A gyõzelem lebeg a szemek elõtt

Louis van Gaal és José Mourinho is a közelgõ találkozó jelentõségérõl beszélt, melyet a Manchester United a Chelsea ellen játszik vasárnap az Old Traffordon. Mindkét csapat a három pont megszerzését tervezi az angol bajnokság hétvégi rangadóján.


Mourinho Van Gaal asszisztenseként dolgozott a Barcelonánál az 1990-es években, majd elhagyta a klubot, hogy sikeres edzõvé válhasson európai top csapatoknál. A hétvégén szembe kerülnek egymással, de mindösszesen csak a második alkalommal, miután a 2010-es Bajnokok Ligája döntõjében már megküzdöttek. Bár egyik menedzser sem tudott ellenállni annak a kísértésnek, hogy egymásról csak pozitívan nyilatkozhassanak, miközben a médiában üzentek, hogy mindkettejüknek a játékra kell inkább koncentrálniuk, mivel nagy kihívás elé néznek.

 

 

Van Gaal Mourinhoról: „Mint menedzsert nem ismerem, mivel sosem voltam mellette. Jól ismerem, mint embert, és mint menedzser-asszisztenst. Mint tudják, én mindig egy ellentmondásos személy vagyok, és sok média számolt már be errõl. Egy kicsit vasakaratú vagyok. Mindenki ír, és beszél rólam, és ezen nem tudok változtatni. Sok idõbe telik megértenem, hogy nem tudom befolyásolni azt, amit rólam írnak. Így megtanultam nem mellre szívni, és hiszek magamban, mint ahogy a játékosok, és a stáb is. Ez nagyon fontos. Mikor tanultam ezt meg? Mióta Angliába jöttem. Minden ember sajátosan reagál, hogy mit mondott Mourinho, tõle kellene megkérdezni nem pedig tõlem. Nagyon ritkán beszélünk egymással, csak néha váltunk SMS-t. Mikor meglátjuk egymást, jól esõ érzés fog el minket, és a családjainkat, ami szerintem rendjén is van.”

 

Mourinho Val Gaalról: „Nem Louis ellen játszok vasárnap, a Chelsea játszik a United ellen. Meccs közben nincs idõm, és neki sincs, hogy körbe nézzünk, ki is az ellenfél menedzsere. A mérkõzés elõtt és után az egyik legjobb barátom futball terén, és én mindig szívesen látom õt. Sosem titkoltam, hogy érzek iránta. Nagyon fontos ember számomra. Egy kiváló lehetõséget adott nekem, hogy ilyen elõkelõ színvonalon dolgozhassak. Fiatal edzõként egymást követõ négy évet dolgoztam egy olyan klubnál, mint a Barcelona – egyet Bobby Robson, és hármat pedig Louis kezei alatt – ami nagyon fontos volt számomra.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!