West Bromwich Albion 2-2 Manchester United

A United kétszer is felállt hátrányból, de a gyõzelmet nem tudta megszerezni Birminghamben.


Louis van Gaal kissé meglepõ módon kihagyta Radamel Falcaót a kezdõcsapatból, helyette Adnan Januzaj került be, a szezon során elõször.

 

Ám ez a csere nem igazán volt meglepetés az ellenfél számára, sõt õk lepték meg a Vörös Ördögöket, akiket saját tizenhatosukra szorítottak az elsõ 8-10 percben. Ennek meg is lett az eredménye a 8. percben, amikor Wisdom elrobogott a jobb szélen, majd okosan gurított középre Sessegnonnak, aki 16 méterrõl nagyon szép gólt lõtt.

 

Tíz perc kellett, mire elõször próbálkozott van Gaal csapata, ekkor Ander Herrera elõreívelését Robin van Persie levette, majd lõtt, de Myhill kapus jó helyen állt és szögletre mentett. Egymás után három sarokrúgást is elvégezhetett Angel Di Maria, ám egyikbõl sem lett komoly lehetõség.

 

Nem sokkal az elsõ negyedóra után Daley Blind ívelt fel Di Mariának, aki levette, lefordult és tüzelt, Myhill ismét a helyén volt.

 

A hazaiak leginkább a kontrákra építettek, valamint abban reménykedtek, hogy ha a védelem kivágja a labdát, Berahino egyedül képes lesz valamit varázsolni az egyébként nem igazán összeszokott Phil Jones-Marcos Rojo belsõ védelem között. A fiatal csatár azonban nem tudott mit kezdeni egyedül elöl, a United hamar visszaszerezte a labdákat, de ezekbõl nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani.

 

A félidõ elõtt még egy Juan Mata által elvégzett szabadrúgást - ami csúnyán a kapu fölé szállt - és egy Di Maria lövést jegyezhettünk fel, ám a birminghamiek kapusa ekkor is hárított.

 

Szünetben cserére szánta el magát a holland menedzser, Herrera helyett Marouane Fellaini lépett pályára, aki nagyszerûen szállt be a meccsbe és három perc alatt kiegyenlített, miután Di Maria beadását levette, majd 16-ról nagy erõvel a léc alá bombázott.

 

 

A Vörös Ördögök megnyomták az elsõ 15 percet és több helyzete is sikerült kialakítaniuk, de végül nem sikerült újabb gólt szerezniük ezen idõszakban. Ezt átvészelve a WBA kezdte összeszedni magát és egyre több idõt töltött ellenfele térfelén, majd egy borzalmas manchesteri védekezést sikerült is kihasználniuk. Jones pocsék kilépése után Rafael ragadt be, így Berahino nem volt lesen. A csatár üresen mehetett kapura és nem is hibázott, remekül tekert a bal alsóba, 2-1 a hazaiaknak.

 

Van Gaal cserélt, Mata helyett beküldte a pályára az utolsó 20 percre Radamel Falcaót, majd nem sokkal késõbb Ashley Young állt be Di Maria helyére.

 

Van Persie egy röviden kifejelt labdát lõtt el 20 méterrõl, de nem volt szerencséje, lövése a kapufáról kifelé pattant, Januzaj pedig már nem talált kaput.

 

Az utolsó tíz percben nem azt a nyomást láthattuk a Unitedtõl, amire számítani lehetett volna, sõt úgy tûnt, a West Brom magabiztosan tartotta elõnyét egészen a 87. percig. Ekkor a kapu elõterébõl a tizenhatos elé kipattant, ahol érkezett Blind és okosan a jobb alsóba tekert, kiegyenlítve az eredményt.

 

 

A manchesteriek megpróbáltak újabb gólt szerezni az utolsó percek során, de csak szögletekig jutottak, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

 

Bár statisztikai adatok a Vörös Ördögök fölényét mutatják, egyáltalán nem volt olyan egyértelmû ez a fölény. Sõt, a WBA egész találkozón nagyon biztosan állt a lábán. Folytatás hazai pályán, a Chelsea ellen egy "hatpontos" rangadóval.

 

 

Premier League, 8. forduló

West Brom 2-2 Manchester United

The Hawthorns

 

Vezette: Mike Dean

 

West Brom: Myhill - Wisdom, Lescott, Dawson, Pocognoli - Gardner, Brunt, Morrison, Dorrans, Sessegnon(Mulumbu 85.) - Berahino

Nem használt cserék: Daniels, Gamboa, McAuley, Blanco, Ideye, Anichebe

 

United: De Gea - Rafael, Jones, Rojo, Shaw - Blind, Herrera(Fellaini 46.) - Januzaj, Di Maria(Young 76.) - Mata(falcao 72.) - Van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Smalling, Carrick, Fletcher

 

Gólszerzõ: Sessegnon 8', Berahino 66' illetve Fellaini 48', Blind 87'

 

Sárga lap: Morrison illetve Blind, Rojo


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!