Carrick türelemre int

Michael Carrick szerint mindenkinek, akinek valamilyen köze van a Manchester Unitedhez, egy sokkal türelmesebb hozzáálláshoz kell hozzászoknia Louis van Gaal irányítása alatt.


A Vörös Ördögök szurkolói az elmúlt két évtizedben fürödhettek a sikerekben a nagy riválisok legnagyobb bánatára, ugyanis Sir Alex Ferguson irányítása alatt a klub legsikeresebb idõszakát élte.

 

Azonban a dolgok változnak, és a David Moyesszal kezdõdött átalakulási idõszak, amelyet aztán ettõl a szezontól Louis van Gaal folytatott, továbbra is tart, és még nem beszélhetünk nyugvópontról az Old Traffordon.

 

A Manchester Unitednek változtatni kellett a taktikáján is nemrég, annak ellenére, hogy olyan játékosok érkeztek a csapathoz, mint Angel di Maria, vagy Radamel Falcao, és Carrick szerint a tiszta fejjel való gondolkodás kulcsfontosságú mind a pályán lévõk, mind az azon kívül lévõk számára az alkalmazkodáshoz.

 

"Más a játékfilozófiája, hiszen õ azt szeretné, ha minél többet, hosszú idõszakokra lenne nálunk a labda, és mi szabhatnánk meg a játék ritmusát" - kezdte a középpályás a Daily Mail-nek.

 

 

"Míg korábban, különösen hazai közönség elõtt, mindig az volt a szokás, hogy amilyen gyorsan csak lehetett, támadásba lendültünk át, gyors játékot játszottunk, és még ha el is adtuk a labdát, akkor is ezen voltunk."

 

"Tényleg egy egészen más hozzáállással lépünk pályára, de erre nem lehet azt mondani, hogy jó, vagy rossz, inkább csak különbözõ hitek vannak."

 

"Ez megfelelõ a játékosok számára is, alkalmazkodunk ehhez, minden nap ezzel foglalkozunk, és minden pillanatban rengeteget tanulunk. Sokkal inkább a szurkolóknak kell ezt elfogadniuk, és meg kell vallani, nagyszerûen állnak ehhez."

 

"Néha, amikor nálad van a labda, talán azt gondolhatják, azonnal támadásba kell lendíteniük minket. De ennek most már más jelentése is van számunkra, nem csak azért tartogatjuk a labdát, hogy ne az ellenfélnél legyen. Úgyhogy ehhez még nekünk is hozzá kell szoknunk."

 

"A menedzser egyértelmûen érzékelteti, hogy mit akar tõlünk látni, és milyen szintet akar elérni. Rajtunk múlik, hogy ezt tényleg eltudjuk-e érni, és ha nem fogjuk, akkor azt közölni fogja velünk, ami remek dolog. Ennek így kell mûködnie."

 

"Szerintem annak a titka, hogy valaki ennyi évig tudjon ilyen szinten menedzser lenni, hogy tudja, mikor kell egy erõs aurájú emberként megmutatnia magát, és mikor barátságosként és alkalmazkodóként. Szükség van ilyen lehatárolásra, mert ezáltal lehet tisztelet kivívni, és az embereket rábírni, hogy egy irányba húzzatok."

 

A Manchester United viszontagságos idõszakot élt meg David Moyes irányítása alatt, és Louis van Gaal erájának kezdetén, de Carrick hiszi, hogy a fényes jövõ áll elõttük, a fejlõdés pozitív hatásai pedig a Premier League tabelláján elfoglalt helyezésükben is képet fog ölteni.

 

"Voltak hullámhegyeink, és -völgyeink, de remélhetõleg ez már a múlté, és ennek vége. Nem akarjuk, hogy túl sok ilyen idõszakunk legyen, tulajdonképpen nem szeretnénk, ha lenne hullámvölgyünk" - tette hozzá.

 

"Folyamatosan fejlõdnünk kell, és úgy érzem, hogy ehhez jó úton járunk, de ahogy korábban is mondtam, ehhez eredmények is kellenek, úgyhogy eljött az idõ, hogy belekezdjünk egy jó sorozatba, és lendületet véve felzárkózzunk az élmezõnyhöz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!