Southampton 1-2 Manchester United

Robin van Persie nagyszerû játékával és duplájával a United idegenben szerzett három pontot és már a dobogón áll.


Szinte semmi meglepetés nem volt Louis van Gaal kezdõcsapatában, Angel Di Maria kiesésével Juan Mata visszakerült a kezdõbe, valamint Wayne Rooney felépült, így õ is a pályára lépett. 

A meccs elején a vendégek nem igazán tudták azt játszani, amit valószínûleg elterveztek, hiszen a Southampton nagyon durván letámadta már a manchesteri játékosokat, akik csak felívelgették a labdákat, amik pedig azonnal jöttek is vissza a United térfelére, mert elöl sem Rooney, sem Robin van Persie nem tudott párharcokat nyerni.
 
Mégis van Gaal csapata szerezte meg a vezetést, köszönhetõen van Persie-nek - és Fontének. A Soton csapatkapitánya ugyanis pocsékul tette hátra a labdát Forsternek, a holland csatár lecsapott rá és a kapus lábai között a hálóba gurított, 0-1.
 
 
A 14. percben közel állt a hazai gárda az egyenlítéshez, Paddy McNair csúnyán elpasszolta a játékszert, Mane került helyzetbe, de Michael Carrick nagyot mentett. Két perccel késõbb Chris Smalling feküdt a földre úgy, hogy sem labda, sem ellenfél nem volt a közelében. Újabb sérülés a Manchesternél - Jonny Evans állt be Smalling helyére.
 
Még 30 perc sem telt el, amikor McNair megint csúnyán eladta a labdát, megint Mane cselezgetett, de Evans végül menteni tudott.
 
Pelle pillanatai következtek, elsõ próbálkozását még védte David de Gea, a másodikat azonban már kíméletlenül kihasználta, miután Marouane Fellaini labdaeladása és a védelem zavarodottsága révén helyzetbe került.
 
A Soton nagyon nyomott a meccs utolsó 10 percében, McNair pedig megint hatalmasat hibázott, saját kapuja elõterében Longnak adott ajándék labdát, a csatár azonban kapu fölé lõtt.
 
Úgy tûnik, van Gaalnak nem tetszett a fiatal védõ játéka, így a 38. percben lecserélte õt, helyette Ander Herrera lépett a pályára. A spanyol játékos jól játszott össze Rooney-val az ellenfél tizenhatosának elõterénél, majd van Persie-hez passzolt, aki 18 méterrõl tüzelt, de ezúttal csak oldalhálót talált.
 
Az elsõ játékrész leginkább arról szólt, amit a hazaiak akartak játszani, míg a United igen zavart együttes képét mutatta.
 
A második játékrészt bár kicsit óvatosabban kezdte a hazai gárda, mégis veszélyesebben játszott ellenfelénél és már egy perc után Evans-nek kellett megoldania egy helyzetet, aminél Yoshida próbált veszélyeztetni. Nem sokkal késõbb balról érkezett beadást Long teljesen üresen fejelhette kapura, de pont középre bólintott, ahol de Gea állt, a kapus így hárítani tudott. 
 
Az egész találkozón remekül játszó Tadic-Pelle páros nagyszerû játéka után utóbbi tüzelt, de nem talált kaput. 
 
Van Gaal csapata alig tudott veszélyeztetni, sõt igazán támadásokat sem vezetett, mégis újra vezetéshez jutott. Rooney a bal oldalvonal mellõl szabadrúgást ívelt fel, amire van Persie tökéletesen érkezett és a hosszún berobbanva kapuba passzolt, 1-2!
 
 
A Sotonnak Pelle révén jött a válasza, , de Gea azonban kiválóan hárított, így ezúttal nem egyenlítettek a hazaiak.
 
A végjáték nem sikerült a leszebbre, Mane ocsmány becsúszása után Fellaini és Wanyama kakaskodtak kicsit, majd Rooney kapott sárgát reklamálásért.
 
 
Premier League, 15.forduló
Southampton 1-2 Manchester United
St.Mary's Stadium
 
Soton: Forster - Clyne, Yoshida, Fonte, Bertrand - Wanyama, S.Davis - Long(Mayuda 78.), Tadic(Hesketh 69.), Mane - Pelle
Nem használt cserék: K.Davis, Targett, Gardos, Isgrove, Reed
 
United: De Gea - McNair(Herrera 38.), Smalling(Evans 18.), Rojo - Valencia, Carrick, Fellaini, Mata(Fletcher 88.), Young - Rooney, van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Januzaj, Wilson, Falcao
 
Gólszerzõ: Pelle 31' illetve van Persie 12', 71'
 
Sárga Lap: Mane


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!