Mata: A United szelleme mindig ott van a pályán

Juan Mata méltatta a Manchester United lendületét és kitartását, amivel ismét sikerült a három pontot az Old Traffordon tartaniuk kedden este a Vörös Ördögök egyik legsúlyosabb sérülési válságának közepén.


A spanyol játékmester szerezte vissza a vezetést csapatának a Fazekasok ellen, és elégedett ahogyan egymást követõ négy gyõzelmükkel felzárkóztak a Premier League elsõ három csapata mellé.

 
"Ez nagyon kemény volt, fõleg a végén" - ismerte el a 26 éves spanyol az MUTV-nek.
 
"A Stoke egy kompakt csapat, jól játszottak, veszélyesek voltak a kontráik. Nagyon gyors játékosaik vannak Bojannal az élen. Tudtuk, hogy erre építenek majd, de így is nehéz volt megállítani õket."
 
"A második félidõben már jobban teljesítettünk, jobb volt a labdabirtoklásunk, illetve több helyzetet dogoztunk ki. Ez egy fontos gyõzelem, sorban a negyedik, amivel szorosabban sikerült felzárkóznunk az élbolyhoz."
 
Marouane Fellaini egyre jobb formába lendülve csodás fejes góljával szerezte meg a Vörös Ördögök vezetõ találatát, mely nagyon tetszett Matának is, aki nagyra értékeli társa meccsrõl meccsre egyre kiugróbb remek teljesítményét.
 
 
"A levegõben talán õ a legjobb a bajnokságban" - mondta Mata.
 
"Újból egy fontos gólt szerezett, és én nagyon boldog vagyok, hogy sikerült rácáfolnia a kezdeti kritikákra. Õ egy igazán profi játékos, de egyben remek srác is, mindenkivel jól kijön az öltözõben és én is nagyon kedvelem õt."
 
Matát lenyûgözte David De Gea védése is, aki újra megmentette csapatát egy végzetes találattól.
 
"A legnagyobb kapusok akkor teljesítenek a legjobban, amikor a legnagyobb szükség van rá. Ilyen David is, csak õ ezt teszi minden meccsen."
 
 
Van Gaal a kezdõ kiválasztását illetõen a végkimerülés határán lehet a United folyamatosan megújuló sérült listája miatt, melyre legutóbb Angel Di Maria és Wayne Rooney is feliratkoztak, de minden nehézség ellenére Mata bízik abban, hogy a zsúfolt ünnepi idõszak alatt a United még szorosabban felzárkózik az éllovasok mellé.
 
"Akárhány sérült játékosunk is van, a United szelleme mindig ott van a pályán" - lelkendezett a középpályás.
 
"Megvertük az Arsenalt, majd két egymásutáni hazai gyõzelem következett, és most jön a december, talán a legfontosabb hónap a bajnokságban, tele lehetõségekkel."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!