Ferguson nem akarta közutálatnak kitenni Rooneyt

Sir Alex Ferguson megerõsítette, azért hagyta ki Wayne Rooneyt a Manchester United mai keretébõl, mert nem akarta csatárát a rá váró közutálatnak kitenni.


Rooney már 2004-es Manchesterbe igazolása után is közellenség volt a Goodison Parkban, állandó füttykoncert fogadta nevelõegyesületéhez való visszatéréseikor.

 

 

 

 

Azonban az a mennyiségû zrika, amit kaphatott volna szombaton viharos magánélete miatt vélhetõleg nagyban befolyásolta volna az angol válogatott csatár játékát, ezért is foglalkozott elég sokat ezzel az üggyel a brit sajtó.

 

Ferguson megelõzve játékosa lelki egyensúlyának teljes felborulását úgy döntött, ahelyett hogy az "oroszlán barlangjába" küldi, inkább kihagyta a 24 éves támadót a végül 3-3-ra végzõdõ fordulatos döntetlen alkalmával.

 

"Egészen egyszerûen hoztuk meg ezt a döntést, mert õt mindig nagyon megtalálják itt a szurkolók. Nem akartuk, hogy most a szokásosnál is nagyobb közutálat zúduljon rá" - magyarázta Ferguson a Goodison Parkban a köztudatba berobbant játékosa kimaradását a 18 fõs keretbõl.

 

Rooneyt természetesen nem szeretné elszigetelni a skót menedzser, így a brit derbin a Bajnokok Ligájában már szerepet szán neki kedden a Rangers ellen.

 

Csakúgy, mint Rio Ferdinandnak, aki ebben a szezonban elsõ alkalommal léphet pályára a felnõtt csapatban a nyári dél-afrikai világbajnokság elõtt elszenvedett súlyos sérülése óta.

 

"Azt hiszem Rio játszani fog kedden este" - fejezte be Sir Alex.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!