Manchester United 0-1 Southampton

Vége a manchesteri veretlenségi sorozatnak, a Szentek elvitték a három pontot az Old Traffordról.


Mindkét csapat keretében láthattunk új arcot, a vendégeknél Elia a kezdõben, míg a manchesterieknél Victor Valdes a padon kapott helyet a menedzserektõl. Louis van Gaal annak ellenére, hogy számos játékosa felépült, megtartotta a három védõs rendszerét, hátul ezúttal Phil Jones, Chris Smalling és Daley Blind zárta le a területeket.
 
Mindez - mármint a területek lezárása - jól is sikerült az elsõ 45 percben, hiszen a Soton csak nagyon ritkán jutott el David de Gea kapujáig. Bár a Unitednek sem volt sok helyzete és talán az elsõ 30-35 percet leginkább patthelyzetként lehetne jellemezni, mégis az történt a gyepen, amit a hazaiak akartak. 
 
Sokkal többet járatták a labdát ellenfelüknél és a Vörös Ördögök veszélyesebbek is voltak annak ellenére is, hogy igen komoly lehetõségük nem adódott.
 
Legtöbbször Angel Di Maria próbálkozott, de lövései sorra gyengére sikerültek. Elöl Robin van Persie nagyot harcolt a védõkkel, többször is õ került ki gyõztesen a mezõnyben, ám a sok visszalépése miatt a kapu elé már nem érkezett mindig idõben.
 
A játékrész leginkább komoly taktikai csatát hozott, ami izgalmassá tette a mérkõzést, míg a látványos játék - néhány kivételtõl eltekintve - igen ritkán bukkant fel az Old Traffordon.
 
Több játékos is eléggé beleszürkült a mezõnybe, Di Maria, Wayne Rooney és Daley Blind is sok labdát elszórt, Luke Shaw oldalán igen keveset járt a labda, bár Smalling, Antonio Valencia és Juan Mata játéka üde színfoltot jelentett.
 
Fordulás után azonban egyáltalán nem az történt, amit van Gaal csapata szeretett volna, a kikötõvárosiak sokkal támadóbb szellemben futottak ki az öltözõbõl és már az elsõ két percben helyzetekig jutottak, bár Smalling és Shaw is nagyot blokkolt az utolsó pillanatokban.
 
Majd negyed órát kellett várni az elsõ hazai lehetõségre, ekkor van Persie háttal indította Di Mariát, aki kapu felé törhetett, de Gardos végül szerelni tudta.
 
A Soton fölényben játszott, van Gaal reagált, lehozta van Persie-t, helyette Ander Herrerát küldte be a pályára, így Rooney fellépett csatárnak Di Maria mellé. A két támadó pillanatok múlva megpróbált túljárni a vendégek védelmén, ám az argentin beadását nem érte el az angol csatár.
 
A holland menedzser ismét változtatott, Shaw helyett Tyler Blackett lépett pályára, aki a védelembe szállt be, Blind pedig felkerült egy sorral a baloldali szárnyvédõ posztjára.
 
A 69. percben járt a találkozó, amikor egy támadóra ráment szinte az összes United-védõ, Pelléhez került a labda, aki teljesen üresen, 10 méterrõl a rövid kapufát találta el. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szerencse persze, hogy nem a Vörös Ördögök mellé állt, a kipattanó persze, hogy az egyetlen vendégjátékost találta meg, aki a lábak között kapuba talált.
 
 
A bekapott gólra úgy reagált van Gaal, hogy lehozta Di Mariát és feltolta Marouane Fellainit abban a reményben, hogy a belga majd lefejeli a labdákat. Jól is szállt be a hórihorgas középpályás, ám kapura õ sem igazán jelentett ma veszélyt.
 
Már csak bõ 10 perc volt hátra, amikor Mata sorozatban került helyzetbe, elõbb Blind beadását Forster kapus paskolta épp a spanyol elé, aki talán kicsit meglepõdött, így ha centikkel is, de eltévesztette a kaput. Egy perccel késõbb ismét Blind beadása szállt a kapu elé, Mata a kapu torkából ismét nem tudott eredményes lenni.
 
Öt percet ugorva az idõben, Valencia okos centerezését Mata lõtte el, de ismét kimaradt a lehetõség.
 
A meccs vége "látványos" idõhúzásba ment át a Soton részérõl, ami eredményre is vezetett. Ronald Koeman csapata végül elvitte a három pontot az Álmok Színházából, ahol a hazaiak egyetlen lövéssel sem találtak kaput.
 
Pozitívum a találkozón Valencia, Smalling és Mata remek játéka, valamint Blind második félidei teljesítménye, ám Rooney, Jones, Shaw és Di Maria átlag alatt teljesített.
 
 
Premier League, 21. forduló
Manchester United 0-1 Southampton
Old Trafford
 
Vezette: Phil Dowd
 
United: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Shaw(Blackett 64.), Blind, Carrick, Rooney, Mata, Di Maria(Fellaini 72.), van Persie(Herrera 61.)
Nem használt cserék: Valdes, Evans, McNair, Wilson
 
Soton: Forster, Clyne, Fonte, Alderweireld(Gardos 20.), Bertrand, Wanyama, Schneiderlin, S. Davis(Reed 79.), Ward-Prowse, Elia(Tadic 62.), Pellé
Nem használt cserék: K. Davis, Long, Isgrove, Targett
 
Gólszerzõ: Tadic 69'
 
Sárga lap: van Persie, Carrick illetve Bertrand, Tadic, Pellé
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!