Ferguson radikális fiatalításba kezdett

A Manchester United menedzsere Andersonnal és Rafaellel alapemberként számolna.


Sir Alex Ferguson reméli, a brazil duó, Anderson és Rafael meghatározó alapembere lehet jövõben a Unitednél, akik köré az utóbbi 10 év legfiatalabb csapatát építené.

A nyár folyamán nem kevesebb, mint hat idõsebb játékos valószínûleg távozni fog az Old Traffordról - Edwin Van der Sar, Michael Owen, Tomasz Kuszczak, Wes Brown, Gary Neville, Owen Hargreaves - visszavonulás vagy épp kevés játéklehetõség miatt.

Old Trafford-i jövõjüket illetõen Ryan Giggs és Paul Scholes esete is kétséges még, így a 2011-12-es szezonra a Manchester United 1995 óta a legfiatalabb kerettel készülhetne. 1995 nyarán Paul Ince, Mark Hughes, Andrej Kanchelskis helyére Ferguson olyan feltörekvõ csillagokat épített a csapatba, mint Gary Neville, Paul Scholes, David Beckham vagy éppen Nicky Butt.

Giggs - aki márciusban ünnepli 20. évfordulóját Unitedes karrierjének - és Scholes várhatóan egy éves szerzõdés hosszabbítást kapnak a klubtól, így õket még sikerül megtartaniuk a következõ szezonra, Sir Alex Ferguson szerint az olyan játékosok, mint Nemanja Vidic, Darren Fletcher vagy Wayne Rooney készek arra, hogy nagy áttörést érjenek el.

 

 



A United menedzsere rendkívüli módon tiszteli azon játékosokat, akik hosszú ideig tagja a klubnak, de az idõ számára olyan, amit nem szabad elpazarolni - ezért fog Van der Sar, Neville, Owen, Brown és Hargreaves minden bizonnyal távozni.

"Amikor egy játékos egyre öregebb lesz, csökken a teljesítménye, de nekünk mindenkor kötelességünk fenntartani a sikerességünket." - mondta Ferguson. "Nem engedhetünk meg magunknak sikertelen évet. Volt ilyenben részünk, ezt mi nem akarjuk, sikeresnek kell lennünk."

"Amikor egy játékos öregszik, ezt fel kell ismernünk és túl kell lépnünk rajta!"

 Az öregedõ játékosok helyére Fergusonnak az Evertonban játszó Jack Rodwell és a Sunderlandes Jordan Henderson az elsõdleges opció akiket szeretne megszerezni, hogy jövõt építsen velük. Mellettük a nyáron visszatérõ Tom Cleverley és Danny Welbeck lehetnek Ferguson új, nagy fegyverei, akik ebben a szezonban kölcsönben kiválóan teljesítenek. Valamint valószínûnek tûnik, hogy az elsõ csapat keretébe kerülhet a klub két legjobb fiatalja, Paul Pogba és Ravel Morrison is.

Ferguson úgy véli, az idei szezonban feltûnõ Anderson és Rafael lehetnek az öregedõ páros, Scholes és Neville utódai.

 A 2007-ben a Portotól 19 millió fontért érkezõ Anderson ebben a szezonban remekül teljesít, melynek köszönhetõen hosszú távú szerzõdést is aláírhatott a klubbal. Ferguson úgy véli, a 22 éves játékos képes felemelkedni arra a szintre, hogy a tõle elvárt kihívásoknak megfeleljen.

 

 



"Bízom benne, hogy hosszú távon bizonyítani tudja, hogy õ Paul utódja. Nagy kérdés ez, hogy képes lesz-e megfelelni az elvárásoknak, de egy napon valakinek mindenképp Paul helyébe kell lépni."

Neville mindeközben idén csupán négy alkalommal szerepelhetett és a múlt heti, West Brom elleni találkozón mutatottak is azt tükrözték, rá már nem sok mérkõzés jut.

Ezzel szemben Rafael szép lassan Ferguson elsõ számú jobb hátvédje lett. A 20 éves játékos hatalmas fejlõdést mutatott az elmúlt pár hónapban.

"Gary Neville sérüléseinek következtében Rafael elõtt megnyíltak az ajtók és több lehetõség jutott neki." - folytatta Ferguson. "Egyike azon játékosoknak, akik karrierje nagyot emelkedett, miután a klubba került."

Ferguson már Jonny Evans és Chris Smalling személyében megtalálta Vidic és Rio Ferdinand utódját, sõt a múlt héten azt mondta a menedzser, a portugál szélsõ Bébé középcsatárként fog játszani ezentúl, versenybe szállva Rooneyval, Berbatovval, Welbeckkel, Machedával és Hernandezzel.

A 26 éves Anders Lindegaard érkezését követõen egy újabb kapus érkezése várható Van der Sar helyére, míg Paul Pogba és Ravel Morrison minden bizonnyal a jövõ évi Carling Cup küzdelmekben kaphatnak szerepet.


Az Old Traffordon történõ fiatalítás részeként:

Kapus:
Távozó lehet: Van der Sar(40), Kuszczak(28)
Érkezett: Lindegaard(26)
Célok: Neuer(24), De Gea(20)

Védelem:
Távozó lehet: Neville(35), Brown(31)
Érkezett: Rafael(20), Evans(23), Smalling(21)
Célok: -

Középpálya:
Távozó lehet: Scholes(36), Hargreaves(29)
Érkezett: Anderson(22), Gibson(23), Cleverley(21)
Célok: Henderson(20), Rodwell(19), Pogba(17), Morrison(17)

Csatár:
Távozó lehet: Owen(31)
Érkezett: Hernandez(22), Bébé(20), Welbeck(20)


Telegraph


telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!