Manchester United 4-0 Queens Park Rangers

A United megszerezte elsõ gyõzelmét az idei bajnokságban.


Louis van Gaal formációt váltott és négy védõvel kezdte a QPR elleni találkozót, a menedzser elmondta, azért nem 3-5-2-ben küldte fel csapatát, mert nincs öt egészséges védõje.

 

Marcos Rojo és Daley Blind a kezdõcsapatban kapott helyet, így bemutatkozhattak új csapatukban, míg Radamel Falcao egyelõre a padon ült.

 

Nehezen indult be a gépezet, bár a hazaiaknál volt többet a labda, a labdabirtoklás csak a 8. percben hozta meg az elsõ, említésre méltó eseményt. Ekkor Rafael a jobb oldalon remek labdát adott Ander Herrerának, aki laposan visszapasszolt a tizenhatosra, ahol Juan Mata érkezett, a spanyol próbálkozása azonban kapu fölé szállt. 

 

Négy perccel késõbb Herrera játszott össze Robin van Persie-vel, a középpályás lövését azonban blokkolták a londoni védõk. A 17. percben járt a találkozó, amikor hatalmas helyzet alakulhatott volna ki. A hazai környezetben bemutatkozó Angel Di Maria a bal szélen játszva csodás labdát ívelt a felfutó Rojo elé, aki a kapu elé varázsolta a labdát, amit van Persie levett, a United pechére, mert ha a holland nem ér bele, az érkezõ Herrera ajtó-ablak helyzetbe került volna.

 

A QPR alig lépte át a felezõvonalat, aminek meg is lett az eredménye, a 24. percben ugyanis szabadrúgást végezhetett el Di Maria, a jobbról tekert labdájába senki nem ért bele és a hálóban kötött ki. Az ilyen szabadrúgásokat nagyon nem szeretik a kapusok, 1-0 a Unitednek!

 

 

Pár perc múlva az argentin szélsõ nagyszerû beadása találta meg van Persie-t, aki azonban kapu fölé bólintott.

 

Már 32 perce ment a találkozó, amikor a vendégek majdnem egyenlítettek. Egy felívelt labdára David de Gea elképesztõen pocsékul - és feleslegesen - jött ki, a kapu üresen tátongott, Phillips lõtt, de Jonny Evans hatalmasat mentett. De Gea megköszönhette ezt a védõnek! A kapus még mindig nagyon nem érzi, mikor, mire kellene kimozdulnia és mire nem.

 

Három perc múlva Wayne Rooney lövését blokkolták a védõk, ám a labda Herrera elé került, aki 17 méterrõl kilõtte a jobb alsót, 2-0. 

 

 

Szerencsére még nem volt vége a félidõnek, hiszen újabb manchesteri gólnak örülhettünk a szünet elõtt, Herrera, Mata, Herrera volt a labda útja, a középpályás kiugratta Rooney-t, aki 16 méterrõl a rövid alsóba gurított, így háromgólos elõnnyel várhatta a folytatást van Gaal csapata.

 

Amelyre a fordulás után kisebb meglepetést hozott Traoré megindulása, aki Kranjcarhoz passzolt, a horvát lövését azonban fogta De Gea. A félidõben beálló Traoré többször is élt az elõretörések lehetõségével, újabb ilyen esetet jegyezhettünk fel, amikor elrobogott három ember mellett is, de végül Evans megállította a tizenhatoson belül.

 

Az 58. percben Di Maria indult meg, rákészült egy lövésre, de csúnyán eltörte, ám így zseniális passzt adott Matának, aki a kaputól 7 méterre, üresen átvette a játékszert, majd a léc alá bombázott. 4-0 a hazaiaknak!

 

 

Az egyik legszebb támadást láthattuk hét perccel késõbb, Di Maria a bal szélrõl megindult befelé, van Persie pedig 4 védõ között zseniálisan mozgott a kapu felé, az argentin szélsõ külsõvel a csatár elé passzolt, RvP lövését azonban Green hárította.

 

Végre eljött a pillanat, amikor Radamel Falcao is pályára lépett, mindez a 67. percben történt, Juan Matát váltotta, Rafaelt pedig Antonio Valencia pótolta a találkozó utolsó negyedére. Arra a bõ 20 percre, amit sajnos már a manchesteriek is csak takarék lángon vittek végig, hiszen az elõny igen nagy volt, a QPR pedig szinte semmi veszélyt nem jelentett a csapat számára. 

 

Van Persie egyszer még a felsõ lécet találta el egy beadással, míg a másik kapu elõtt egy helyzetet hozott össze Blackett a vendégeknek, hiszen Rojo passzát úgy gondolta, elengedi de Geának, ám a kapus ki sem mozdult erre, így Vargas jutott lövõhelyzetbe, de nem talált kaput.

 

A találkozó végén a kiválóan játszó Blind lõtt 30 méterrõl, Greenrõl kijött a labda, Falcao lecsapott rá, de Green lábbal tudott menteni, majd van Persie volt önzetlen, ami után a csereként beálló Januzaj lõhetett (Green ismét védett lábbal), az utolsó pillanatokban pedig Januzaj nem volt önzetlen és ahelyett, hogy van Persie-t helyzetbe hozta volna, kissé szélrõl inkább lõtt, el a szögletzászló irányába...

 

Összességében egy rendkívül gyenge QPR ellen könnyedén nyert a csapat, ami mindenképp jót tehet az önbizalomnak. Több kiemelkedõ teljesítményt is láthattunk ma, ami pedig ígéretes a jövõre nézve.

 

 

Premier League, 4.forduló

Manchester United 4-0 Queens Park Rangers

Old Trafford, 75355 nézõ

 

Vezette: Phil Dowd

 

United: De Gea - Rafael(Valencia 67.), Evans, Rojo, Blackett - Blind, Herrera - Di Maria(Januzaj 82.), Roo, Mata(Falcao 67.) - van Persie

Pad: Lindegaard, Shaw, Fletcher, A Pereira

 

QPR: Green - Isla, Caulker, Ferdinand, Hill(Traoré 46.) - Sandro(Henry 74.), Fer, Kranjcar - Phillips, Hoilet, Austin(Vargas 59.)

Pad: McCarthy, Onouha, Taraabt, Zamora

 

Gólszerzõ: Di Maria 24', Herrera 36', Rooney 44', Mata 58'

 

Sárga lap: van Persie


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!