Stoke City 1-1 Manchester United

Az év elsõ mérkõzésén döntetlent játszott Louis van Gaal csapata a szeles Britanniában.


Pocsékul indult a találkozó, hiszen már a második percben elõnyhöz jutottak a hazaiak. Egy szöglet után Crouch bólintott a tizenhatoson belül, fejese a United egykori játékosát, Shawcross-t találta meg, akirõl Phil Jones nagyon lemaradt, így a vendéglátók csapatkapitánya közelrõl, zavartalanul lõhetett kapuba.
 
A bekapott gól után egyre nagyobb fölénybe került a manchesteri alakulat, ám ez most is - mint az utóbbi idõben többször - csak labdabirtoklásban nyilvánult meg, helyzeteket nem sikerült kiharcolni. Sõt, Jonny Evans idétlenkedése után Diouf is gólt szerezhetett volna, de kapu mellé tekert a csatár, így mind a védõ, mind a szurkolók fellélegezhettek.
 
A félidõ fele is eltelt már, amikor sarokrúgást végzett el Wayne Rooney. A rövidre tekert labdájába Michael Carrick csúsztatott, tõle Radamel Falcao elé került a játékszer, aki 5 méterrõl nem hibázott, kapuba kotorta azt, 1-1!
 
 
Az egyenlítés után a találkozó is kezdett kiegyenlítetté válni, a United visszavett, a Stoke feljebb lépett és leginkább Mark Hughes csapata próbálkozott, de csak szögletekig jutottak a Fazekasok, amikbõl nem tudtak újabb gólt elérni.
 
A második félidõ lassan indult be, az elsõ 10 percben egyik kapu sem forgott veszélyben. Ám utána Mata szabadrúgásokkal próbált helyzetet kialakítani, de Begovic mindkét esetnél a helyén volt.
 
Van Gaal úgy érezte, eljött az idõ a cserére, az addig agilisen játszo Falcaót és Shaw-t lehozta, helyettük Ander Herrera és Adnan Januzaj lépett pályára. Ám ez a kettõs csere épp ellenkezõjét eredményezte, mint amit a menedzser valószínûleg akart, ugyanis a változtatás után a manchesterieknek szinte momentumuk sem volt, míg a Stoke nyomás alá helyezte ellenfelét.
 
Smalling kezezését Oliver játékvezetõ - szerencsére - elnézte, így elmaradt a büntetõ, majd Crouch csúsztatott egy beadást kapufára, pillanatokkal késõbb pedig Diouf bombázott kapu fölé.
 
Negyed óra sem volt már hátra, amikor Young combja húzódott meg, azonnal cserét kért, Rafael váltotta õt.
 
 
A hazaiak továbbra is rohamoztak, sorozatban jöttek a szögletek, de nem sikerült újabb gólt szerezniük Diouféknak. A túloldalon csak van Persie elõtt adódott két lehetõség egész félidõben, de a holland ezúttal nem tudta elszomorítani a City drukkereit.
 
Összességében az eredménnyel - a mutatott játék alapján - elégedettek lehetünk, bár frissebb csapattal talán sikerülhetett volna a gyõzelem. Ha tényleg a bajnoki címet akarjuk idén, ennél többet kell mutatnunk. A Stoke ma is megmutatta, a nagyok ellen nagyon fel tudják szívni magukat.
 
 
Premier League, 20. forduló
Stoke City 1-1 Manchester United
Britannia Stadium
 
Vezette: Michael Oliver
 
Stoke: Begovic - Cameron, Shawcross, Muniesa, Pieters - Nzonzi, Whelan - Arnautovic(Assaidi 80.), Walters, Diouf - Crouch 
Nem használt cserék: Butland, Bardsley, Huth, Wilson, Adam, Shenton 
 
United: De Gea - Jones, Smalling, Evans - Young(Rafael 74.), Carrick, Mata, Rooney, Shaw(Januzaj 63.) - Van Persie, Falcao(Herrera 63.) 
Nem használt cserék: Lindegaard, Blackett, Fletcher, Wilson
 
Gólszerzõ: Shawcross 2' illetve Falcao 26'
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!