Ferguson: Rooney topformába lendül

Sir Alex Ferguson arra számít, hogy Wayne Rooney hamarosan top formában fog játszani a Manchester Unitedben - ezt pedig akár vasárnap is bizonyíthatja a Liverpool elleni FA kupa rangadón.


Rooney mindeddig képtelen volt azt a formát produkálni idén, ami az elõzõ szezonját jellemezte, amikor is 34 gólt szerzett, amely egyébként legjobb teljesítménye volt, mióta az Evertontól 2004-ben az Old Traffordra tette át székhelyét. Azonban menedzserét az elmúlt hetekben nyújtott produkciói meggyõzték arról, és így elvitathatatlan bizonyítékai annak, hogy miért kell mindenképpen játszania vasárnap a Liverpool elleni derbin.

 

"Nagyon be volt zsongva a West Brom ellen. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy remekelt" - kezdte Sir Alex Ferguson.

 

"Éppen ezért szinte lehetetlen, hogy ne játszassam vasárnap. Majd meglátjuk, milyen teljesítményt nyújt az edzéseken, de megfogunk adni neki minden lehetõséget. Jelen pillanatban azt kell mondanunk, hogy minden esélye megvan annak, hogy pályára léphet holnap."

 

Az angol válogatott csatárának játéka még az Újév napján a West Brom felett aratott gyõzelem során szerzett sérülése miatt kérdéses. Miután Chris Brunt elkésett becsúszása miatt lebicegett a pályáról - úgy, hogy Sir Alex már kihasználta mindhárom cserelehetõségét - pár perccel késõbb visszatért a pályára, hogy ne legyenek egy percig se emberhátrányban, és így végül sikerült kiharcolni a gyõzelmet Birminghamben.

 

 

Ez az elszántság azonban azt vonta maga után, hogy Wayne három nappal késõbb nem léphetett pályára a Stoke City ellen az Old Traffordon, de gólja, és teljesítménye a West Brom ellen, illetve az edzésen való eheti jelenléte reménykedéssel tölti el Fergusont, hogy Rooney végre elérheti topformáját.

 

"Nem hiszem, hogy az önbizalma megsenyvedte volna ezt az idõszakot" - tette hozzá.

 

"Az ilyen sokszor elõfordul vele a góllövés terén - talán csak az elõzõ évben nem, amikor hosszú idõszakon keresztül tudott eredményes maradni - de például tavalyelõtt volt úgy, hogy sorozatban öt gólt szerzett, aztán három-négy mérkõzésen semmi. Tavaly sokkalta folyamatosabb teljesítményt tudott nyújtani, és eredményesebb is volt a kapu elõtt. Remélhetõleg a múltheti gólja újra visszahozza a régi Rooneyt."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!