Ferguson örül a gyõzelemnek

Sir Alex Ferguson szerint a bátorság volt a kulcs a mai West Bromwich Albion elleni gyõzelemben.


A Vörös Ördögök nehéz gyõzelmet arattak ás több játékos kisebb sérülést is szenvedett a mérkõzés során.
 

„Fontos eredmény ez számunkra, megharcoltunk a gyõzelemért, bátran játszott a csapat, néhány olyan tulajdonságunkat is bevetettük, amit normál esetben nem szoktunk.” – mondta Sir Alex a MUTV-nek.
 

„Tapasztalatból tudom, hogy mindig mindenkinek vannak ilyen meccsei a bajnokságban, ahol meg kell küzdenie az eredményért. Mi is nagyon keményen küzdöttünk ma.”
 

„Nagyszerûen kezdtük a mérkõzést, az elsõ 10 perc után úgy tûnt, magabiztosan nyerni fogunk, de a West Brom nem adta fel. Játszották a saját futballjukat, sokat lõttek a tizenhatoson kívülrõl, aminek meg is lett az eredménye, hatalmas bombagóllal egyenlítettek. Ezt követõen is volt még néhány lehetõségük, Graham Dorrans az elfutásaival számos problémát és aggodalmat okozott nekünk, örültem, hogy 1-1-es állással vonulhatunk az öltözõbe.”

 

Egy ilyen aggasztó pillanat volt az is, amikor Gary Neville állította meg Dorrant a büntetõterületen belül. A West Brom játékosai és szurkolói azonnal tizenegyest követeltek, de Chris Foy játékvezetõ – a Vörös Ördögök menedzserének legnagyobb megnyugvására – nem ítélte azt.

 


 

„Valóban büntetõ volt. Abban a pillanatban még máshogy láttam, azt hittem Gary elérte a labdát, de a visszajátszásokat megnézve úgy gondolom, hogy Gary szerencsés volt.”
 

Amikor pedig késõbb megítéltek egy büntetõt a West Brom számára Peter Odemwingie kihagyta azt, ami Ferguson szerint fordulópontot jelentett a mérkõzésen.
 

„A második félidõben kihagyott büntetõ komoly törés volt számukra, ha berúgták volna, valószínûleg meg is nyerik a mérkõzést. Megvolt a lehetõségük, a szurkolóik is hihetetlen ösztönzést adtak nekik és mi sem játszottunk olyan jól, mint szoktunk.” – ismerte be Sir Alex.
 

„A kihagyott büntetõ után azonban elkezdtünk jól játszani, és a sérülések ellenére is sikerült megszereznünk a gyõzelmet. Wayne, Evra és Gibson is megsérült, ezért szenvedtünk az utolsó 10-15 percben, amiért nem volt 11 egészséges játékosunk a pályán.”
 

A játékosoknak most van pár napja, hogy rendbe jöjjenek a sérüléseikbõl és felkészüljenek a keddi Stoke City elleni haza mérkõzésre. Sir Alex szerint Wayne Rooney „rendben lesz”, de többet csak holnap fog tudni mondani a csapat játékosainak állapotáról.
 

„Szereztünk néhány apróbb sérülést, holnap majd alaposabb vizsgálatnak vetjük alá a játékosokat, és majd meglátjuk, hogy felépülnek-e keddig.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!