Manchester United 3-0 Liverpool

A Manchester United fergeteges játékkal bizonyította az õsi riválisok ellen, hogy immár hatmeccses gyõzelmi sorozata nem csupán fellángolás, amikor ma délután 3-0-s diadalt arattak a Liverpool felett.


Ahogy az elvárható egy Manchester United - Liverpool rangadótól, rendkívül izgalmas játék során a Vörös Ördögök Wayne Rooney, Juan Mata, Robin van Persie góljaival és David de Gea hihetetlen bravúrsorozatával legyõzték az ugyancsak keményen harcoló Mersey-parti gárdát.
 
Rögtön az elsõ percben a vendégek kerültek helyzetbe, Skrtel fejelt középen a szögletet követõen, de Rooney a gólvonal elõl kibikázta a játékszert. Nem sokkal ezután Fellaini Lallana elleni becsúszását Atkinson sárga lappal értékelte.
 
Mindkét csapat játékán érezhetõ volt a feszültség, sokat hibáztak mindkét oldalon, amikor a 12. percben Lallana rázta le Carricket és indította a tizenhatoson belül kilépõ Sterlinget, aki balról bombázta De Gea kapuját, a spanyol hálóõrt azonban nem tudta becsapni.
 
A következõ percben a hazaiak már nem hibáztak, amikor Valencia etette be a Liverpool védelmét, és egy nagyon okos beadással a második hullámban befutó Wayne Rooney elé tette a labdát. A Vörös Ördögök csapatkapitánya pedig nem hibázott, 16 méterrõl kilõtte a jobbra dõlõ Jones mellett a bal alsó sarkot. 1-0
 
Ezután egy szép egyérintõs játék következet a Unitedtõl, de a végén WiIlson visszapassza kissé pontatlan volt Rooneynak. A 18. percben Gerrard jó 25 méterrõl vette célba De Gea kapuját, aki viszont leért a bal alsóba tartó labda elé. Nem sokkal ezután a játékvezetõ kiosztja a mérkõzés második sárgáját, ami Phil Jonesé, aki Coutinho ellen szabálytalankodott.
 
A következõ percekben Brendan Rodgersnek kényszerû cserét kell végrehajtania, Glen Johnsont cserélte le sérülés miatt, akit Kolo Touré váltott. Továbbra is óriási lendülettel folytatódott a mérkõzés. Az Old Trafford legénysége mindkét oldalról támadta a vendégek kapuját, amikor Young kanyarított középre a bal oldalról, az érkezõ Mata pedig közelrõl a kapuba bólint. 2-0.
 
Még az elsõ játékrész vége elõtt Rooneynak is sikerült besárgulnia, neki is Coutinho elleni szabálytalansága miatt.
 
A szünet után Rodgers Mario Balotellit küldte be Adam Lallana helyére. Ismét a vendégek helyzetével kezdõdött a játék. Sterling beadását Henderson fejelte felé. Az 51. percben Young hibázott a hazaadásnál, Sterling óriási helyzetbe kerül, de a spanyol hálóõr védõpajzsát nem lehetett ma áttörni, ami még a láthatóan idegbõl játszó Balotellinek sem sikerült többszöri próbálkozás után sem. 
 
Midkét edzõ cserélt, Alberto Morenót Lazar Markovics váltotta a vendégeknél, míg James Wilson helyére Ander Herrera állt be a hazaiaknál. Ezután a  Manchester United  Kolo Touré labdavesztését követõen gyors kontrát indított. Rooney passzolt középre, Mata pedig önzetlenül tovább adta Van Persie-nek, aki megadta a kegyelemdöfést az õsi riválisoknak. 3-0
 
 
Az utolsó negyedórában Radamel Falcao is megkapta az esélyt a Vörös Ördögök csapatkapitányát váltva és rögtön egy parádés passzal kezdett, de Van Persie lesen volt. A 89. percben Phil Jones helyére Paddy McNair állt be, bár mindkét csapa az utolsó percekig keményen küzdött, az eredmény már nem változott a lefújásig.
 
A United nem csak megtorolta a tavalyi 3-0-s vereségét a riválisok felett, de ami sokkal fontosabb Louis van Gaal gárdájára ezek után minden bizonnyal újra a bajnoki cím esélyeseiként tekinthetnek majd ellenfeleik.
 
United: De Gea, Valencia, Jones, Evans, Young, Carrick, Fellaini, Mata, Rooney, van Persie, Wilson. 

Cserék: Lindegaard, Falcao, Fletcher, Januzaj, McNair, Blackett, Herrera.
 
Liverpool: Jones, Skrtel, Lovren, Johnson, Moreno, Henderson, Allen, Gerrard, Coutinho, Lallana, Sterling.
 
Cserék : Mignolet, Toure, Lambert, Lucas, Can, Balotelli, Markovic.
 
 
Premier League, 16. forduló
 
Manchester United 3-0 Liverpool
 
Old Trafford
 
Gólszerzõk: Wayne Rooney, Juan Mata, Robin van Persie
 
Sárga lap: Fellaini, Jones, Allen, Evans, Rooney, Balotelli, Gerrard
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!