Arsenal 1-2 Manchester United

David de Gea remeklésének köszönhetõen a United elhozta a három pontot az Emirates-bõl.


Louis van Gaal visszatért a háromvédõs rendszerhez, Paddy McNair, Chris Smalling és Tyler Blackett próbált falat húzni David de Gea kapuja elé, míg a két szárnyvédõ posztra Antonio Valencia és Luke Shaw került. 

 

Azonban a falat nem sikerült felhúzni idõben, ugyanis az Arsenal fõleg a találkozó elsõ 10-15 percében akkor játszott a védelem mögé, amikor akart.

 

Már az ötödik percben lehetõséghez jutottak a hazaiak, Chambers ugratta ki Danny Welbecket, aki kicsit sután találta el a labdát a kaputól 7 méterre, így McNair blokkolni tudott. Négy perccel késõbb - miközben Shaw-t ápolták - Wayne Rooney mellett ment el Oxlade-Chamberlain, beadását Welbeck fejelte meg, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

A 13. perc majdnem szerencsétlenséggel párosult manchesteri oldalon, elõbb Wilshere indult meg, majd lõtt 17 méterrõl, amit de Gea biztosan fogott, majd Welbeck is próbálkozott a tizenhatoson kívülrõl, a spanyol kapus ezt is hárította.

 

Egy perccel késõbb Blackett - mint a meccsen nem elõször - csak hátrafelé passzolt, de Gea rosszul rúgta ki a játékszert, Wilshere került hatalmas helyzetbe, David azonban elképesztõt mentett.

 

Bár Shaw az ápolása után még visszatért, ám a 16. percben cserét kért, helyére Ashley Young állt be.

 

Az elsõ manchesteri lehetõségre 21 percet kellett várni, ekkor is csak egy pontrúgással próbálkozhatott a vendég gárga, de Rooney csúnyán kapu fölé lõtt.

 

Van Gaal csapatának védelme nem igazán állt a lábán, ezt McNair is bizonyította, amikor csúnyán eladta a labdát, Sanchez lövésébe azonban sikerült még belelépnie a születésnapos Marouane Fellaininek.

 

 

A United túlélte az elsõ 30-35 percet, ezután kezdett magára találni. Elõbb Angel Di Maria csodás tekerése kerülte el a hosszút centikkel, majd de Geától indult egy gyors kontra, ami végén Rooney lövésébe léptek bele. Di Maria kiválóan hozta fel a labdát a támadás során, 3-4 hazai játékost becsapva.

 

Az látszott, hogy van Gaal nem akart fejetlenül nekimenni az Ágyúsoknak és inkább kontrákra épített, de összességében nagyon keveset mutatott támadásban csapata.

 

A második félidõ szinte ugyanúgy indult, ahogy az elsõ befejezõdött, az Arsenal lépett fel jóval támadóbb felfogásban, Welbeck megint próbálkozott, ám ezúttal sem tudott túljárni de Gea eszén.

 

Bár az Arsenal támadott, a United szerzett vezetést. Az 56. percben Young ívelt kapu elé Gibbs és Szczesny ütközött egymással, Valencia elé került a labda, aki centerezett, a labda Gibbs-et találta el, akirõl saját kapujába pattant a játékszer, 0-1.

 

A hazaiak ráadásul elveszítették kapusukat is, helyére a fiatal Martinez állt be, miután az ütközés után Szczesny megsérült.

 

Arsene Wenger csapata a bekapott gól után kinyílt, bár komoly nyomást nem tudott ellenfelére helyezni, míg a Vörös Ördögök ha pontosabban játszottak volna, több kontrát tudtak volna végigvinni.

 

A 60. percben Di Maria indította Rooney-t, a United két csatárral mehetett kapura úgy, hogy csak egy védõ volt hátul, de a partjelzõ lest intett, amit Mike Dean be is fújt, tévesen.

 

A londoniak próbáltak egyre nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelükre, de komoly helyzetekig nem jutottak, amikor lõhettek, akkor legtöbbször középre tartó próbálkozásaik voltak, de Gea pedig mindent hárított.

 

Már csak öt perc volt vissza, amikor Rooney-t ugratta ki Di Maria, a United csapatkapitánya a kapusra vezethette a labdát. Az ilyen helyzeteket ritkán szúrja el Wayne, most sem tette, 2-0-ra módosította az állást.

 

 

Bár a sok ápolás miatt 8 percnyi ráadás következett, úgy tûnt, a vendégek kézben tartják a találkozót, ráadásul Rooney visszaadta Di Mariának azt a kiugratást, amit a második manchesteri gól elõtt kapott az argentintól. Ezúttal Di Maria vezethette a labdát a kapusra, õ azonban hibázott, maradt a kétgólos elõny.

 

De csak a 95. percig, amikor Giroud 17 méterrõl remek lövéssel szépített. Még volt három perc, az Arsenal próbált egyenlíteni, de végül nem sikerült nekik.

 

Bár maga a mérkõzés nem volt a legszebb találkozó, úgy tûnt, Louis van Gaal csapata az egész meccsen megvalósította azt, amit eltervezett.

 

 

Premier League, 12. forduló

Arsenal 1-2 Manchester United

Emirates Stadium

 

Vezette: Mike Dean

 

Arsenal: Szczesny - Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs - Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Alexis - Welbeck

Nem használt cserék: Martinez, Bellerin, Flamini, Rosicky, Cazorla, Podolski, Giroud

 

United: De Gea - Smalling, McNair, Blackett - Valencia, Carrick, Fellaini, Di Maria, Shaw(Young 16.(Fletcher 89.)) - Rooney, van Persie(Wilson 75.)

Nem használt cserék. Lindegaard, Herrera, Mata, Januzaj

 

Gólszerzõ: Giroud 95' illetve Gibbs 56'(öngól), Rooney 85'

 

Sárga lap: Cazorla, Giroud illetve Wilson


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!