Beharangozó: Manchester United - Chelsea

Rangadók hétvégéje. Ez a mondat jut eszembe, amikor a hétvégén rendezendõ mérkõzések listáját olvasom, azonban egy United szurkoló nem az El Classicót várja, hanem jelen esetben a Manchester - Chelsea összecsapást.


Pár évvel ezelõtt még szinte biztos, hogy nem ezt a mérkõzést tartottuk volna számon, mint az angol bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, hanem a United - Liverpool mérkõzést. De mára kicsit megváltoztak az erõviszonyok. Így a vasárnapi találkozó igazi csemegeként kecsegtet az angol bajnokság szerelmeseinek.

 

Csapjunk is a dolgok közepébe. Az ellenfél csapatából biztos hiányzó lesz Remy sérülés miatt és Azpilicueta pedig piros lap miatt nem áll Mourinho rendelkezésére. Valamint Costa és Mikel játékára is igen csekély esély van. A United háza táján kedvezõek a hírek, ugyanis a múlt héten rendelkezésre álló keret ismét bevethetõ. A négy sérülthöz (Lingard, Valencia, McNair, Evans) pedig senki nem csatlakozott. Di Maria és Herrera is egészséges, így valószínûleg számol is velük a holland mester.

 

 

Számomra ez egyik legnagyobb fejtörést Fellaini okozza, aki mint ismeretes hétfõi mérkõzésünkön remekelt és úgy gondolom, hogy szükség is lehet a játékára. Kell egy ilyen romboló, védekezõ középpályás, aki képes lehet gólt, vagy gólokat is szerezni. Szükség lehet rá azért is, hogy valaki vegye le a pályáról Fabregast, aki véleményem szerint jelenleg a Chelsea egyik húzó játékosa. Ha sikerülne jól lekövetnie a játékát, akkor sokkal nehezebb dolga volna a kékeknek a támadások építésében. Bár lehetséges, hogy ez a feladat a lassan kulcsemberré váló Blind feladata lesz.

 

Védõsornál kicsit dilemmázom, mert tudom, hogy Luke Shaw a hétfõinél jóval jobb teljesítményre képes, és szüksége is lesz minden tudására, ha van Gaal továbbra is a bal szélen számol vele. Ebben az esetben a védelem közepén Rojo és Jones, míg jobb szélen Rafael játszana. Jelen esetben De Geának bennük kell bízni.

 

Támadósorban jelenleg nincs nagy variálási lehetõség. Rooney még mindig eltiltott, bár a következõ, City elleni mérkõzésen már játszhat. Van Gaal bízik honfitársában és minden bizonnyal most is pályán lesz Robin van Persie, akár mint csapatkapitány is. Viszont nagyon bízom benne, hogy mellette a Chelsea szurkolók rémálma, Radamel Falcao is pályán lehet (igaz ebben az esetben nálam Mata ismét padozna).

 

Mint ismeretes 2012-ben az UEFA Szuperkupa döntõjében Falcao mesterhármasával az Atletico Madrid 4-1 arányban gyõzte le a londoniakat. Íme egy kis emlékeztetõ:

 

 

Érdekességek:

  • De Geának ez lehetne az 50. mérkõzése a United színeiben, amikor nem kap gól.
  • A Chelsea 14 mérkõzés óta veretlen és ebben mindössze két döntetlenjük van. A United pedig köztudottan szereti a nagy gyõzelmi szériákat megszakítani.
  • Ha John Terry pályára lép ez lesz a 430. mérkõzése a Chelsea színeiben.
  • A Vörös Ördögök hat mérkõzés óta nem bírták legyõzni a kékeket.
  • Di Maria négy gólpasszt osztott ki utolsó öt mérkõzésén a Manchester Unitedben.

 

Egymás elleni eredmények:

  • Chelsea 3-1 United (2014.01.19.)
  • United 0-0 Chelsea (2013.08.26.)
  • United 0-1 Chelsea (2013.05.05.)
  • Chelsea 1-0 United (2013.04.01.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Shaw, Rojo, Jones, Rafael, Blind, Herrera, Fellaini, Di Maria, van Persie, Falcao

 

Cserék: Lindegaard, Young, Smalling, Carrick, Januzaj, Mata

 

A mérkõzést magyar idõ szerint október 26-án, 17:00-kor közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

Játékvezetõ: Phil Dowd

 

Fanatics tipp: 2-1 

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 71,00 AP

Mata 40,50 AP

Rooney 40,00 AP

De Gea 36,50 AP

Herrera 34,00 AP

Rafael 33,00 AP

Falcao 31,00 AP

Van Persie 24,50 AP

Blind 19,50 AP

Rojo 17,00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen!

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!