A United 2010-ben 2.rész

A 2010-es év összefoglalójának második részét olvashatjátok itt.


A 2010-es év összefoglalóját folytatva ebben a részben a kapusok és védõk teljesítményét próbálom bemutatni számok tükrében. Ehhez a cikkhez tartozik majd két szavazás is annak érdekében, hogy megtudjuk, Ti kiket láttatok legjobbnak az adott poszton.

Amint a három részesre tervezett áttekintõ sorozat felkerül az oldalra és Ti szavaztok is, a legvégén a legtöbb szavazatot kapó játékosok között dõl majd el, ki is lett a ManUtdFanatics.hu olvasói által 2010 legjobbja!

Természetesen a szívazás szubjektív lesz - mert mindenki jobban vagy kevésbé kedvel játékosokat. Biztosan rengeteg olyan dolog lesz ebben a cikkben is, amivel sokan nem értenek egyet, ez így helyes. De igyekszem bemutatni a tavalyi teljesítményeket úgy, hogy valósan tükrözze a játékosok tavalyi produkcióját.


Kezdjük is a kapusokkal:

Ben Foster: Egyetlen találkozó jutott neki a 2010-es évben. Ezen a találkozón végig a pályán szerepelt, egyetlen gólt sem kapott. Esélye nem volt arra, hogy elsõ számú kapussá váljon a Vörös Ördögöknél, így a 2010/11-es szezonra elhagyta az Old Traffordot. 
Összes mérkõzés: 1
Pályán töltött játékperc: 90
Kapott gól: 0
Kapott gól nélküli mérkõzések száma: 1

Ben Amos: A fiatal kapus kétszer védhetett a tavalyi évben, mindkettõt az év második felében. Egy ligakupa és egy Bajnokok Ligája találkozó jutott neki. Vereséget nem szenvedett vele a csapat, a Wolves ellen 3-2-re gyõztünk, a Valencia ellen pedig 1-1-es döntetlent értünk el. Három gólt kapott a két meccs alatt, amikrõl sem tehetett. Nagy hibái nem voltak, de látszott rajta a rutintalanság.
Összes mérkõzés: 2
Pályán töltött játékperc: 180
Kapott gól: 3
Kapott gól/mérk.: 1,5

Tomasz Kuszczak: A United második számú kapusának sem jutott sok szerep 2010-ben. Összesen 7 találkozót védhetett végig, ami látva az egész évi 54 mérkõzést, második számú kapusként nagyon kevés. Õrületes bakit neki sem lehet felemlíteni, de közelében sincs Edwin "Wonder" Sar magabiztosságához. Voltak nagy védései is, az év második felében játszott meccseire lábbal is sokat fejlõdött, de sosem volt képes elsõ számú kapussá elõlépni.
Összes mérkõzés: 7
Pályán töltött játékperc: 630
Kapott gól: 9
kapott gól/mérk.: 1,29
Kapott gól nélküli mérkõzések száma: 2

Edwin Van der Sar: Egyértelmûen a kapu elsõ számú védõje a Vörös Ördögöknél. Rengeteg mérkõzést játszott 39 évesen is a Unitednél tavaly, rengeteg kiváló teljesítménnyel és hatalmas védésekkel. Nagy baki csupán egy volt, a West Brom elleni hazai találkozó alkalmával ejtette ki a labdát a kezeibõl, ami után gólt kapott a United. A kapus poszt szavazása lesz valószínûleg a legegyértelmûbb.
Összes mérkõzés: 44
Pályán töltött játékperc: 3960
Kapott gól: 31
kapott gól/mérk.: 0,7
Kapott gól nélküli mérkõzések száma: 22


Védelem:

Gary Neville: A United legenda sebessége sajnos nagyon sokat kopott, sokszor csak szabálytalansággal tudta megállítani ellenfeleit az évben. Sérülések is hátráltatták, de valószínû, hogy ha nem lenne sérült, akkor sem játszana sokkal többet.
Összes mérkõzés: 19
Pályán töltött játékperc: 1452 (lehetséges 1710-bõl)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 13
Gólpassz: 1
Kapott gólok száma, amikor játszott: 16
Sárga lap: 4
Piros lap: 0

Patrice Evra: A legfoglalkoztatottabb játékosunk volt 2010-ben. Alig volt sérült, folyamatosan a pályán volt. Az év elsõ felében a védelem biztos pontja volt, aki a támadásokat is kiválóan támogatta felfutásaival. Az év második felére (köszönhetõen talán a nyári VB-nek is) sokat visszaesett teljesítménye és nem igazán tudta hozni sem támadásban, sem védekezésben azt a szintet, amit megszokhatott a United szurkolótábora tõle.
Összes mérkõzés: 45
Pályán töltött játékperc: 3900 (lehetséges 4050-bõl)
Szerzett gól: 1
Szerzett gól/mérk.: 0,02
Végig játszott mérkõzések száma: 38
Gólpassz: 5
Kapott gólok száma, amikor játszott: 36
Sárga lap:2
Piros lap:0

Rio Ferdinand: Sérülései miatt nem tudott annyit pályán szerepelni, amennyit megszoktunk tõle. Az év elsõ felében sérülésébõl felépülve visszakerült a csapatba, de néhány meccsen bizonytalan volt, mire sikerült belerázódnia a tempóba. Késõbb volt egy remek sorozata, amikor is több, mint 1000 percen át nem szabálytalankodott szerelései során. A 2010/11-es szezonban a feladatai leginkább a védekezésrõl szólnak, a támadásokhoz már nem tesz annyit, mint régebben, alig van elõre passza, ha próbálkozik ívelésekkel, azok sem igazán eredményesek.
Összes mérkõzés: 29
Pályán töltött játékperc: 2396 (lehetséges 2610-bõl)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 28
Gólpassz: 0
Kapott gólok száma, amikor játszott: 20
Sárga lap: 0
Piros lap: 0

