Manchester United 3-1 Newcastle United

A manchesteriek végig kézben tartották a találkozót, amit Rooney duplájával, valamint van Persie egy góljával könnyedén nyert meg.


Louis van Gaal ezúttal is a középpályán számolt Wayne Rooney-val, míg ezúttal Michael Carrick lett a párja a pálya közepén, míg a védelembe Patrick McNair került be.
 
Már az elsõ pillanattól kezdve azt lehetett látni, amire számíthattunk. A manchesteriek fölényben játszottak, már az ellenfél térfelén visszatámadtak, így a Newcastle nem igazán tudott bármit tenni, csak a kontrákban bízhatott.
 
Három perc sem telt el, Juan Mata zseniális labdát varázsolt Rooney fejére, Alnwick hatalmasat védett, de közben már sípolt a játékvezetõ, ugyanis a Vörös Ördögök 10-ese lesen állt.
 
Alan Pardew csapatában Perez nagyon egyedül volt elöl, ám így is sikerült 1-2 alkalommal zavart okoznia. Elõbb Carrick és Phil Jones mellett ment el remekül, ám McNair megállította, majd a tizenhatoson belül maradt egyedül, de csúnyán eltörte a labdát.
 
Az elsõ 15 perc során leginkább a bal oldalon próbált támadást építeni a hazai csapat, Jonny Evans folyamatosan hozta fel a labdákat, amiket aztán Ashley Young próbált csapattársakhoz továbbítani. Young többször is nagyszerûen jutott túl ellenfelén, olykor ellenfelein és veszélyes labdákat osztott, de nem sikerült gólra váltani ezeket.
 
A középpályáról Rooney csodálatos labdát ívelt Robin van Persie-nek, aki kiszorított helyzetbõl próbálkozott, és bár ellõtte a kirohanó kapus mellett, a játékszer nem jutott a kapuba.
 
Húsz percnyi játék után Janmaat döntött úgy, hogy ha már a többiek nem, majd õ próbálkozik, 24 méterrõl leadott lövését David de Geának kellett kitolnia a hosszú felsõ elõl.
 
Percekkel késõbb Young beadását RvP csúsztatta kapu mellé, majd a 23. percben megtört a jég. A rutintalan Armstrong próbálkozott lövéssel a manchesteri tizenhatos sarkánál, a Carrickról levágódó löket éppen Rooney elé került, aki megiramodott, játékba hozta Matát. A spanyol ismét kiváló labdát tálalt - ezúttal - Radamel Falcaónak, a csatár estében elképesztõ gólpasszt adott a támadást végig kísérõ Rooney-nak, 1-0!
 
 
Falcao centikre maradt el a gólról, amikor Young - aki ezúttal két embert játszott át - beadását bólintotta a hosszú kapufa mellé.
 
A kolumbiai csatár nagyszerûen játszott a félidõ során és a második gólban is nyakig benne volt. Ezúttal õ szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, Matához került a játékszer, aki a tizenhatos elõterébõl a védõk között az elõretörõ Rooney elé varázsolt, akinek könnyû dolga volt ismét, nem is hibázott: 2-0 már a hazaiaknak.
 
 
Ahogy telt az idõ, egyre inkább úgy tûnt, hogy van Gaal minden egyes játékosa tökéletesen tudja a dolgát, ami révén a United fölényesen uralta a találkozót.
 
Fordulás után a vendégek jöttek ki támadóbb felfogásban, mégis a United szerzett újabb gólt. Nyolc perc telt el, amikor végre manchesteri támadásépítést láthattunk, Rooney 40 méterre a kaputól felnézett, elképesztõ labdát ívelt a védõitõl elszakadó van Persie fejére, aki ilyeneket nem szokott kihagyni, ezúttal sem tette, 3-0!
 
 
Bõ egyórányi játék után Rooney próbálkozott szabadrúgásból, de nem született meg harmadik gólja, fél métert tévedett.
 
A biztos elõny tudatában visszaálltak Matáék, már nem erõltették annyira a támadásokat, leginkább a labdatartás volt a fõ cél. Sõt, van Gaal pihentethette Carricket is, helyére Darren Fletcher lépett pályára.
 
A Newcastle a 79. percben került legközelebb a gólhoz, akkor Fletcher vesztett labdát, Perez loholt elõre, kiosztott egy kötényt McNairnek, de Gea azonban védte a rövidbe tartó labdáját.
 
Utolsó 10 percre még Rafael is pályára léphetett, jó volt látni ismét a brazilt, bár ezúttal nem nagyon tudta felvenni a meccs ritmusát.
 
Már csak négy perc volt hátra, amikor Jones les reklamált ahelyett, hogy a játékra figyelt volna, Colback tört be a tizenhatosra, Jones lemaradva a lábát találta el, a másik Jones - a játékvezetõ - azonnal a büntetõpontra mutatott. A tizenegyest Cisse magabiztosan lõtte a bal felsõbe a labdát; szépített a Newcastle.
 
Az eredmény már nem változott, a Vörös Ördögök remekül játszva, kézben tartva a játékot ismét nyert karácsonykor, ezzel 18. olyan meccsét nyerte a PL-ben, amit a Boxing Day-en játszott. 
 
 
Premier League, 18.forduló
Manchester United 3-1 Newcastle United
Old Trafford
 
Vezette: Mike Jones
 
United: De Gea - Jones, McNair, Evans - Valencia(Rafael 80.), Carrick(Fletcher 62.), Rooney, Mata, Young - van Persie, Falcao(Wilson 65.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Smalling, Blackett, A.Pereira
 
Newcastle: Alnwick - Janmaat, Coloccini, S.Taylor, Dummett(Cabella 63.) - Colback, Anita - Sissoko, Perez(Vuckic 82.), Gouffran - Armstrong(Cisse 63.)
Nem használt cserék: Woodman, Williamson, Satka, Riviere
 
Gólszerzõ: Rooney 23', 36', van Persie 53' illetve Cisse 87' (11-es)
 
Sárga lap: van Persie illetve S.Taylor, Gouffran
 
Kiállítva: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!