Manchester United 1-0 Crystal Palace

A Manchester United gyenge játékkal is megszerezte a három pontot, köszönhetõen a csereként beálló Juan Matának.


Louis van Gaal menedzser új védelemmel kezdte a találkozót, hiszen Paddy McNair mellett ezúttal Daley Blind szerepelt a védelem közepén, míg a védelem elõtt Michael Carrick szerepelt.

 

 

A Vörös Ördögök már a sípszótól kezdve uralták a találkozót, elképesztõ labdabirtoklást produkált a csapat, ám ez nem hozott komoly helyzeteket, bár a 2. percben Adnan Januzaj remek próbálkozása csak centikkel suhant el a jobb felsõ fölött.

 

Ám ezt a lövést nem követték nagy helyzetek egészen a 27. percig. Ám ekkor sem kidolgozott támadás végén született, hanem Luke Shaw még saját térfelén gondolta úgy, hogy a támadók elöl nem tesznek sokat, így megindult elõre és már a tizenhatosnál járt, amikor kiváló lövéssel kínálta meg Speronit, aki kiszedte a rövid alsóba tartó labdát.

 

Bõ tíz perccel késõbb a félidõ legnagyobb lehetõségét láthattuk...de nem manchesteri részrõl. A Palace védelmébõl indult egy labda Campbell felé, Blind borzalmasan elszámolta magát, a játékszer el is jutott a Manchesterben nevelkedett csatárhoz, aki átemelte a kirohanó David de Geát és a kaput is. Majdnem a semmibõl szerzett gólt a vendég gárda, amely 40 perc alatt a felezõvonallal sem sokszor találkozott.

 

Bár mezõnyben elképesztõen nagy fölényben játszottak van Gaal játékosai, a játék igencsak döcögött.

 

Fordulás után sem változott sokat a meccs képe, a manchesteriek letelepedtek a Palace térfelén, de csak szögleteket sikerült kiharcolni, amik alig jelentettek veszélyt.

 

Az 53. percben McNair tört elõre nem elõször, Rooney-hoz játszott, aki bõ egy méterrel a bal alsó mellé tekert. Körülbelül egy órát kellett várni az elsõ veszélyes szögletre, ekkor Rooney labdáját az egész találkozón nagyot dolgozó Fellaini fejelte kapura, McArthur azonban a gólvonal elõl kivágta azt.

 

A 63. percben Januzajt váltotta Juan Mata, aki 4 perc alatt gólt szerzett. A spanyol játékos a tizenhatos elõterében passzolt Angel Di Mariához, akitõl visszakapta a játékszert, majd 21 méterrõl kilõtte a bal alsót. Speroni még beleért, de valószínûleg késõn vette észre a lövést, így nem volt képes hárítani.

 

 

A gól nem tett jót a meccsnek, manchesteri drukker szempontjából biztosan nem, ugyanis a hazaiak visszaálltak, bár a Palace nem képviselt ma komoly támadóerõt, így a hátralévõ részre el lehetett mondani, hogy míg az egyik gárda nem akart, a másik nem tudott gólt szerezni.

 

Pedig Mata közel járt hozzá, amikor a 83. percben 17-rõl kapufát lõtt, ám a labda visszapattant a mezõnybe.

 

Jó dolog, hogy egy szenvedõs meccset is képes volt megnyerni a United, ráadásul a meccs közben is háromszor változó védelem nem kapott gólt, ám a támadójáték elég harmatos volt.

 

 

Premier League, 11. forduló

Manchester United 1-0 Crystal Palace

Old Trafford, 75325 nézõ

 

Vezette: Chris Foy

 

United: De Gea - Valencia, McNair(Fletcher 90.), Blind, Shaw - Fellaini, Carrick - Januzaj(Mata 63.), Rooney, Di Maria(Wilson 70.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Vermijl, Blackett, Herrera

 

Palace: Speroni - Mariappa, Delaney, Dann, Ward - Puncheon, Ledley, McArthur, Bolasie(Bannan 80.) - Chamakh(Gayle 80.), Campbell(Doyle 90.)

Nem használt cserék: Hennessey, Kelly, Fryers, McCarthy

 

Gólszerzõ: Mata 67'

 

Sárga lap: Valencia illetve Delaney, Ward, Bolasie


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!