Manchester United 2-1 Stoke City

Fellaini és Mata góljaival a United folytatta gyõzelmi sorozatát a Premier League-ben.


Louis van Gaal ezúttal négy védõvel indult a találkozónak, elöl pedig bekerült James Wilson a kezdõbe, mivel Wayne Rooney bokasérülése nem jött rendbe teljesen.

 

A mérkõzés úgy indult, ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak uralták a játékot, a Stoke alig tudta átlépni a félpályát, bár a manchesteri fölény leginkább csak a labdatartásban nyilvánult meg, mert helyzetekben ez nem mutatkozott.

 

Aztán a 16. percben szinte a semmibõl elõnyhöz juthatott volna van Gaal csapata. Begovic nagyon rosszul passzolt, Robin van Persie lecsapott a labdára a tizenhatos elõterénél, visszapasszolt az érkezõ Ander Herrerának, aki azonban kapu fölé tüzelt.

 

Azonban alig telt el öt perc, a United végre elõnyhöz jutott. Mata és Herrera remek összjátéka végén utóbbi nagyszerûek tekert a kapu elé, a védõk kissé elaludtak, így a berobbanó Marouane Fellaini hat méterrõl bólinthatott a hálóba, 1-0 a Manchesternek.

 

 

A bekapott gól után kissé feljebb jött a City, már a manchesteri térfélen megpróbáltak letámadni, ám nem sok sikerrel jártak, miközben 1-1 megindulásuk sem sokáig jelentett veszélyt, mert Diouf nagyon egyedül volt a hazai védõk között.

 

Félórányi játék után Assaidi beadását mentette kiválóan Marcos Rojo. Nagyon kellett Rojo lába, mert Krkic ott volt a kapu elõtt. Nem sokkal késõbb aztán a semmibõl egyenlített Mark Hughes csapata. Fellaini saját térfelének közepén nyakát fájlalva a földre esett, a játékvezetõ nem állította meg a játékot, Krkic kapura tört 4 manchesteri között, végül Chris Smalling megállította, de a védõrõl éppen N'Zonzi elé pattant a játékszer, aki 21 méterrõl jó lövéssel bevette David de Gea kapuját, 1-1.

 

Három perc volt hátra a félidõbõl, amikor a United egyik legjobbja, Ashley Young végzett el szabadrúgást a Stoke tizenhatosának szélérõl, a kapu elõtti kavarodás után Smallingtól Fellainihez került a labda, a belga lövését azonban nagyot védve hárította Begovic.

 

Fordulás után szinte minden úgy folytatódott, ahogyan a szünet elõtt már megszokhattuk. A manchesteriek labdabirtoklási fölényt vívtak ki maguknak, ám komoly helyzetekre várni kellett.

 

Egészen az 59. percig, ekkor Mata jobb szélrõl elvégzett szabadrúgását Rojo nem csúsztatott bele, ám a labda a kapuban kötött ki, ismét elõny a Unitednél. Bár Rojo és Mata is magának vélte a találatot, utóbbi neve mellé került a gól.

 

 

A 61. percben Mata beadására Fellaini érkezett, a középpályás azonban nem tudta kapuba sodorni a labdát, majd pár pillanattal késõbb Begovic szedte össze a játékszert.

 

Húsz perc volt hátra, Wilson iramodott meg és került óriási helyzetbe, ám kapu mellé lõtt. Leadhatta volna van Persie-nek is, aki szintén teljesen üresen volt.

 

A 76. percben Herrera megindulása után Fellaini elé tálalt, aki 18-ról lõtt, de nem talált kaput. Két perccel késõbb Wilson pihenõt kapott, helyére Radamel Falcao állt be.

 

A találkozó utolsó perceire beállt Darren Fletcher is, aki Ander Herrerát váltotta, majd a ráadás pillanataiban Adnan Januzaj is pályára léphetett, a belga fiatal a második gól szerzõjét váltotta.

 

A Stoke szabadrúgáshoz jutott a meccs végén, KrKic szabadrúgását Diouf fejelte kapura, De Gea óriásit védett. Ezután még nagyobb lehetõség adódott a City elõtt, Arnautovic lövését De Gea védte, a kipattanót Diouf lõtte meg, de Young a gólvonalon mentett elképesztõen, megmentve a három pontot csapata számára.

 

 

Premier League, 14.forduló

Manchester United 2-1 Stoke City

Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Rojo, Young - Fellaini, Carrick, Herrera(Fletcher 86.) - Mata(Januzaj 92.) - van Persie, Wilson(Falcao 78.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Blackett, McNair, W.Keane

 

Stoke: Begovic - Bardsley, Shawcross, Wilson, Pieters - Cameron, N'Zonzi - Ireland(Arnautovic 82.), Bojan, Assaidi(Crouch 77.) - Diouf

Nem használt cserék: Butland, Muniesa, Palacios, Arnautovic, Adam, Crouch, Shenton

 

Gólszerzõ: Fellaini 21', Mata 59' illetve N'Zonzi 39'

 

Sárga lap: Herrera, Young illetve Bardsley, Pieters, Ireland, Wilson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!