Wes Brown: Sérüléseknek köszönhetõen kapott annyi lehetõséget az év elsõ felében, amennyit. Az õ peche az, hogy igaz bevethetõ a védelem szélén is és középen is, de minden poszton vannak nála jobbak. Amikor játszik, sokszor õ a legrutinosabb a védelemben, és mivel azokon a meccseken leginkább azok kapnak lehetõséget, akik ritkán lépnek pályára, így sok esetben több gólt is kap a csapat, ezért sokaknak csak ez marad meg és ezért leírják Wesleyt, sõt rengetegen eladnák, nem nézve azt, mennyire hû a klub iránt. Összességében volt jobb szezonja is.
Összes mérkõzés: 20
Pályán töltött játékperc: 1455 (lehetséges 1800-ból)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 14
Gólpassz: 0
Kapott gólok száma, amikor játszott: 20
Sárga lap: 3
Piros lap: 0

Chris Smalling: Nyáron érkezett fiatal tehetséget az új Rio Ferdinandnak tartják sokan, egyelõre sokszor tûnt megszeppentnek, akit könnyen zavarba lehetett hozni. Ami meglepõ, magassága ellenére viszonylag könnyedén lefejelik az átlagnál magasabb csatárok.
Összes mérkõzés: 11
Pályán töltött játékperc: 713 (lehetséges 990-bõl)
Szerzett gól: 1
Szerzett gól/mérk.: 0,09
Végig játszott mérkõzések száma: 7
Gólpassz: 1
Kapott gólok száma, amikor játszott: 12
Sárga lap: 0
Piros lap: 0

Nemanja Vidic: Az újonnan kinevezett csapatkapitány talán a védelem legbiztosabb pontja. Hatalmas munkabírású, ráadásul a védõink közül a leggólerõsebb is. Folyamatosan képes hozni azt az átlagot, amivel mindig csapata legjobbjai között lehet, emellett vannak olyan mérkõzései, amikor saját átlagát túlszárnyalva bizonyítja, egyértelmûen a legjobb belsõ védõje a Unitednek.
Összes mérkõzés: 38
Pályán töltött játékperc: 3394 (lehetséges 3420-ból)
Szerzett gól: 3
Szerzett gól/mérk.: 0,08
Végig játszott mérkõzések száma: 37
Gólpassz: 1
Kapott gólok száma, amikor játszott: 27
Sárga lap: 8
Piros lap: 0

Fabio Da Silva: Szerencsétlenségére egy Evra van elõtte a posztján, akit lehetetlen kirobbantani a csapatból, így nem is tudta megmutatni még azt, miért is tartották jobbra testvérénél.
Összes mérkõzés: 10
Pályán töltött játékperc: 574 (lehetséges 900-ból)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 3
Gólpassz: 0
Kapott gólok száma, amikor játszott: 9
Sárga lap: 1
Piros lap: 0

Rafael Da Silva: Gary és Brown mellett könnyebben megmutathatta tehetségét, mint testvére a védelem túlsó szélén. Az év elsõ felében a helyezkedése sokszor kritikán aluli volt, de sokat javult az új szezonra ebben is. Jelenleg már a United elsõ számú jobb hátvédjét köszönthetjük személyében, ami 20 évesen nem kis teljesítmény.
Összes mérkõzés: 27
Pályán töltött játékperc: 2057 (lehetséges 2430-ból)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 19
Gólpassz: 2
Kapott gólok száma, amikor játszott: 9
Sárga lap: 3
Piros lap: 1

John O'Shea: Remek kiegészítõ ember, aki elsõ számú opció egyik poszton sem igazán lesz már, de ha sérülés vagy pihentetés a terve Fergusonnak, mindenképp számolni lehet Johnnyval. 2010-ben sem volt ez másképp, nem számított alapembernek. Voltak gyenge meccsei, de legtöbbször tudta hozni a tõle megszokott Premier League átlagot. Nem fényezi a játékot, de amit kell, azt majd mindig megoldja, még ha esetleg kicsit nehézkesen is. Védekezõ középpályás poszton borzalmasan gyenge teljesítményt mutatott.
Összes mérkõzés: 18
Pályán töltött játékperc: 1313 (lehetséges 1620-ból)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 11
Gólpassz: 1
Kapott gólok száma, amikor játszott: 19
Sárga lap: 1
Piros lap: 0

Jonny Evans: Az év elsõ felében fiatal kora ellenére érett, fantasztikus játékot mutatott Vidic mellett a védelem közepén. A 2010/11-es szezonban azonban nem találja a formáját és gyengébbnél gyengébb teljesítményekkel ruggol elõ. Mélypontja a West Ham elleni ligakupa kiesés alkalmával volt. 
Összes mérkõzés: 28
Pályán töltött játékperc: 2079 (lehetséges 2520-ból)
Szerzett gól: 0
Szerzett gól/mérk.: 0
Végig játszott mérkõzések száma: 24
Gólpassz: 1
Kapott gólok száma, amikor játszott: 31
Sárga lap: 3
Piros lap: 0


Folytatás hamarosan a középpályásokkal és csatárokkal! 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!