Louis van Gaallal a vezetõi poszton, valamint a közelmúltban leigazolt néhány világklasszis játékossal megerõsített csapattal nagyon izgatottak vagyunk a jövõt tekintve és hisszük, hogy ez a klub új fejezetének a kezdete."

 

"Louis filozófiája nagyon jól illik a Manchester Unitedhez és lenyûgözõ sikereket ért el pályafutása alatt, ahol csak megfordult, bajnoki címet nyert a csapattal."

 

A konferenciahívásból az is kiderült, hogy a United erre az üzleti évre azzal kalkulál, hogy van Gaal top háromba vezeti a Unitedet. Woodward arról is beszélt, hogy hatalmas üzleti potenciált látnak az Egyesült Államokban és az elkövetkezendõ években nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az USA területén növeljék kereskedelmi bevételeiket.

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!