Aston Villa 1-1 Manchester United

Lezárult a United hat meccs óta tartó gyõzelmi sorozata, mivel a Villa Parkban csak döntetlent sikerült kiharcolnia.


Louis van Gaal menedzser nem számíthatott néhány középpályására, így a mai találkozón Darren Fletcher és Wayne Rooney kezdett a pálya közepén.
 
Nem kezdett rosszul a vendég gárda, már a második percben helyzet alakult ki Guzan kapuja elõtt. Ashley Young futott el bal oldalon, laposan centerezett, Robin van Persie azonban nem találta el jól.
 
Már 4-5 percnyi játék után látszott, hogy a Villa leginkább a kontrákból szeretne zavart okozni, hiszen átengedte a kezdeményezést ellenfelének, amely óriási labdabirtoklási fölényben játszott.
 
Az elsõ birminghami kontrára 15 percet kellett várni, ám végül ebbõl sem lett lövés, ugyanis Weimann nem érte el a neki szánt labdát.
 
Egy perccel késõbb Rooney felívelt labdáját van Persie lõtte meg kapásból, jobb lábbal, Guzan azonban védett.
 
Hiába a labdabirtoklási fölény, mégis a Villa szerzett vezetést. Szabadrúgás után Benteke cselezgetett a tizenhatoson belül, majd csodásan tekert a hosszúba. David de Gea bár mostanában szinte mindent kivédett, ezt õ is csak nézni tudta, 1-0 az Aston Villának.
 
A bekapott gól megzavarta kissé van Gaal csapatát, amely helyzeteket sem tudott kialakítani ebben az idõszakban, sõt félórányi játék után a hazaiak éledeztek. Elõbb Agbonlahor megiramodásánál Jonny Evans mentett nagyot a tizenhatos elõterében, majd Delph lövését blokkolta Michael Carrick.
 
A szünet elõtt még két manchesteri lehetõséget jegyezhettünk fel, elõbb Young tekerésébe nem ért bele senki, ami végül jó lehetett volna a hosszú alsóba, de Guzan figyelt és védett, majd Antonio Valencia laposan középre lõtt labdáját van Persie elõl sikerült mentenie Vlaarnak.
 
Bár úgy tûnt, hogy az történik a pályán, amit a United akart, igazából talán pont fordítva volt ez, ugyanis az elsõ félidõ forgatókönyve inkább a hazaiak akaratát írta le.
 
Fordulás után van Gaal változtatott, Fletcher helyett pályára lépett Tyler Blackett, ezzel Carrick került a középpályára, Evans a védelem közepére.
 
Veszélyesen kezdett a Lambert-csapat, Delph lövését blokkolta Phil Jones, majd a megítélt szöglet után Benteke fejelt gyönyörûen, ám de Gea a léc fölé tolta a labdát.
 
Mindez leginkább arra volt "jó" a Villának, hogy felébressze a Unitedet, amely ezután sorra alakította ki a helyzeteit. Elõbb van Persie lövését védte Guzan, majd Mata lövését is hárította a hazaiak portása, aki azonban az 53. percben már tehetetlen volt. Young sokadik jó elfutása után nagyszerûen centerezett, Falcao pedig csodaszép fejessel egyenlített.
 
 
Két perccel késõbb van Persie próbálkozott egy ollózással, ám nem talált kaput. A hollandnak ez volt az utolsó megmozdulása, Angel Di Maria váltotta õt. 
 
A 63. percben Delph bivalyerõs lökete kijött de Geáról, de nem volt senki a közelben, így nyugodtan össze tudta szedni a játékszert. A másik kapu elõtt Di Maria próbálkozott kétszer is, ám egyik lövése sem okozott Guzannek vérnyomás-emelkedést.
 
A 65. perc érdekes eseményt hozott, Agbonlahor és Young ment keményen a labdára, Mason a hazaiak támadójának piros lapot mutatott. Tény, hogy igen keményen belerúgott egykori csapattársába, de talán kissé túlzó volt a kiállítás. Így tehát bõ 20 percre emberelõnybe került a manchesteri gárda.
 
Az emberelõny azonban nem jelentett nagy pluszt Rooney-éknak, ugyanis majd 15 percet kellett várni, mire helyzetig eljutott a United, ám egy szöglet utáni csúsztatás után Okore nagyot mentett saját kapuja torkából.
 
Sõt,  a csereként beálló Bacuna közelebb járt a gólhoz, mint a vendégek bármelyik játékosa, ugyanis 22 méterrõl leadott lövése centikkel suhant el a keresztléc felett.
 
A 92. percig kellett várni egy vendég lövésre, Wilson próbálkozását azonban Guzan könnyedén fogta.
 
Az utolsó pillanatban közel járt a gyõzelemhez a Villa, egy lapos beadást azonban nem érte el Benteke, így maradt az 1-1. 
 
A United nem érdemelt gyõzelmet, még akkor sem, ha több próbálkozása volt Matáéknak. Nagy helyzeteket nem sûrûn tudtak kialakítani, lövéseik pedig nem sokszor tornáztatták meg Guzant. 
 
 
Premier League, 17. forduló
Aston Villa 1-1 Manchester United
Villa Park
 
Vezette: Lee Mason
 
Aston Villa: Guzan - Lowton, Okore, Vlaar, Clark, Cissokho(N'Zogbia 79.) - Weimann(Bacuna 79.), Delph, Sanchez - Benteke, Agbonlahor
Nem használt cserék: Herd, Given, Robinson, Grealish, Calder
 
United: De Gea - Jones, Carrick, Evans - Valencia(Wilson 74.), Fletcher(Blackett 46.), Rooney, Young, Mata - van Persie(Di Maria 62.), Falcao
Nem használt cserék: Rafael, Januzaj, Lindegaard, McNair
 
Gólszerzõ: Benteke 18' illetve Falcao 53'
 
Sárga lap: Guztan illetve Blackett
 
Kiállítva: Agbonlahor
 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!