Tottenham Hotspur 0-0 Manchester United

Bíztató elsõ félidõ után a Unitednek nem sikerült a gyõzelmet megszerezni a Tottenham ellen. Így csupán egy gól nélküli döntetlent sikerült a White Hart Lane-en elérni.


A Manchester United úgy kezdte a találkozót, ahogy a Newcastle ellen is. Helyzeteket dolgoztak ki és próbáltak szépen játszani, járatni a labdát. Nem is kellett sokáig várni az elsõ lehetõségre. A 7. percben Mata ugratta ki Rooneyt, aki rosszol vette át a játékszert, így nem tudott lõni. A labda Falcaohoz került, akitõl pedig sikerült a védelemnek elvenni a játékszert. A másik oldalon pedig Kane próbálkozott egy gyors kontrával, De Gea a helyén volt.

 

Az egész félidõre jellemzõ volt az imént leírt játék, rengeteg helyzetet dolgozott ki a United, de valahogy semmi sem akart összejönni. Ehhez még párosult a rengeteg szabálytalanság is, amit a bíró hol lefújt, hol pedig talán jogtalanul is néma maradt a síp. Akár csak van Persie 13. percben adódott helyzeténél, mikor is Vertonghen szabálytalanságát a bíró nem vette észre. Ellenben a túloldalon Jones megmozdulásáért azonnal szabadrúgást ítélt. Falcao tudott a beadásnál tisztázni.

 

 

A mérkõzés képe lüktetõ volt. Mindkét fél próbált vezetést szerezni, helyzetre helyzet válaszolt. A Vörös Ördögök közel kerültek ismét a gólszerzéshez, elõször szabadrúgásból veszélyeztettek van Gaal tanítványai. Mata lõtte el a labdát, mely megpattant az egyik védõ fején, így a kapufáról kifelé pattant a labda, majd Jones fejese nyomán a labda áthaladt a gólvonalon, ahogy ezt a video bíró is megerõsítette, de sajnos les miatt a gól érvénytelen.

 

Az elsõ félidõ gólcsendjéhez hozzátartozik az is, hogy a Spurs kapusa, Lloris fantasztikusan védett és jórészt neki is köszönhetik a házigazdák, hogy a United nem tudott gólt, vagy akár gólokat is szerezni. A félidõ végén még számos lehetõsége akadt a vendég csapatnak, de vagy mellé ment a játékszer vagy a kapus a helyén volt, esetleg bravúrral védett, például Young gyönyörõ tekerésénél is. Young oldala nagyon aktív volt az elsõ játékrészben, és az angol játékos remekül láttal el mind védekezõ, mind támadó feladatait.

 

 

A második félidõre mintha felcserélõdtek volna az elsõ játékrészben látott szerepek. A jobb oldal aktivizálására van Gaal Valencia helyett Rafaelt küldte ki a pályára, aki által a terv meg is valósult, ám, mintha elfáradt volna a csapat. Akárhogy is, a Tottenham jóval aktívabb lett és nagyjából ki is egyenlítette a mérkõzés képét.

 

Bár a második félidõ elején Rafael beadása után még a hazai védõknek kellett tisztázni, ezt követõen meg Mata szögletét húzta le Lloris. Innentõl elindult a Boxing Day után a Boxing game. Ami nagyjából a teljes félidõt végig is kísérte. Különös képp a Robin van Persie - Vertonghen párharc élezõdött ki. A hollandnak szemmel láthatóan nem akart összejönni semmi, ahogy Falcaonak és Rooneynak sem, hiába küzdöttek mindhárman derekasan.

 

A 66. percben végre láthattunk valami focira is emlékeztetõ megmozdulást, bár sajnos a hazaiak tudták De Gea kapuját veszélyeztetni, de Townsend lövését magabiztosan fogta a United hálóõre. Erre is Rafael és Mata révén majdnem sikerül válaszolni, de Mata a büntetõpontról magasan a kapu fölé lõtte a labdát.

 

Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság és bár a Tottenham a végére kicsit be is szorította a Vörös Ördögöket, csak a sárgalapok jöttek mindkét oldalon. A 72. percben De Gea mutatott be ismét hatalmas védést Chadli lövésénél, majd Eriksen szabadrúgását tudta kiütni a 78-ban. Valamint volt egy szép kijövetele is, mikor is lábbal tudott tisztázni. A 73. és 76. percben a holland mester kihasználta maradék cserelehetõségeit is, Evans helyett Smalling állt be, majd McNair-t váltotta Luke Shaw.

 

A játék képéhez azonban nekik sem sikerült sokat hozzátenniük. A végére már csupán egy mûesés maradt, melyet Mason mutatott be, de a bíró nem adott sárgát neki. És a 3 perc hosszabbítás sem hozott már változást.

 

Összességében a United kicsit többet birtokolta a labdát és talán többet is tett a gyõzelemért, sajnos ez most nem jött össze a kapusoknak köszönhetõen elsõsorban, valamint annak, hogy mindkét oldalon látszott a karácsonyi hajtás által okozott fáradtság. A Manchester United így már biztos, hogy a 3. helyrõl várja az Új Évet, amikor is január 1-én a Stoke City vendégeiként lépnek majd pályára kedvenceink.

 
Premier League, 19. forduló
Tottenham Hotspur 0-0 Manchester United
White Hart Lane
 
Vezette: Jonathan Moss
 
United: De Gea - Jones, McNair(Shaw 76.), Evans(Smalling 72.) - Valencia(Rafael 46.), Carrick, Rooney, Mata, Young - van Persie, Falcao
Nem használt cserék: Lindegaard, Fletcher, Wilson, A.Pereira
 
Gólszerzõ: -
 
Sárga lap: Stambouli, Townsend illetve Young, McNair, Rafael, Falcao
 
Kiállítva: -

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!