Rooney-t is lenyûgözte McNair

Paddy McNair, a Manchester United újonca sok dicséretet gyûjtött már be a West Ham ellen mutatott teljesítménye után és most a csapatkapitány, Wayne Rooney is csatlakozott a fiatal játékost méltatók közé.


Chris Smalling, Phil Jones és Jonny Evans sérülése miatt Louis van Gaal kénytelen volt felhozni az elsõ csapathoz a 19 éves McNairt, aki Marcos Rojóval alkotta hétvégén a védelem közepét. A Kalapácsosok elleni siker nem volt mentes a feszült pillanatoktól, különösen azután, hogy Rooney-t kiállította a játékvezetõ, amikor még 30 perc volt a találkozóból. A csapatkapitányt azonban lenyûgözte az északír fiatal, szerinte nehéz körülmények között is nagyszerûen teljesített McNair.

 

"Talán ez volt a legnagyobb próbatétel, amivel egy fiatal védõ szembekerülhet. Nehéz egy olyan ellenfél ellen játszani, amely rengeteg labdát küld a tizenhatoson belülre, de fõleg a második játékrészben igazán remekelt" - nyilatkozta Wayne. "Erõ és agresszivitás tekintetében nem lehetne sokkal komolyabb egy ellenfél, de õ megbirkózott vele, mi pedig mindannyian nagyon elégedettek vagyunk vele."

 

McNair teljesítményének kimagasló pillanata a találkozó végén volt, amikor saját kapuja torkából mentett hatalmasat fejjel, pedig már Enner Valencia lecsapni készült a labdára a hosszú kapufánál. Rooney így vélekedett arról a pillanatról: "Láttam a mentését, amit a végén csinált. Óriási volt számunkra az."

 

 

Paddy egyike azon hét utánpótlás játékosnak, akiknek Louis van Gaal már lehetõséget adott az elsõ csapatban és Rooney kitart amellett, a Unitednél mindig meg kell adni az esélyt a fiatal játékosok számára.

 

"Bár kölcsönadtuk Tom Cleverley-t és eladtuk Danny Welbecket az Arsenalnak, felhoztunk egy fiatal, manchesteri srácot Tyler Blackett személyében, aki vasárnapig minden találkozón szerepelt. A helyzet erre kényszerítette a menedzsert, aki felhozta Paddy-t, ez a tény pedig azt mutatja, nem fél bedobni a fiatalokat."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!