Leicester City 5-3 Manchester United

Egy vitatható szituációkkal tarkított, nehéz mérkõzésen a United 5-3 arányban vereséget szenvedett a Leicester City otthonában.


Premier League, 5. forduló

Leicester 5-3 Manchester United

King Power Stadium

 

Gólszerzõ: Ulloa 17', 83' (11-es), Nugent 62' (11-es), Cambiasso 64', Vardy 79' illetve van Persie13', Di Maria 16' Herrera 57'

 

Az már a mérkõzés elõtt borítékolható volt, hogy a Unitednek nem lesz könnyû dolga a Rókák otthonában. A hazaiak az elvártaknak megfelelõen aktívan kezdték az elsõ félidõt és 7 perc alatt kétszer is eljutottak a manchesteri kapu elé.

 

Majd a Vörös Ördögök is jelezték, hogy pályán vannak, a 11. percben Di Maria tálalt RvP elé, ám a kapus ekkor még a helyén volt. 2 perc múlva viszont már nem tudott védeni, Falcao készített elõ szintén RvP-nek, aki másodjára már nem hibázott. A United nem is állt le, 3 perc múlva újra a vendégek örülhettek, Rooney passzolt Di Mariának, aki a tõle megszokott eleganciával tekerte a kapuba a labdát.

 

A hazaiak nem törtek össze, sõt, a 18. percben gyorsan válaszoltak is a két manchesteri találatra, Leonardo fejelt kapura. A félidõ hátralévõ részében nagy csata zajlott minden egyes labdáért, látszott, hogy a házigazdák további találatokat szeretnének szerezni. A Unitednek is akadtak helyzetei, a 20. percben ismét RvP került helyzetbe, késõbb Blind is próbálkozott, de a félidõ végén Rojo is jegyzett egy fejest, de ezekbõl sajnos nem született találat.

 

Az elsõ játékrészben kiemelném Blackett és Di Maria teljesítményét, az argentin igazi karmester volt, míg a United fiatalja pedig magabiztos, határozott teljesítményt nyújtott a védelemben, sokszor nagyot mentve.

 

Az elsõ félidõ történéseihez tartozik még, hogy a 29. percben Evanst le kellett cserélni sérülés miatt, saját lábán hagyta el a pályát, amint információnk lesz a sérülés mivoltáról, közöljük.

 

 

A második félidõ úgy kezdõdött, ahogy az elsõ, bár a United hamarabb észbe kapott, és már a 48-49. percben is veszélyeztették a Rókák kapuját, sõt a vendégek az irányítást is próbálták a kezükben tartani. Meg is lett az eredménye, az 57. percben Rafael húzott el a jobb szélen, ám beadása még elment keresztbe a kapu elõtt, ám a túloldalon begyûjtött labdát Di Maria Herrera elé tálalta, aki be is lõtte azt, immár 1-3 a Manchester Unitednek.

 

Két perc múlva ismét Di Maria ugratta ki RvP-t, a kapus a helyén volt. Majd ezután jött a sokk, igaz Rafael szabálytalankodott a büntetõ területen, bár a bíró ítélete vitatható, mert a lerántást már a hazaiak által elkövetett szabálytalanság elõzte meg, mely észrevétlen maradt. A bírónak nem ez volt sajnos az egyetlen tévedése, mellyel a Unitedet súlytotta, ugyanis az egyenlítõ találat elõtt beadásnál a labda már elhagyta a játékteret.

 

Innentõl a mérkõzés képe teljesen megváltozott, a Premier League újonca valósággal szárnyra kapott és folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. A United próbálta újra megszerezni a vezetést, de játékuk kapkodó és pontatlan lett. Majd a 79. percben jött az újabb pofon, az ex-United játékos De Laet veszi észre Vardyt, aki nem hibázik és megszerzi a vezetést a hazai csapat számára.

 

Az igazán nagy arconcsapás a 83. percben következett mikor is az addig magabiztosan játszó Blackett elkésett, rossz belépõjét követõen a bíró felmutatja neki a piros lapot, újabb 11-es a Rókáknak. A megítélt büntetõt Leonardo váltja higgadtan gólra, ezzel beállítva az 5-3-as végeredményt.

 

Ugyan nem vitatható el, hogy a hazaiak mindent megtettek a siker érdekében és végig méltó ellenfelei voltak a Vörös Ördögöknek, ehhez a diadalhoz hathatós bírói segítség is járult.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!